maritbet girişmaritbet
Venezia'nın yeni etabı Venedik Sarayları satışa çıktı

Venezia'nın yeni etabı Venedik Sarayları satışa çıktı

Gaziosmanpaşa’daki Venezia projesinin yeni etabı olan Venedik Sarayları’ndaki 1000 daire satışa çıktı. Körfez ülkelerindeki yatırımcıları hedefleyen proje tamamlandığında Venedik’tekine benzer karnavala ev sahipliği yapacak

Gerçekleştirdiği konsept projelerle gayrimenkul sektörüne yeni açılımlar getiren Via Properties, Gürsoy Grup ile birlikte Gaziosmanpaşa'daki Kiptaş'ın arsasında hayata geçirdiği Venezia projesinin yeni etabında saray daireleri yapmaya karar verdi. Venedik'ten esinlenerek hayata geçirilen Venezia'nın 1000 konuttan oluşan Venedik Sarayları satışa çıktı. Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, İstanbul'un dünyada marka şehir olması için projelerinde farklı konseptleri hayata geçirdiklerini belirterek, Venedik saraylarından esinlendikleri proje için özel bir ekiple çalıştıklarını söyledi. Coşkun Bayraktar, 5 kişilik mimari ekibin Venedik'e giderek sarayları incelediğini ve projenin buna göre planladığını anlatarak, “Venedik Sarayları sadece ismini değil, tarzını ve ruhunu da oradan alıyor. Venedik'in benzerleri Las Vegas ve Katar'da yapıldı ama hiçbiri bu kadar başarılı olamadı” dedi. Coşkun Bayraktar, temalı proje yaparken özel inşaat tekniklerinin kullanıldığını ifade ederek, “Projenin gerçeğine uygun olması için çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Vialand projemizde de farklı temalar üzerine çalıştığımız için bu konuda oldukça deneyim kazandık” diye konuştu.

Yüzde 20'si yabancıya satıldı
Coşkun Bayraktar, projelerine genelde yatırımcıların ilgi gösterdiğini fakat son dönemde oturumcuların sayısının arttığını vurguladı. Bunun yanı sıra yabancı alıcıların da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Coşkun Bayraktar, Venezia'nın yüzde 20'sini yabancılara sattıklarını açıkladı. Yabancı alıcılar içinde Körfez ülkelerinin oranının yüzde 70'i bulduğunu belirten Coşkun Bayraktar, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar yabancılara 150 milyon lira değerinde gayrimenkul sattık. ABD'li avukattan, Arabistanlı profesöre kadar farklı ülkelerden insanlar bizden daire aldı. Bu satışları da bire bir satış olarak yaptık. Yani yatırımcılara değil oturumculara sattık. Fonlara ya da toplu almak isteyenlere vermedik. Yurtdışında 8-9 acenteyle çalışıyoruz. Kendi satış kanallarımız da var. Projenin reklam filmlerini de birçok ülkede göstereceğiz. Bu sayede Türkiye'nin tanıtımına da katkı sunuyoruz.”

Karnaval düzenleyecek
Bayraktar, projenin 1.5 milyon liralık değeri bulunduğunu belirterek, “Türkiye'nin en pahalı ilk 5 gayrimenkul yatırımından birini yapıyoruz. Burada ev sahiplerini Venedik kanallarında gondolla gezdireceğiz. Her yıl şubat ayında yapılan Venedik Karnavalı'nı İtalya Konsolosluğu ile birlikte projemizde düzenleyeceğiz” dedi.

‘Yüzde 50 prim yapacak'
Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, Venedik Sarayları'nın Venezia projesinin tamamlayıcısı olduğunu belirterek, saray konforu sunacakları projenin ilgi gördüğünü söyledi. Cenk Hayırlıoğlu, 1000 konutluk projenin yüzde 20'sine talep topladıklarını vurgulayarak, büyük tasarladıkları dairelerin yüzde 50 prim yapmasını beklediklerini söyledi. Projenin 2015 mayıs ayında tamamlanarak sahiplerine teslime edileceğine işaret eden Cenk Hayırlıoğlu, şunları söyledi: “Projede 1+1'den 3+1 dubleks ve teraslı daire seçenekleri yer alıyor. En fazla 2+1 daireler talep görüyor. Fiyatlar 329 bin liradan başlıyor, 1 milyon 900 bin liraya kadar çıkıyor. Saray dairelerine sahip olmak isteyenler yüzde 5 peşinatla, borcunu ödemeye 1 yıl sonra başlayabiliyor ve yüzde 0,80 faiz oranıyla kredi kullanabilecekleri kampanyadan yararlanabiliyor.”

Altından metro geçİyor
Coşkun Bayraktar, projenin en önemli özelliklerinden birinin bulunduğu lokasyon olduğunu vurgulayarak, “Kabataş-Mahmutbey metrosunun bir durağı projenin atma altında yer alıyor. İnşaatımızı da metroya direk bağlantı kurulacak şekilde yapıyoruz. Bu metro hattı 2017 yılında devreye girecek ve projenin değeri daha da artacak. Önümüzde tramvay hattı ve TEM bulunuyor” dedi.

‘Malımız güzel'
Coşkun Bayraktar, Türkiye'nin son dönemde sıkıntılı bir süreçten geçmesine rağmen satışa çıkmaktan çekinmediklerini belirterek, projeye olan güvenleri nedeniyle herhangi bir tedirginlik yaşamadıklarını söyledi. İnsanların cebindeki paranın azalmadığını ve konut almaktan vazgeçmediğini dile getiren Bayraktar, “Sıkıntılar var ama biz malımıza çok güveniyoruz. Proje çok şık ve güzel. Ayrıca piyasada iyi bir algı oluşturduk. Bizi takip eden yatırımcılarımız var. Yakın bölgede oturup da böyle bir projeden ev sahibi olmak isteyenlere de hitap ediyoruz. Yabancıları da düşündüğümüz de satış sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyoruz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bayram öncesi AVM'lerde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor!
  • 14.07.2021 09:18

Bayram öncesi AVM'lerde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor!

Aşılama oranının hızla yükselmesi ve bayram kampanyaları sebebiyle AVM'lerdeki z ...

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı
  • 24.04.2014 17:16

Coşkun Bayraktar, Viaport Venezia ofislerini anlattı

Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Viaport Venezi ...

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında
  • 24.04.2014 17:00

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa’da h ...

Coşkun Bayraktar Venedik Sarayları'nı anlatıyor
  • 16.01.2014 11:29

Coşkun Bayraktar Venedik Sarayları'nı anlatıyor

Via Properties&Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Venedik Saraylar ...

Cenk Hayırlıoğlu 'Venedik Sarayları'nın manzarası San Marco'
  • 16.01.2014 11:27

Cenk Hayırlıoğlu 'Venedik Sarayları'nın manzarası San Marco'

Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, Venedik Sarayları ...

Venedik Sarayları basın lansmanı yayında
  • 15.01.2014 17:14

Venedik Sarayları basın lansmanı yayında

Venedik Sarayları projesinin basın lansmanı emlaktasondakika.com farkıyla yayınd ...