maritbet girişmaritbet
Via Properties iki yakada proje yaptı emlak fiyatlarını katladı

Via Properties iki yakada proje yaptı emlak fiyatlarını katladı

Kurtköy’deki projesinin bahçeli evlerini satışa çıkaran Via Properties, bölgedeki fiyatların yükselmesine katkı sağladı

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından biri olan Via Properties'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, İstanbul'da farklı bölgelerde dev projeler geliştirdiklerini belirterek, gayrimenkul fiyatlarının inanılmaz derecede yükselişine şahit olduklarını söyledi.

Yaptıkları projelerin bölgelerin değerini artırdığını ifade eden Coşkun Bayraktar, “Bazı projeler bölgesinden dolayı değerlidir, bazıları ise bölgeyi değerlendirir. Biz bulunduğu bölgeye değer katan projeler yapıyoruz” dedi.

Bayraktar, Kurtköy'e kimsenin gitmediği bir dönemde gittiklerini ve yatırım yaptıklarını anlatarak, “Viaport projemizden sonra havalimanının yapılmasıyla birlikte Kurtköy yükselişe geçti. Değerine değer kattı. 5 yıl önce 100 dolar olan arsa fiyatları bugün 1300 doları buldu. Bu müthiş bir artış” diye konuştu.

Vialand etkisi...

Kurtköy'deki Crown Plaza otellerinin İstanbul'un en yüksek doluluk oranına ulaştığını dile getiren Coşkun Bayraktar, “Kurtköy'de Viaport hikayesi yazdık. AVM, otel, eğlence ve son olarakkonutları hayata geçirdik. Otelde yüzde 85 doluluk var. Hafta içi boş yer yok. Viaport Türkiye'nin en fazla turist çeken bölgesi. Hafta sonu 400 bin kişi ziyaret ediyor” görüşünü aktardı.

Coşkun Bayraktar, böyle bir gelişimin Avrupa yakasındaki projeleri Vialand ile de yaşandığına işaret ederek, Gaziosmanpaşa ve Eyüp sınırları içinde 600 dönümlük arsadaki projeyle birlikte bölgenin kaderinin değiştiğini kaydetti. Bayraktar, bu alanın daha önce özellikle gençler için tehlikeler içerdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Biz yatırımcı olarak buraya Vialand'i yaptık. Burası bir cazibe merkezi oldu. Gençlere iş sağladık. Gayrimenkul fiyatları da bu dönemde çok arttı. Proje başlamadan 50 bin lira olan evlerin fiyatları 500 bin lira oldu. 300 lira kirası olan evler 1300 liraya çıktı.”

Tuzla'da gelişim başladı

Coşkun Bayraktar, yeni yatırım yaptıkları Tuzla'ya yoğunlaştıklarını ve bölgede fiyatların artmaya başladığını belirterek, Tuzla Marin projesiyle bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Şu anda bu projeye ağırlık verdiklerini dile getiren Bayraktar, “Gittiğimiz bölgelerde inanılmaz fiyat artışları yaşanıyor. Tuzla'da da bu gelişim başladı” dedi.

5 milyar liralık yatırım

Coşkun Bayraktar, İstanbul'un iki yakasında yaklaşık 5 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Bayraktar, şu bilgileri verdi:

“Kurtköy'deki Viaport'a 1.2 milyar lira yatırım yaptık. Venezia projemize 1,3 milyar liralık yatırım devam ediyor. Vialan projemizin yatırım tutarı 1.2 milyar lirayı bulurken, Tuzla'ya ise 1.1 milyar lira yatırım yapacağız.”

Bahçeli evler 48 ay sıfır faizle satışta

The World of Viaport projesinin son halkası olan Kurtköy'deki Houses&Suites'de yeni etap bahçeli daireler satışa sunuldu. Farklı mimarisiyle öne çıkan 617 dairelik Houses&Suites'de, 48 ay vade farksız ödeme kolaylığı sunuluyor.

Gayrimenkul sektöründe konut faizlerinin yüzde 1'in üzerinde seyrettiği dönemde faizi sıfırladıklarını söyleyen Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Projemizdeki bahçe etabı dairelerini sona saklarken, yaşam başladığında satışa sunmaya karar vermiştik. Şimdi o gün geldi. Doğayla iç içe tasarladığımız dairelerimiz için bir fırsat kampanyası düzenledik. Yüzde 50 peşinatla 48 ay vade ile 0 faiz uygulayarak, kampanyamıza başlıyoruz” dedi.
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı
  • 24.04.2014 17:16

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı

Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Viaport Venezi ...

Coşkun Bayraktar, yarın basın toplantısı düzenliyor
  • 28.07.2016 15:11

Coşkun Bayraktar, yarın basın toplantısı düzenliyor

VIA GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Darbe günü ABD’ye gitti” başlı ...

VIA GYO halka arz ediliyor!
  • 03.05.2016 14:34

VIA GYO halka arz ediliyor!

VIA GYO, halka arz için 5 -6 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. ...

Viaport Venezia'da teslim heyecanı başladı
  • 27.01.2015 17:24

Viaport Venezia'da teslim heyecanı başladı

Yaşamın çok yakında başlayacağı Viaport Venezia'da daire teslimleri yapılıyor, V ...

Via Properties’in projeleri gala gecesinde hayran bıraktı
  • 16.01.2015 11:04

Via Properties’in projeleri gala gecesinde hayran bıraktı

Via Properties cumartesi akşamı Crowne Plaza Istanbul Asia'da düzenlediği gala g ...