maritbet girişmaritbet
Akkuyu’da geri sayım başladı

Akkuyu’da geri sayım başladı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Akkuyu Sahasında Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Rus tarafı, anlaşmanın imza tarihinden itibaren üç ay içinde proje şirketinin kurulması için gerekli işlemleri başlatacak. Rus tarafı, proje şirketinin başarısızlığı halinde, anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmek için yeni bir proje şirketi belirlemede sorumluluk üstlenecek.

Proje şirketi, elektrik satın alma anlaşmasının sona ermesinin ardından nükleer güç santralinin her bir ünitesi için işletmeye girişten 15 yıl sonra net kârın yüzde 20'sini Türkiye'ye verecek. Türkiye üretilen elektriğe alım garanti sağlayacak.

 

“Muzuna, çileğine sahip çık” eylemi

Bu gelişmenin ardından Nükleer Karşıtı Platform yazılı açıklama yaparak, “AKP hükümeti Türkiye'nin nükleer çöplük olmasını onaylamıştır. Buna sessiz kalmayacağız” dedi. Açıklamada 25 temmuzda Anamur İskele Gümrük Meydanı'nda Saat 20.00'da ‘Muzuna, Çileğine, Domatesine Sahip Çık. Nükleer Santrallerine Hayır de' etkinliği, 8 ağustosta Akkuyu'da nükleer karşıtı miting düzenleneceği

 

Kaynak: TARAF

  • Etiketler:

Yorum Yaz