maritbet girişmaritbet
BP'nin sızıntısı emlak değerini % 10 düşürdü

BP'nin sızıntısı emlak değerini % 10 düşürdü

Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısı ABD kıyılarına kadar ulaştı. Bölgenin emlak fiyatları yüzde 10 kayba uğradı

 

BP'NİN Meksika Körfezi'nde devam eden petrol sızıntısı Louisiana ve Florida eyaletlerinin ekonomisini de vurdu. Balıkçılık, deniz ulaştırmacılığı gibi sektörlerin yara aldığı bölgede turizm ve emlak sektörü de büyük darbe aldı. ABD kıyılarına ulaşan ham petrol bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını yüzde 10 düşürdü. Bir zamanların en gözde turizm merkezine artık turistler de rağbet etmiyor. ABD'li danışmanlık şirketi CoStar Group, sızıntının gayrimenkul sektörüne olan faturasını çıkardı. Zarar şu an için 4.3 milyar dolar.

 

HİSSEDARLARIN KÂR PAYI ASKIDA
Milyarlarca dolar zarar eden BP, hissedarlarına dağıtacağı kâr payı ödemelerini bir süreliğine askıya almaya hazırlanıyor. Beyaz Saray'ın yoğun baskısı altında kalan BP, hissedarlara yapılacak kâr payı ödemeleri yüzünden Obama hükümeti ve kamuoyundan gelecek tepkilerden çekiniyor.
 
Obama yönetimi her fırsatta, BP'nin tüm kaynaklarını Meksika Körfezi'nin temizlenmesi için kullanması gerektiğini savunuyor. Bu arada, İngiltere Başbakanı David Cameron, son dönemde BP üzerinde baskı kuran ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla arayarak BP'ye destek çıktı. Cameron, şirketin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirtti.
Kaynak: Sabah
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz