maritbet girişmaritbet
Haremlique, New York’ta ünlü 5. caddenin en lüks AVM’si Bergdorf Goodman’a girdi!

Haremlique, New York’ta ünlü 5. caddenin en lüks AVM’si Bergdorf Goodman’a girdi!

Haremlique’in kurucusu Caroline Koç, İstanbul kültürünü taşıyan motiflerin yurtdışındaki lüks perakende zincirlerinde kendine rahatlıkla yer bulabildiğini söyledi

 

Lüks perakendenin Türk markası Haremlique, Akaretler'den başlayan yolcuğunda Amerika ve Ortadoğu'daki kilometre taşlarının ardından doğduğu şehrin bu kez Asya yakasına uzandı. İstanbul Akaretler, İzmir Alaçatı, Ankara Panora, Riyad ve Beyrut'ta mağazaları bulunan Haremlique'in son durağı Suadiye oldu. Sırada Kuveyt var.
 
Üç yıl önce Osmanlı motiflerini modern çizgilerle ev tekstiline uyarlayarak tüketicilere merhaba diyen Haremlique, mağaza sayısını 6'ya çıkardı ve ürün yelpazesini genişletti. Üretim yelpazesine kısa bir süre önce giyim grubu da eklendi.
 
Haremlique müstakil mağazalarıyla üç kıtaya yayıldığı gibi diğer taraftan da ürünlerini ultra lüks zincirlerde dünya jet setiyle buluşturuyor. Lüks perakende mağazası Londra Harrods'ta Selamlique ürünleri satılıyor. Marka şimdi de New York'ta ünlü 5. caddenin en lüks AVM'si Bergdorf Goodman'a girdi. Haremlique'in geleneksel motiflerin çağdaş çizgileriyle hazırlanmış kaftanları AVM'nin en ilgi gören ürünleri arasında.
 
Kaftanları St. Tropez sahillerinde
Ürün gamlarına son olarak Osmanlı kaftanlarını eklediler. Doğu kültürünün simgesi padişah kaftanları dünya vitrinlerine çıktı. Baskı ve desenlerle öne çıkan kaftanlar, düz kesimi nedeniyle plaj kıyafeti olarak da tercih ediliyor. Aslında Haremlique, sayfiye yerleri için iki yıl önce kaftanları üretmeye başladı. Bu yaz tam bir koleksiyon haline getirdiği kaftanları St. Tropez sahillerinde Avrupa jet setinin üstünde gördük. Haremlique'in kaftanları Monocle Mediterraneo gazetesi tarafından Avrupalılara önerildi. Koleksiyon plajlarda kullanılacak rafine kaftanlar, tunikler, pareolar, peştemaller, plaj çantaları ve havlulardan oluşuyor. İstanbul Boğazı'nda ve Halas teknesinde yapılan koleksiyon çekimleri dünya basınında; Architectural Digest, Elle Decor, Marie claire, Monocle dergilerinde, Indigare web sitesi'ne konu oldu. Özel tasarımlı Haremlique a la mer ürünleri ABD'de Bergdorf Goodman, Antony Todd ve Indagare'de satılıyor. Caroline Koç, İstanbul kültürünü taşıyan motifleri kullandıkları ürünlerin yabancı lüks perakende zincirlerinde kendine rahatlıkla yer bulabildiğini söylerken rafine şıklığın simgesi kaftanların yalın çizgileri nedeniyle ilgi gördüğünü vurguluyor. Ortağı Banu Yentür'ün verdiği bilgilere göre kaftanları içeren yeni a la mer koleksiyonundan kısa süre içinde 1.5 milyon dolar değerinde kaftan ihraç edilmiş.
 
Caroline Koç'un genlerinde tekstil var
Haremlique'in yaratıcısı Caroline Koç'un genlerindeki tekstil damarının bu başarıda rolü büyük. Giraud ailesi, yüzyılın başında İzmir'de başladıkları tekstil imalatıyla sektörün öncülerinden. Oriental Halı'yı kuran ikinci kuşak, en eski tekstil firmalarından İzmir Yün Mensucat ve İzmir Pamuk Mensucat'la sektördeki varlıklarını devam ettirmiş. Caroline Koç bu gelenekten geliyor. Ortağı Banu Yentür çok başarılı bir tasarımcı. İş hayatına giyimle başlayıp, ev tekstiliyle devam etmiş, uzun yıllar İngiltere ve ABD pazarı için tasarımlar yapmış. Kendisine işkadını denilmesine karşı çıkıyor. Çünkü tasarımlarını oturup bizzat yapıyor, süreci bizzat yönlendiriyor. Selamlique'in üzerinde falların olduğu tek içimlik poşet kahve tasarımlarında olduğu gibi... Yentür markanın başarısının arkasında asırlık geleneğin ve işin içinden gelmelerinin etkili olduğunu söylüyor. “Üretim bilgisi ve tasarım becerisinin sinerjisinden başka bir şey çıkamazdı ki zaten” diyor... Haremlique lüks havlu, yatak ürünleri, ipekli kumaşlar, kaşmirler, döşemelik kumaşlar ve lüks aksesuarlar üretiyor.
 
SONGÜL HATISARU/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Koç'un golf sahası yine açılamadı
  • 03.11.2021 11:08

Mustafa Koç'un golf sahası yine açılamadı

Caroline Koç, 19 Kasım 2017'de tanıtımını yaptığı Mustafa V. Koç Golf Sahası'nı ...

Ünlüler hortumun vurduğu Alaçatı Port'tan kaçıyor
  • 23.02.2021 13:14

Ünlüler hortumun vurduğu Alaçatı Port'tan kaçıyor

Türkiye'nin Venedik'i olarak bilinen Alaçatı Port, hortumun ardından hasar gördü ...

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden yatırım fırsatı
  • 10.08.2020 09:25

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden yatırım fırsatı

Kocasinan Belediyesi'nin satışa çıkardığı dairelerde 12 aya kadar vade imkanı su ...

Beykoz Riva’da Mustafa V. Koç Golf Sahası yapılıyor
  • 20.11.2017 13:33

Beykoz Riva’da Mustafa V. Koç Golf Sahası yapılıyor

Mustafa Koç'un ölümünden önce İstanbul Riva'da aldığı arazi, vasiyeti üzerine go ...