maritbet girişmaritbet
Tema Park, Mayıs'ta satışa çıkacak!

Tema Park, Mayıs'ta satışa çıkacak!

Mesa’nın Artaş ve Kantur ile hayata geçirdiği Tema Park projesi mayıs ayında satışa çıkacak. 3 milyar liralık proje eğlence parkına da ev sahipliği yapacak

Türkiye'nin en köklü gayrimenkul şirketlerinden biri olan Ankara kökenli Mesa, yeni projelerine doludizgin devam ediyor. Hem müteahhitlik işlerini hem de proje geliştiriciliğini sürdüren firmanın İstanbul'daki projeleri ise oldukça iddialı. Halkalı'daki dev Tema Park projesini satışa sunmaya hazırlanan firmanın Kartal, Kağıthane, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Çamlıca'da yeni projeleri bulunuyor.

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, firmalarının son dönemde İstanbul'da yoğunlaştığını belirterek, portföylerindeki en büyük proje olan Tema Park'ta mayıs ayında satışa çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. Erhan Boysanoğlu, yaklaşık 3 milyar lira değerindeki karma projede ilk olarak konutları satışa çıkaracaklarını vurgulayarak, “İlk olarak mayıs ayının sonuna kadar konutları satışa çıkaracağız. Şu anda kentsel planlamadan onay alıyoruz. Ruhsatı da alınca satışlara başlayacağız” diye konuştu.

Erhan Boysanoğlu, Tema Park projesinde satışa çıkaracakları konutların örnek dairelerini hazırladıklarını kaydederek, henüz ön satışa da çıkmadıklarını söyledi. Konutların 2015 yılında teslim edilmesinin planlandığını anlatan Boysanoğlu, projede toplamda 3 bin 900 konut olacağını söyledi.

Kent gibi tasarlandı
Projenin karma yapısı nedeniyle farklı unsurları birarada toplayacağını anlatan Boysanoğlu, şu bilgileri verdi: “Proje farklı adalardan oluştuğu için kentsel planlamaya tabi oldu. İçinden geçen yollar, yeşil alanlar ve meydanlar belirlendi. Tema Park'ın içinde büyük bir meydan bulunacak. Meydanda otellerin yanı sıra ticari alanlara yer vereceğiz. Tema Park, otel ve fuar alanının yanı sıra fuar merkezi de projede mevcut. Bunların hepsini sırayla hayata geçireceğiz. Tema Park'ın maliyeti ise 227 milyon euro.”

Sessiz roller coaster
Erhan Boysanoğlu, projenin içindeki eğlence parkının konut satışlarına olumlu etki edeceğini belirterek, eğlence parkında tematik bir konsept geliştirdiklerini açıkladı. Tematik parkın içinde farklı etaplara yer vereceklerini ifade eden Boysanoğlu, “Ortadoğu'yu, Asya'yı veya Avrupa'yı andıran parklar bulunacak. arklı unsurlara yer vereceğiz. Burada özel tasarımlar yapıyoruz. roller coaster'ların sessiz çalışanlarını getiriyoruz” dedi.

Yeni kavşak planı
Erhan Boysanoğlu, Tema Park'ın bulunduğu bölgede yeni bir kavşak planladıklarını anlatarak, bu yolun Tema Park, Kayabaşı ve Olimpiyat Stadı'na ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracağını söyledi. Kavşağın İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na aday olmasıyla bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Boysanoğlu, “Bu kavşak oldukça büyük bir şekilde tasarlandı. 200 milyon liralık maliyeti var. Buradan tüm yönlere akıcı bir trafik sağlanabilecek. Hem olimpiyatlar için hem de İstanbul'un vizyon projeleri için bu kavşak önem taşıyor” dedi.

Kağıthane'ye ofis yaptı
Erhan Boysanoğlu, Kağıthane'deki Papirus İş Merkezi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 25'inin satış ve kiralamasının sürdüğünü belirterek, “Kağıthane iyi gelişiyor. Altında Metro Gross market var ve çok iyi çalışıyor. Bu da bölgedeki potansiyeli gösteriyor” dedi.

Bahçeşehir'de devam
Erhan Boysanoğlu, proje geliştirecekleri bir başka bölgenin Bahçeşehir olduğunu vurgulayarak, “Bu bölgede Nurol ile birlikte iş yapıyoruz. 1100 konut yapacağı ama ilk planda 700 tanesine başlayacağız” diye konuştu.

Büyükçekmece'ye villa
Boysanoğlu, Büyükçekmece Sırtköy'de 1 milyon metrekareli bir yer bulunduğunu belirterek, “Bu proje için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde satışlara başlamayı planlıyoruz” dedi.

Kartal'ı dönüştürüyor
Boysanoğlu, İstanbul Kartal'da iki projeleri bulunduğunu ve E-5 üzerindeki Mesa Kartal'ın lansmanını yapacaklarını belirterek, Kartal sahildeki projelerini de devreye alacaklarını açıkladı.

Ankara'ya Yaşamkent
Bir taraftan da Ankara'daki projelerine devam ettiklerini ifade eden Boysanoğlu, “Başkent'te Çayyolu'nda yeni bir projeye başlıyoruz. Burada 880 konut yapacağız” dedi. Boysanoğlu, Ankara'daki Park Oran projesini ise bu yıl tamamlayacaklarını söyledi.

Libya'ya dönüş
Boysanoğlu, iç pazarın yanı sıra yurtdışında da projelerinin devam ettiğini kaydederek, “Libya'da bu yıl tekrar faaliyete geçmeyi planlıyoruz. Ülkenin doğusunda sıkıntı var ama Tripoli'de işler iyi gidiyor” dedi.

150 oyla projeyi aldı
Erhan Boysanoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni merkez binasını kendilerinin inşa ettiğini söyledi. 150 müteahhidin bu binayı yapmak için Mesa'yı seçtiğini vurgulayan Boysanoğlu, “Bu durum Mesa'nın ne anlama geldiğini gösteriyor. Biz orada Leed'in en üst seviyesi olan Platin sertifikalı bir proje yapıyoruz. Türkiye Müteahhitler Birliği de örnek olsun diye böyle bir projenin altına imza atıyor” diye konuştu.

Net- brüt farkı kalkmalı
Boysanoğlu, konut satışlarında uzun zamandır gündemde olan net-brüt metrekare farkının özellikle yabancılara satılan konutlar nedeniyle sorun çıkarabileceğini belirterek, bu fark nedeniyle ihalelerde bile farklı teklifler verildiğini söyledi. Boysanoğlu, “Bir ihaleye giriyorsunuz ve firmaların net-brüt metrekare hesapları farklı. Satılabilir alanda yüzde 20 fark ortaya çıkabiliyor. Konutların satışında net metrekare hesabı dikkate alınmalı” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!
  • 13.10.2022 10:44

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!

Doğan Holding’in sahibi olduğu 60 yıllık köklü firmalardan Çelik Halat Tel Sanay ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!
  • 13.04.2022 17:55

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!

Artaş-Mesa-Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projes ...

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!
  • 21.02.2022 13:07

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarının oluşturduğu, Mesa, Artaş, Kantur& ...

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi
  • 21.01.2022 09:37

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi

MESA, Marketing Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Marka Değeri ve Algı Araştı ...