maritbet girişmaritbet
Markalı konutları Avrupa’ya ihrac ettik

Markalı konutları Avrupa’ya ihrac ettik

Türk Gayrimenkul şirketleri yatırımda ülke sınırlarını aştı. Yurtdışında inşaatçı kimliğiyle ön plana çıkan ve taahhüt projelerine ağırlık veren firmalar artık markalı proje ihrac ediyor

Ofton, Cannes için görüşmede

Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden Fransa'nın Cannes kentinde bir proje yatırımı olacağını duyuran Ofton İnşaat da görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Şirketten bildirilenlere göre, Elysium Cannes adını taşıması planlanan proje 35 milyon Euro'luk bir yatırım. 10 dönümlük arsada deniz manzaralı rezidanslar üretmeyi planlayan şirket, konut fiyatlarının 800 bin-1.5 milyon Euro arasında olacağını bildirdi. Ofton'un Lüksemburglu bir ortağı olması gündemde.

Türkiye'de gayrimenkul sektörü son dönemde o kadar hızlı gelişti ki, yükselen trend haline gelen 'markalı projeleri' ihraç etme notkasına geldik. Yıllardır yurtdışında taahhüt projeleri ve inşaatçı kimliğiyle ön plana çıkan Türk şirketleri, bu süreçte proje geliştirmeye ve yatırımcı olarak Avrupa'ya açılmaya başladı. Aralarında Mesa Mesken, Ağaoğlu, Büyükhanlı GYO'nun da bulunduğu firmalar Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde konut projesi üretme kararı aldı.

Bunlardan en geniş kapsamlısı, Büyükhanlı GYO'nun Romanya'nın başkenti Bükreş'te inşa ettiği Cosmopolis adlı proje. 600 milyon Euro'luk yatırımla, ülkenin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan Büyükhanlı GYO, Romanya'da kurduğu Opus Land Development adlı şirketle 6 bin konut üretmeye soyundu. Projenin ilk etabının teslimleri bile tamamlandı. Şirket, 586 dairelik ilk etabında konut fiyatlarının 38 bin ile 150 bin Euro arasında değiştiği projenin tamamından 1.7 milyar
planlıyor.

Gökdelen Yapacak

Avrupa'daki en büyük yatırımlardan birini de Ağaoğlu hayata geçirecek. İngiltere'nin başkenti Londra'nın finans merkezlerinden Canary Wharf ta bir arsa alan şirket, arsa hariç 189 milyon Pound (489.5 milyon TL) yatırımla 157 ve 122 metre uzunluğunda iki kule inşa edecek. Projede 5 yıldızlı bir otel ve 371 rezidans yer alacak. Rezidansların büyüklükleri 71 ile 231 metrekare arasında değişecek.

Almanya'da 1001 villa inşa edecek

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan da yurtdışına açılan patronlardan. İnan, Almanya'nın başkenti Berlin'e yarım saat mesafede yer alan Neuruppin'de, göl kenarında yer alan dev bir arsa satın aldı. Burada 1001 villa inşa ederek tatilcilere uzun süreli kiralama yapmayı planlayan inan, proje çalışmalarına devam ediyor. Bleda İnşaat'ın sahibi Volkan Başeğmez ile ortak olan İnan, toplamda 300 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını açıklayarak, arsa içinde kalan 2 tarihi şatoyu restore ettirip birini kendisine ayıracağını söylemişti.

Mesa'nın Varşova'da ilk projesi başlıyor

Yeni yatırım planlarını gelecek dönem için İstanbul ve yurtdışına yönelik hazırlayan Mesa Mesken Sanayii de Polonya'nın başkenti Varşova'daki ilk konut projesini eylülde başlatacak. Şirketin Genel Müdürü Can Aynagöz, "Bu kentte başka projelerimiz oldu ancak ilk defa konut yatırımı yapacağız. 60 dönümlük arsa stokumuz var. Bir projeyle kalmayız" diyor. 240 dairelik projenin yaklaşık 40 milyon Euro'luk bir yatırım olduğunu belirten Aynagöz, küçük daireler yapacaklarını, çünkü talebin bu yönde olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Habertürk/ Menekşe Ataselim

  • Etiketler:

Yorum Yaz