maritbet girişmaritbet
Katar'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Katar'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Katar Başbakan Yardımcısı, Türk müteahhitleri ve otel işletmecilerini, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası organizasyonu kapsamında inşaa edilecek toplam 9 bin odalık yeni otel projeleri için yatırıma davet etti

 

Katar Başbakan Yardımcısı, Türk müteahhitleri ve otel işletmecilerini, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası organizasyonu kapsamında inşaa edilecek toplam 9 bin odalık yeni otel projeleri için yatırıma davet etti.
 
 Katar Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullah bin Hamad Al-Attiyah'tan Türk müteahhitlerine ve turizm işletmelerine yatırım çağrısı geldi.
 
Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi'nin açılışına katılan Al-Attiyah, Türkiye'nin standına özel ilgi  gösterdi. Abdullah bin Hamad Al-Attiyah, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası  organizasyonu nedeniyle toplam 9 bin odayı kapsayan yeni otel yatırımı  planlandığını belirtirken, bu sürecin özellikle Türk müteahhitleri ve otel işletmecileri için kazanç dolu yeni fırsatlar yaratacağını söyledi.
 
Türkiye'nin sergideki pavyonunu ve etkinliklerini gerçekleştiren İkon Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, yaptığı yazılı açıklamada, Katar heyetine Türkiye'nin ilgi çeken etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
 
Ziyaret esnasında Katar ile Türkiye arasındaki ilişkileri çok önemsediklerini ve yakın zamanda iki ülkenin çok daha yakınlaşacağına inandığını  belirten Katar Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullah bin Hamad Al-Attiyah, güçlü bir turizm hamlesi gerçekleştirmeye hazırlandıklarını söyledi. Hamad Al-Attiyah, bu süreçte özellikle Türk müteahhitleri ve otel işletmecilerini  yatırıma davet ederken, hızla gelişen Türk futbolunun başarılı temsilcilerini de,   Katar'daki organizasyonda görmeyi arzuladıklarını dile getirdi.    
 
Türkiye, serginin ilgi çeken ülkesi oldu
 
"Denizleri ve Kıtaları Birleştiren Medeniyetler Ülkesi" temasıyla sergiye katılan ve etkinliklerinin büyük bölümünü 1400 metrekarelik sergi alanında gerçekleştiren Türkiye'nin ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğü  belirtildi. Türkiye etkinliklerinin, yaklaşık 1 milyon kişiyle buluşmasının beklendiği sergi kapsamında, 21 Haziran'da "Türkiye Milli Günü" etkinlikleri  gerçekleştirilecek.
 
Dolapdere Big Gang, Gypsy All-Stars, Mehter Grubu, Konya Türk Tasavvuf  Müziği Topluluğu, Dolunay Obruk Jazz Quintet, Water Drums, Lepidus Quartet   konserleri de sergiye renk katacak. "Ebru", "Çini", "Hat" ve "Minyatür"  performansları, ziyaretçileri geleneksel Türk sanatlarıyla tanıştıracak.
 
Ayrıca, Türkiye pavyonunda görev yapan hostes, güvenlik ve temizlik   görevlilerinin de kıyafetlerini tasarlayan Simay Bülbül, Temmuz ayında "Ece"  isimli koleksiyonunu Expo 2012'de görücüye çıkaracak.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı
  • 13.02.2023 09:51

Katar, depremzedeler için konteyner evleri Türkiye'ye göndermeye başladı

Katar, depremzedeler için taahhüt ettiği konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye' ...

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor
  • 22.09.2022 09:31

Katar, Dünya Kupası taraftarları dışındaki tüm ziyaretçilere kapılarını kapatıyor

Katar, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında FIFA Dünya Kupası taraftarları h ...

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi
  • 23.08.2022 14:25

Katar'da çağın ruhuyla harmanlanmış bir İslam mimarisi: Eğitim Şehri Camisi

Başkent Doha'da 2015'te inşası tamamlanan Eğitim Şehri Camisi, modern yapısı ve ...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "EXPO'ya daha profesyonel başlayacağız"
  • 15.02.2021 15:22

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "EXPO'ya daha profesyonel başlayacağız"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, planlanan EXPO 2021 ile ilgili ko ...