maritbet girişmaritbet
Katar'ın, Dünya Kupası’ndaki inşaat önceliği Türk müteahhitlerde

Katar'ın, Dünya Kupası’ndaki inşaat önceliği Türk müteahhitlerde

Maliye Bakanı Şimşek, 2022’de Dünya Kupası’nı yapacak olan Katar’ı ziyaret etti. Bakan Şimşek “Katar 160 milyar dolarlık alt yapı yatırımı yapacak. Bu projelerde Türk müteahhitlere öncelik verecek” dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2022 yılında yapılacak olan Dünya Kupası organizasyonunu alan Katar'ı ziyaret etti. Katar Başbakanı Şeyh Hamid Bin Cessim Bin Cabir El Tani'nin, bu ülkede kaliteli iş yapan ve zamanında teslim eden Türk müteahhitlerine bundan sonra öncelik vereceklerini söylediğini bildirdi. Türkiye-Katar Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantıları için Katar'ın Başkenti Doha'ya gelen Maliye Bakanı Şimşek, temaslarına başladı. Türk işadamlarının da hazır bulunduğu görüşmeden sonra açıklamalar yapan Maliye Bakanı, Katar Başbakanı ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi.
 
Şimşek, Katar Başbakanı El Tani'nin kendisine Katar'ın önümüzdeki 10 yıllık dönemde yaklaşık 160 milyar dolarlık alt yapı yatırımında bulunacağını ve bu projelerde Türk müteahhitlerine öncelik vereceklerini söyledikleri bilgisini verdi. Türk müteahhitlik firmalarının Katar'da bugüne kadar 8 milyar dolarlık iş aldıklarını, bunların da 5 milyar dolarlık bölümünün halen devam ettiğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti:
 
“Müteahhitlerimiz, bu ülkede çeşitli yol projelerini üstlendi. Havaalanı yapımı ile petrol ve gaz tesisi yapım işlerini üstlendi. Türkiye olarak yeni dönemde Türk müteahhitlerinin Katar'da çok daha fazla proje üstlenmelerini istiyoruz. Katar Başbakanı ile görüşmemizde de bu konu gündeme geldi. Sayın Başbakan, yeni dönemde işini kaliteli yapan ve zamanında teslim eden Türk müteahhitlerine öncelik vereceklerini söyledi.”
 
8 STAD PROJESİ
Şimşek, işadamları ve diğer heyet üyeleriyle birlikte Katar Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Said Bin Abdulrahman El Tani'yi de ziyaret etti. Bu görüşmede de 2022 Dünya Kupasını düzenleyecek olan Katar'ın yapacağı spor tesisleri gündeme geldi. Abdulrahman El Tani, sözkonusu organizasyon için 8 yeni stad inşa edeceklerini dile getirdi ve Maliye Bakanına “Sayın Bakan, Türk müteahhitlerinin çok başarılı işler yaptıklarını biliyoruz. Bu projelerimizde de yer almanızdan memnuniyet duyarız” dedi.
 
Statlara talip olduk
Maliye Bakanı Şimşek, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında 180 milyar dolarlık 5.800 proje üstlendiğini söyledi. Şimşek, müteahhitlerin Katar'ın alt yapı tesisleri ile spor tesislerinin yapımında da görev almak istediklerini ifade etti.
 
Türk müteahhitler birlik olmalı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Katar gezisine katılan DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Emin Sazak da, Dünya Kupası projelerinden Türkiye'nin yeterince pay alabilmesi için Türk müteahhitlerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Sazak yaptığı konuşmada “Bölgede önemli potansiyel var. Müteahhitler yurt dışında işbirliği yaparak daha büyük projeler alabilir” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz