maritbet girişmaritbet
40 bin liraya havuzlu villa!

40 bin liraya havuzlu villa!

ABD’de mortgage krizinin yaraları sarılamazken, havuzlu evlerin fiyatları bazı eyaletlerde 25 bin dolara kadar geriledi. CNN, fiyatları yüzde 60-70 düşen orta halli otomobil fiyatına satılan evleri listeledi


 


ABD'de mortgage krizinin yaraları sarılamazken, havuzlu evlerin fiyatları bazı eyaletlerde 25 bin dolara kadar geriledi. CNN, fiyatları yüzde 60-70 düşen orta halli otomobil fiyatına satılan evleri listeledi.
 
İstanbul'da şehir merkezine en uzak noktada dahi yeni projelerde 100 bin TL'nin altında ev satılmazken, ABD'de yüzme havuzlu müstakil evler 25 bin dolara alıcı bekliyor. ABD'de 2 yıl önce başlayan ve dünyayı etkileyen mortgage krizi, ev fiyatlarının kolay emlak kredileri nedeniyle önce aşırı şekilde yükselmesi, bir süre sonra da yine aynı hızla düşmesiyle başlamıştı.
 
Aradan 2 yıl geçti, ABD'de emlak sektörü hâlâ kendine gelemedi. Hal böyle olunca, “Fiyat artar düşüncesiyle” inşa edilen yeni evler de yatırımcıların elinde kaldı. Bu evler şimdi, yok pahasına satılıyor. CNN Money, dün internet sitesinde ABD'de ortalama bir otomobil fiyatına satılan dairelerden örnekler sundu. 30 bin dolar (48 milyar TL) ve aşağısına satılan bu evler, suçun yüksek olduğu yerlerde değil, gelişmiş ve gelişmekte olan bölgelerde. CNN'e göre, ülkede ortalama daire fiyatları 2007'den bu yana yüzde 25 düştü. Ancak bazı yerlerde bu oran yüzde 60-70'i buluyor.
 
Örneğin Sacramento California'da ortalama daire fiyatları 2007'ye göre yüzde 59, Miami'de yüzde 65 düştü. 30 bin doların altında daire alınabilecek yerler arasında Las Vegas, Kansas, Georgia eyaletleri yer alıyor. Missisippi, Alabama ve Florida'da konut fiyatlarındaki düşüşlerin ev sahiplerinin 3 milyar dolarına malolduğu belirtilmişti.
 
  • Miami Deerfield Beach'te sahile 4 kilometre uzaklıktaki 87 metrekarelik bu villanın satış fiyatı 25 bin dolar. Sitenin aylık aidatı ise 180 dolar.
  • Arizona Glendale'de sitedeki bu stüdyo dairenin fiyatı 19 bin dolar. Kapalı otoparkı bulunuyor, ünlü Phoenix kentinin merkezine sadece 10 kilometre uzalıkta...
  • Georgia'da bulunan 2 oda bir salon bahçeli ev 35 bin dolara satılık. Warner Robins kasabasındaki ev, ülkenin en büyük askeri üslerinden birinin yakınında...
  • Kansas Wichita'daki bu apartmanda bulunan 85 metre karelik stüdyo daire ise 36 bin 900 dolar. 15 katlı binanın 6'ncı katında bulunuyor, aylık aidat ise 200 dolar. 
  • Etiketler:

Yorum Yaz