maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları sadece aşağı gider

Konut fiyatları sadece aşağı gider

Case Shiller Konut Fiyat Endeksi sonrasında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Konut piyasasının çift dip içinde olduğu oldukça açık. Konut fiyatlarında düşüş önceki aylardan daha güçlü" diye konuştu

Ünlü Ekonomist Nouriel Roubini, "Konut fiyatları sadece aşağı gider" dedi.
Case Shiller Konut Fiyat Endeksi sonrasında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Konut piyasasının çift dip içinde olduğu oldukça açık. Konut fiyatlarında düşüş önceki aylardan daha güçlü" diye konuştu.

Konut fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturan iki faktör olduğunu ifade eden Roubini, bu faktörlerden ilkinin ilk kez konut alacaklar için federal konut alım vergisi indiriminin sona ermesi olduğunu belirterek, "Eğer verilere bakarsanız, Case Shiller vergi indiriminin sona erdiği Mayıs ayından bu yana her ay düşüş göstermiş. Ev almak isteyen herkes bunu Nisan ayına kadar yapmış. Vergi indirimi gelecekteki talebi çalmış ve vergi indiriminin sona ermesi konut fiyatlarında yüzde 30 daha düşüşe yol açmış" ifadelerini kullandı.

Roubini, ikinci faktör olarak ise mortgage dokümantasyonunda devam eden kaosu gösterdi. Bu kaos nedeniyle konut icralarında bir moratoryumun uygulanmakta olduğunu ve bu moratoryumun sona ermesinin ardından piyasada daha yüksek bir konut arzının ortaya çıkacağı beklentisi bulunduğunu belirten Roubini, bu beklentinin fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaratmakta olduğunu vurguladı.

Roubini, ekonominin geneli için ise çift dipli bir resesyon henüz öngörmediğini de belirterek, "Ekonominin geri kalanı toparlanıyor. Rakamların çoğu yüzde 2.7 seviyesinde bir büyüme oranı ile tutarlı. Ancak yüzde 2.7 büyüme hala trendin altında. Bu nedenle işsizlik muhtemelen yüzde 9'un üzerinde kalmaya devam edecek" diye konuştu.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz