maritbet girişmaritbet
Hırvatistan Riyeka'daki cami ve islam merkezi ibadete açıldı!

Hırvatistan Riyeka'daki cami ve islam merkezi ibadete açıldı!

Hırvatistan'ın Adriyatik sahillerinde Osmanlı'dan sonra inşa edilen ve minaresi bulunan ilk ibadet yeri olma özelliği taşıyan cami ve İslam merkezi törenle açıldı

Hırvatistan'ın Adriyatik sahillerindeki Riyeka kentinde Osmanlı'dan sonra inşa edilen ve minaresi bulunan ilk ibadet yeri olma özelliği taşıyan cami ve İslam merkezinin açılışı için tören düzenlendi. 

Törene, Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Hırvatistan Meclis Başkanı Yosip Leko, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Hırvatistan Müftüsü Aziz Hasanoviç, Hırvatistan Başpiskoposu Kardinal Yosip Bojaniç, Katar İslam İşleri ve Vakıflar Bakanı Gaith Mubarek Al Kuwari, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin, Bosna Ziraat Bankası Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ile Türkiye, Slovenya,  Sırbistan, Bosna Hersek ve Katar'dan diğer yetkililerle, Adriyatik sahillerindeki kentlerden ve civar ülkelerden yaklaşık 50 bin Müslüman katıldı.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Avrupa Birliği'ne Temmuz ayında tam üye olacak Hırvatistan'da herkesin dinine, ırkına ve kültürel değerlerine saygı gösterdiklerini ifade etti. Hırvatistan'daki Boşnakların, Arnavutların, Romanların ülkesinin bir zenginliği olduğunu dile getiren Yosipoviç, ''Ülkemdeki Müslüman Boşnakların camisinin açılışı için buraya gelmekten onur duydum. Çünkü bizler bir aileyiz'' dedi.  

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi İzzetbegoviç de konuşmasında, "Hepimizin bir arada, yeni bir başlangıçta olduğumuza eminim. İstikrar ve refah, Avrupa'nın bu kesimlerindeki ilişkilerin belirlenmesinde kilit role sahip olacak" diye konuştu.

Hırvatistan'da yaşayan Boşnak Müslümanlar'ın son derece iyi bir konumda olduklarını vurgulayan İzzetbegoviç, bunun diğer Avrupa ülkelerine de örnek olması gerektiğini belirtti.

Ömer Çetres/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...