maritbet girişmaritbet
İsrail, Mescid-i Aksa yakınlarına sinagog inşa edecek!

İsrail, Mescid-i Aksa yakınlarına sinagog inşa edecek!

İşgal politikalarını sürdüren İsrail, Mescid-i Aksa'ya 50 metre mesafedeki ağlama duvarı yakınlarında sinagog inşa etmek için çalışmalara başladı

 

Mescid-i Aksa yakınına sinagog
 
Kudüs'teki El-Aksa ve Kültür Mirası Vakfı, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın yakınlarında bir sinagogun inşası için çalışmalara başladığını bildirdi. Aksa Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya 50 metre mesafedeki Ağlama Duvarı (Burak Duvarı) yakınlarında sinagog inşa etmek için çalışmalara başladığı belirtildi. Açıklamada, sinagogun inşasının, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında sürdürdüğü kazı çalışmaları ile alâkalı olduğu ifade edildi. Aksa Vakfı, konu ile ilgili dokümanları ve inşaata dair planları açıklamak üzere Pazar günü basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Söz konusu basın toplantısına, eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi İkrime Sabri ve 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah'ın da katılacağı kaydedildi. 
 
FKÖ: Barış çok yakın
 
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi ve Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Hamas ile barışa çok yakın olduklarını söyledi. Ureykat, ‘'Kahire'de Hamas ile yeniden bir araya geleceğiz. İnşallah Hamas, yeni şartlarla masaya gelmezse bu defa Hamas ile barışa çok yakınız'' dedi. Halen Mısır'da olan Mahmud Abbas'ın Hamas Lideri Meşal ile Kahire'de biraraya gelmesi bekleniyor. 2009'dan beri Gazze ve Batı Şeria'da iki hükümet olarak yollarına devam eden Hamas ve Fetih hareketleri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ‘'Bulut Sütunu Operasyonu''nun ardından yakınlaşma dönemine girmiş, ortak Filistin Hükümeti konusunda mutabakat arayışları hız kazanmıştı.
 
Arap kimliğinden soyutlama çabaları
 
Uluslar arası Kudüs Müessesi'nin 2012 Kudüs Raporu'nda, İsrail'in işgal politikaları dolayısıyla Kudüslü Araplar arasında fakirlik oranının yüzde 77'ye yükseldiği belirtilerek, ‘'İsrail'in Kudüs'ü Arap kimliğinden soyutlama çabaları'' konusunda uyarıda bulunuldu. Uluslar arası Kudüs Müessesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, 2012 Kudüs Raporu okundu. İsrail'in Kudüs'ü Arap kimliğinden soyutlama çabaları konusunda uyarıda bulunulan raporda, ‘'İsrail'in işgal politikaları, Kudüslü Araplar arasında fakirliğin yüzde 77'ye yükselmesine sebep oldu'' ifadeleri yer aldı. Müessesenin Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Beşşare Merhac, Arapların ve Müslümanların Kudüs'ün Arap kimliğini korumak için daha çok çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Merhac, Kudüs'teki Müslüman ve Hıristiyanlara ait kutsal yerlerin Yahudileştirilmesinin önüne geçilmesini talep etti. 
 
Yeni Asya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yerleşim planlarına tepki
  • 05.10.2020 13:10

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yerleşim planlarına tepki

Dışişleri Bakanlığı Batı Şeria'da ilave yasa dışı yerleşim yerleri planları için ...

İsrail Filistinli'nin evlerini kendi elleriyle yıktırdı!
  • 09.12.2018 00:43

İsrail Filistinli'nin evlerini kendi elleriyle yıktırdı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi’nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmakla tehdi ...

İsrail Kudüs’te 800 konut inşa edecek
  • 06.07.2017 08:51

İsrail Kudüs’te 800 konut inşa edecek

Kudüs Belediyesi, İnşaat ve Planlama Komitesi Yahudi yerleşimleri için 800 yeni ...

İsrail'in Filistinlilerin evlerini yıkması protesto edildi
  • 22.01.2017 09:00

İsrail'in Filistinlilerin evlerini yıkması protesto edildi

İsrail'in kuzeyinde toplanan binlerce Arap, İsrail'in Filistinlilerin evlerini y ...

İsrail Kudüs'te yeni bir tünel kazdı!
  • 28.12.2016 08:42

İsrail Kudüs'te yeni bir tünel kazdı!

İsrail Hükümeti'nin Mescid-i Aksa yakınındaki Silvan ilçesinde yeni tünel kazdığ ...

İsrail, illegal inşa ettiği binaları meşrulaştırıyor!
  • 08.12.2016 08:07

İsrail, illegal inşa ettiği binaları meşrulaştırıyor!

İsrail parlementosu, Batı Şeria'da illegal inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri ...