maritbet girişmaritbet
Medical Park 4 yeni hastaneyi nerede açacak?

Medical Park 4 yeni hastaneyi nerede açacak?

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta yurtdışında ve yurtiçinde hasta sayısını arttırarak sağlık turizminde büyümeyi hedefliyor

Yurtiçinde özellikle yabancı hasta sayısını artırarak sağlık turizminde büyümek istediklerini belirten Muharrem Usta, bu yıl 40 milyon dolar bekledikleri sağlık turizmi gelirlerinin 5 yıl içinde 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Usta, "Türkiye eğer bu konuyu ciddiyetle ele alırsa sağlık turizminde 5 yılda 5 milyar dolar gelir elde edebilir" dedi.

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, grubun yatırım ve büyüme planlarıyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasında, Türkiye'de yeterince büyüdüklerini vurgulayan Usta, "Bu nedenle yurtiçinde agresif bir büyüme planımız yok, yurtdışındaki yatırım fırsatlarına bakıyoruz" dedi. Usta, sözlerine şöyle devam etti:
Sıfırdan yatırım zor "Hastanecilikte yurtdışında sıfırdan yatırım, özellikle kalifiye çalışan bulmak açısından çok zor. Bu pedenle biz yurtdışında ortaklıklar kurmayı planlıyoruz.Özellikle Hindistan, Çin gibi ülkelere bakıyoruz. Bölgemizdeki 10-15 milyon nüfuslu ülkeler yerine, yüksek nüfuslu ülkelere yatırım yapmak çok daha mantıklı. Hindistan ve Uzakdoğu'da ortaklık için 2-3 grupla görüşüyoruz."

4 hastane açacak Usta, Türkiye'de 17 hastane ile hizmet verdiklerini, bunlara İstanbul Acarkent, Ulus, izmir ve AnkaraÇankaya hastanelerinin de ekleneceğini belirtti. Medical Park'ta ABD'li özel sermaye fonu cariyle yüzde 40, Usta ve Sancak grupları ise yüzde 30'ar hissesi bulunuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz