maritbet girişmaritbet
Vadi İstanbul’da erken teslim fırsatı!

Vadi İstanbul’da erken teslim fırsatı!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadi İstanbul’un konutlardan oluşan ilk etabını 6 ay önce satışa çıkardıklarını ve 1111 konutluk ilk etapta 556 dairenin satışlarını tamamlandıklarını söyledi

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadi İstanbul'un konutlardan oluşan ilk etabını 6 ay önce satışa çıkardıklarını ve 1111 konutluk ilk etapta 556 dairenin satışlarını tamamlandıklarını söyledi.

Çetinsaya, ilk etapta kalan konutların eylül-ekim gibi biteceğini öngördüğünü belirterek, “Ev sahibi olmak isteyenler yüzde 25 peşinat verdikten sonra kalan bakiyeyi 120 aya kadar yüzde 0,66 faizden kredilendirebiliyor. Anlaşmalı bankalarda dosya masrafı da alınmıyor” dedi.

İkinciye ruhsat bekliyor

Projenin ikinci etabı tamamen ticari ünitelerden oluşacak. Avam projelerin hazırlandığı ikinci etapta ruhsat alımının ardından satışlar başlayacak. Burada 240 bin metrekare ofis, 66 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 28 bin metrekare araç trafiğine kapalı açık alışveriş caddesi ile 48 bin metrekarede biri 5, biri 4 yıldızlı 2 otel bulunuyor. 3'üncü etapta da konutlar ve ticari ünitelerin olduğu karma bir proje planlanıyor. Azerbaycanlıların ticari üniteler için talepli olduğu projede yabancıya blok satış ise düşünülmüyor.

Ticari üniteler sitenin

Yaptığı projelerde aidatları düşürmek için mutlaka sitenin mülkiyetinde olan ticari üniteler inşa eden şirket, Vadi İstanbul'da da bu geleneğini sürdürdü. 1111 konut için siteye gelir getirecek bir anaokulu, 1 market, 1 berber ve 1 kuaför olacak. Buralardan aylık elde edilecek yaklaşık 50 bin liralık kira gelirleri sitenin yönetimine gelir olarak aktarılacak.

Dönüşüm  beledİyelerle olur

Türkiye'nin dönüşümünde başarı için koordinasyonun önemli olduğunu belirten Süleyman Çetinsaya, başkanlığı ilçe belediyelerinin üstlenmesi gerektiğini söyledi. Yetkinin birden fazla kurumda olmasının sorunları artırdığını ve birinin yaptığını diğerinin bozduğunu dile getiren Çetinsaya, tek elden işlemlerin yürütülmesinin kafa karışıklığını da ortadan kaldıracağını ifade etti.

Tema Park İçİn gün sayıyor

Her biri kendi alanında güçlerini kanıtlamış şirketlerin biraraya gelerek İstanbul Halkalı'da Türkiye'nin en kapsamlı temalı projesine imza atması gayrimenkul alıcısını da heyecanlandırdı. Tüm firmaların kendi portföylerindeki müşteriler hem internet hem de satış ofislerine giderek isim yazdırma yarışına girdi. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Sadece bizim internet sitemize 800 kişi başvurdu. Satış ofisimize bizzat gelerek isim yazdıran kişi sayısı 1000'i geçti” dedi.

Çemberle çevrili satış ofisinin tamamlandığı projenin genelinde 400 bin metrekare üzerinde bir tema park yapılacak. İçinde bir alışveriş merkezi, 2 rezidans, 1 otel ve konutlar bulunacak. Süleyman Çetinsaya, ilk satışta metrekare fiyatının konutlarda 3 bin 200 liradan başlayacağını söyledi. Konut tiplerinde yoğunluk daha çok 2+1 ve 3+1 olacak. 1+1'ler azaltılacak. 4+1 ise projede yüzde 10 civarında olacak.

Yabancılar da ilgili

Yabancılardan da Tema Park'a ilgi olduğunu belirten Çetinsaya, “Bizi bilen ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlar ve onların yabancı uyruklu dostları da isim yazdıranlar arasında yer alıyor. İngiltere'den, Amerika'dan, Azerbaycan'dan, Katar'dan talepler alıyoruz. Parkın işletmesi konusunda da yoğun talepler var. Yabancılar yatırımcı olmak yerine işletmeci olmayı tercih ediyor. Almanya'dan işletme konusunda taleplerin güçlü olduğunu görüyoruz. Tüm bunları ortaklarla değerlendireceğiz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz