maritbet girişmaritbet
İstanbul’da olimpiyat yapmak mümkün mü?

İstanbul’da olimpiyat yapmak mümkün mü?

Ömrü trafikte heba olan biz İstanbullulara soracak olursanız, bu iş çok zor. Ancak Londra 2012’de, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Sırbistan maçı sonrasında konuştuğumuz Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a göre “komplekse kapılmamak” gerek. “Hatta İstanbul Londra’dan daha iyisini bile yapabilir.”

2013 Ocak ayında Olimpiyat Komitesi'ne sunulacak rapor üzerinde çalıştıklarını anlatan Bakan Kılıç iddiasını şu cümlelerle vurguluyor: “Marmaray'ı bitirmek üzereyiz, tüp geçiş, köprüler ihale sürecinde. 7 tepeye tüneller yapılıyor, İnönü Stadı'nı zaten yapıyoruz, Olimpiyat Stadı'nın üzerini kapatıyoruz. Spor tesislerini olimpiyatlar olsa da olmasa da tamamlayacağız. Bunları olimpiyatlar için yapıyor gibi görünüyoruz ama zaten yapacağız. Dünyada olimpiyatları en düşük maliyetle tamamlayan İstanbul olacak.”   

Geleceğe ilham veriyorlar
İngiltere, 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında “Inspire a generation” (Bir nesile ilham ver) başlıklı bir kampanya yürüttü. Ülke çapında 2700 proje ve etkinlik düzenlendi. Sürdürülebilirlik, eğitim, gönüllülük, iş dünyası, spor  ve kültür olmak üzere altı alanda iz bırakacak çalışmalar yapıldı. Böylece, gençlik harekete geçti. Gönüllüler ordusu olimpiyata sahip çıktı. İngiltere, akıllı bir planlamayla, hem mükemmel bir organizasyona imza attı, hem de geleceğine yatırım yaptı.
 
1 Ağustos'ta Sırbistan'ı yenerek olimpiyat tarihimize önemli bir galibiyet hediye eden     A Milli Kadın Voleybol Takımımız da bizim gelecek nesillerimize ilham verdi. Kadın Voleybol takımlarına yatırım yapan takımların, sponsorların, kamu kuruluşlarının ve ülkemizin gururu oldu.
 
Sırbistan-Türkiye maçını, Eczacıbaşı Holding CEO'su Erdal Karamercan ve Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı Okşan Atilla Sanön'le birlikte izledim. Rahmetli Nejat ve Şakir Eczacıbaşı'nın 1968'de dünya çapında oyuncular yetiştirmek hayaliyle kurdukları Eczacıbaşı Spor Kulübü, 44 yıldır aralıksız voleybola yatırım yapıyor. Örnek bir “Sürdürülebilirlik” anlayışıyla, iyi günde de, kötü günde de takıma destek oluyor.  Anadolu'daki yetenekli genç kızlarımıza burs desteği sağlayarak eğitimlerine ve spor yaşamlarına devam etmelerine imkân sağlıyor. Daha da önemlisi, kızlarımıza çalışmayı, kendilerine güvenmeyi, takım oyuncusu olmayı, yarışmayı, başarmayı ve kazanmayı öğretiyor.
 
Avrupa'da dokuz kez dörtlü final oynamış olan Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı 2011-2012 sezonunu, Süper Kupa, Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nın sahibi olarak üç kupa ile tamamladı. Bu güne kadar 28 kez Türkiye şampiyonu oldu 9 Türkiye Kupası kazandı. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, Atatürk'ün 100. doğum yılının kutlandığı 1980'de Avrupa İkinciliği'ne eriştiğinde, basınımız haberi “Atatürk'ün Kızları” başlığıyla vermişti. Onlar, 32 yıl sonra, Londra 2012'de olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden A Milli Voleybol Takımımıza ilham verdi. Londra 2012 de aynı şekilde, önümüzdeki nesiller için örnek oluşturuyor. A Milli Voleybol Takımımız, ülkemizin dört bir yanındaki genç sporcularımızın hayallerini ateşliyor. Hem onların, hem de bizlerin geleceğe umutla bakmamıza yardımcı oluyor.
 
Fatoş Karahasan/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...