maritbet girişmaritbet
Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'ye ihtiyacımız var

Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'ye ihtiyacımız var

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'nin küçümsenmeyecek bir rolü olduğunu söyledi

 

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Irak'ın yeniden inşasında Türkiye'nin küçümsenmeyecek bir rolü olduğunu söyledi. Alzadi, hızla gelişen Irak ve şehirlerinin inşasında Türkiye'ye büyük ihtiyaçlarını kaydetti.
Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Milletvekili Hassan Othman Muhammed ve beraberindeki belediye meclis üyelerinden oluşan 16 kişilik heyet Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu ve meclis üyeleriyle görüşen heyet, Diyarbakır'daki iş fırsatları ve deneyimleri görmek istediklerini dile getirdi.

Alzadi, "Bağdat da, Diyarbakır da Dicle üzerinde. İki kardeş şehir olarak tarih boyunca Dicle'nin suyundan beraber içtik. Şimdi bir araya gelme, deneyimleri paylaşma ve yardımlaşma zamanı." diye konuştu.
 
Diyarbakır ve Bağdat'ın aynı değerlere ve ortak coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, "Tarih boyunca et tırnak gibi yaşadık. Hiçbir zaman ayrı gayrımız olmadı. O yüzden biz Diyarbakır ziyaretini önemsiyoruz. İki şehir arasındaki ilişkilerin daha güzel olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu Diyarbakır ve Bağdat'ın tarihi ve kültürel yapısının aynı olduğunu dile getirdi. Irak'ın inşasında daha fazla yer almak istediklerini anlatan Ensarioğlu, sanayi odası olarak 16 ayrı iş kolunda çalışma sürdürdüklerini kaydetti. 20 bin üyelerinden 15 bininin aktif olduğunu kaydeden Ensarioğlu bunun büyük bir potansiyel olduğunu dile getirdi. Bağdat Belediye Başkanı Alzadi'nin Irak'taki sanayi tesislerin onarılması talebine ise Ensarioğlu, "Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Onarılması istenen şeylerin teknolojisi bile geride kalmış olabilir." dedi.
 
DTSO Başkanı Ensarioğlu konuklarına üzerine Diyarbakır surlarının işlendiği birer bakır levha hediye etti. Konuk heyet daha sonra DTSO Başkan ve meclis üyeleriyle birlikte Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri gezdi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz