maritbet girişmaritbet
Viaport Marin, görücüye çıktı

Viaport Marin, görücüye çıktı

Via Properties tarafından Tuzla’da 650 milyon lira yatırımla yapılan Viaport Marin, denizin üzerinde inşa edilecek.

Vialand ve Viaport Kurtköy ve Venezia gibi konsept projelerin altında imzası bulunan Via Properties'in yeni projesi olan Viaport Marin'in tanıtımı yapıldı. Geçen yılın başındaki ihaleyi Bayraktar İnşaat olarak kazanan Via Properties, yap-işlet-devret modeliyle 650 milyon lira yatırımla inşa edeceği projeyi 29 yıl işletme hakkına sahip olacak.

İstanbul'un en büyük marinalarından birinin yapılacağı projede denize 500 metre dolgu yapılarak, alışveriş merkezi, otel ve su gösterilerinin olduğu eğlence alanı inşa edilecek. 5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı projede, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden yapılacak.

Viaport Marin'de, 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve ticari üniteler yer alacak. Yeşil alanları, dev parkı ve oyun alanlarıyla 7'den 70'e herkese hitap edecek olan Viaport Marin, Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen deniz oteliyle de dikkat çekiyor.

Otelden denize girilecek

Şimdiye kadar standartların dışında konsept projeler yaptıklarını ifade eden Via Properties'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Tuzla'nın dünya standartlarında bir yatırıma kavuşacağını söyledi. Bu projenin hem yerli hem de yabancılar için mutlaka gidilmesi gereken bir yer olacağını anlatan Coşkun Bayraktar, “Ziyaretçiler denizin üzerinde alışveriş yapacak. İsterlerse otelde konaklayacak, isterlerse de 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşturulacak yüzme havuzunda yüzecekler” dedi.

Bayraktar, projenin İstanbul'un turizmine büyük katkı sunacağına inandığını belirterek, “Turistler Tuzla Marin'i görmeden İstanbul'dan ayrılmayacak.  1980'lerin sonuna kadar balıkçılığın merkezi olan Tuzla, eski ihtişamını geri kazanacak. Bu proje bizim İstanbul'a ve İstanbullulara hediyemiz olacak” diye konuştu. 

Ulaşım havarayla...

Tuzla'yı yenileme projelerinden birinin ulaşım olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bölgeye iki metro hattı ve havaray yapacaklarını açıkladı.

Viaport Marin'in İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi olacağının altını çizen Topbaş, “Yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Burası plajları, sergi alanları, gezilecek yerleri ve marinasıyla İstanbul'un cazibe merkezi olacak. Burası artık eskilerin yazlık mekânı değil, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız” diye konuştu.

İhaleyi geçen yılın başında kazanmıştı

Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan marinanın ihalesini 120 milyon 750 bin liralık teklifle Bayraktar İnşaat kazanmıştı. 29 Ocak 2013 tarihinde yapılan ihale Tuzla Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı Park ve Sahil Rekreasyon Düzenleme işlerini kapsıyordu.
370 bin 989 metrekarelik alanı kapsayan ihaleyi kazanan Bayraktar İnşaat projenin 30 yıllık işletme hakkını da elinde bulunduruyor. İlk yıl işletme bedeli 3 milyon 851 bin 326 lira olan marina ihalesini kazanan firma, Gürsoy ortaklığıyla birlikte Via/Port Venezia ve Via/Port Houses&Suites gibi lüks konut projelerinin altına imzasını atarken, Vialand'i de açmıştı.

Denizaltı treni önerisi geldi

İstanbul'u dünyanın model aldığı bir şehir yapacaklarını anlatan Kadir Topbaş, Marina projesiyle Tuzla'nın yılda 25 milyon ziyaretçi çekeceğini vurguladı. Projenin 29 yıllık yap işlet devret usulüyle yapılacağını ve 1 yıl içinde tamamlanacağını anlatan Topbaş, “Bu projede deniz altından geçen bir tren olabilir. Hatta denizin altında bir akvaryum yapın. Bu dünyada belki de ilk kez yapılacak bir proje olur. Buradan denizin altı izlensin. Böylece oraya bir hareketlilik getiririz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı
  • 24.04.2014 17:16

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı

Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Viaport Venezi ...

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı
  • 07.03.2014 09:29

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'da hayata geçirilecek o ...

Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesini anlatıyor
  • 06.03.2014 17:24

Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesini anlatıyor

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Özyazıcı, Viaport Marin projesinin detaylarını anlat ...

Viaport Marin Tuzla görücüye çıktı
  • 06.03.2014 17:10

Viaport Marin Tuzla görücüye çıktı

Via Properties imzası taşıyan Viaport Marin projesinin lansmanı emlaktasondakika ...

Viaport Marin Tuzla projesinin tanıtım filmi yayında
  • 05.03.2014 11:20

Viaport Marin Tuzla projesinin tanıtım filmi yayında

Via Properties imzası taşıyan Viaport Marin projesi bölgenin çehresini değiştire ...

Marina projesinde geri sayım başladı
  • 08.02.2015 12:19

Marina projesinde geri sayım başladı

Via Properties tarafından hayata geçirilen ‘Viaport Marin’, eğlence parkından ha ...