maritbet girişmaritbet
Tema İstanbul’da 7 günde 1057 konut satıldı!

Tema İstanbul’da 7 günde 1057 konut satıldı!

İstanbul Halkalı’da 1.5 milyon metrekarelik arsada inşa edilen ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ‘en büyük’ karma projesi olarak nitelendirilen Tema İstanbul satışa çıktı

İstanbul Halkalı'da 1.5 milyon metrekarelik arsada inşa edilen ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ‘en büyük' karma projesi olarak nitelendirilen Tema İstanbul satışa çıktı. Yaklaşık 2 yıldır çalışmaları devam eden proje uzun uğraşlar sonunda görücüye çıkarken, çok yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

Projeyi uzun süredir bekleyen yatırımcılar konutları almak için saatlerce beklerken, 7 günde 1057 kişi kaporasını verdi. İlk etapta 1500 konut satışa sunulurken, gelen yoğun talep nedeniyle 3.600 konutluk projenin 2.200'ü satışa çıkarıldı. Diğer konutlar ise eylül ayında piyasaya sunulacak.

Konutlara yapılan yatırımın 600 milyon doları bulacağı Tema İstanbul'da yer alan daireler 24 ay içerisinde teslim edilecek.

Ortalama metrekare fiyatının 3 bin 400 lira olduğu projede fiyatlar 220 bin liradan başlıyor 700 bin liraya kadar çıkıyor. Projedeki konutların teslime kadar yüzde 35-40 değer kazanması öngörülüyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin bulunuyor.

Murat Kader tasarımı

Tema İstanbul'un konut bölümünü 2DG'den Murat Kader tasarlarken, Temalı park olan Tema World World'ü Hollandalı Joravision çizdi. Projenin master planını ise Amerikalı mimari grup Gensler hazırladı.

‘Proje için 2 yıl çalıştık'

Projenin ortaklarından Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 2 yıldır projenin üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu süreçte master planları hazırladıklarını söyledi. Master plan sayesinde özel sektör tarafından yapılan bir projenin ilk kez master planlarının hazırlandığını dile getiren Boysanoğlu, “Master planı uluslararası yarışmayla belirledik. Dünya çapında 5 proje firması teklif verdi ve sonucunda ABD'li Gensler ile anlaştık. Bölgenin gelişimi, iklimi ve coğrafyasına göre bir planlama yapıldı. Bu da projeyi çok farklı kıldı” dedi.

Bir kişiye bir konut

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, Tema İstanbul'un uzun süredir merakla beklenen bir proje olduğunu belirterek, ilk etapta konutları satışa sunduklarını ve arkasından da tema park ile ticari alan ve otelin devreye gireceğini söyledi.

Çetinsaya, genelde konut projelerinin bahar aylarında satışa çıktığını ancak kendilerinin burada ezber bozduğunu vurgulayarak, “Biz ortak girişim olarak kendimize güveniyoruz ve yaz döneminde satışa çıktık. 1057 konutun satılması da bunun bir göstergesidir” dedi.

Çetinsaya, ‘herkesin ev sahibi olması gerekir' fikrinden yola çıkarak her bir kişiye sadece 1 konut satma prensibi koyduklarını ifade ederek, “Bir vatandaş bizden sadece 1 konut alabilecek. 2 konutu satmayacağız. Almak isterse de başkasının üzerine tapusunu alabilir” diye konuştu.

Düşük yoğunluklu

Kantur & Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, projenin çok büyük alanda yapıldığını ve düşük yapılaşma olduğunu belirterek, “Tema İstanbul bulunduğu bölgeye çok büyük değer katacak. 330 bin metrekarelik arsada sadece 3 bin 600 konutun bulunması bunun göstergesi” dedi.

16 bin kişilik kent

Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, proje bitimine kadar 4 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi. Yaklaşık 11-12 bin kişinin sadece konut bölgesinde yaşayacağını vurgulayan Arslan, “Tema İstanbul coğrafyasında toplamda ise 16 bin kişinin yaşayacağı ve istihdam edileceği öngörülüyor” dedi.

Ortak girişim yapıyor

Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul'un Avrupa yakasında Atakent Bölgesi'nde 1.5 milyon metrekare alan üzerinde 2 milyar dolar yatırım ile geliştirilen Tema İstanbul, birçok farklı fonksiyonu içerisinde barındırıyor. Projede 3 bin 614 konut, Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alanlar, oteller ve rezidans bölgesi yer alıyor.

Proje için özel kavşak planlıyor

Süleyman Çetinsaya, TEM otoyolunun kenarında olan projeye ulaşımın daha kolay olması için yeni bir kavşak yapılacağının altını çizerek, “Kavşağı, Ulaştırma Bakanlığı ve İBB programına aldı. Bu kavşakla aynı zamanda Kayabaşı ve 3. Havalimanına gidilecek. Bu kavşak zaman içinde devreye girecek” dedi. Erhan Boysanoğlu da, projenin metro bağlantısının olacağını açıklayarak, “Tema İstanbul'un içinde metro istasyonunun yeri ayrıldı. Marmaray da projenin yakınına kadar geliyor” diye konuştu.

Arsayı 450 milyon TL'ye satın aldılar

Erhan Boysanoğlu, projenin ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını ve daha önce TOKİ'nin de hasılata ortak olduğunu belirterek, ancak projenin 1.5 milyon metrekarelik arsasını TOKİ'den satın aldıklarını açıkladı. Normalde TOKİ'ye 4 yıl sonra 405 milyon lira ödemesi gereken ortak girişim bu parayı 450 milyon lira olarak TOKİ'ye ödedi ve arsanın sahibi oldu. Ayrıca arsa üzerindeki İBB'nin lojistik merkezini de 10 milyon dolarlık yatırım yaparak buradan taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

‘En büyük' eğlence parkı

Proje bünyesindeki Türkiye'nin ‘en büyük' eğlence parkı Tema World 400 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilecek.

Standart bir lunapark mantığının çok ötesinde, gerçek anlamda eğlence parkı olacak Tema World, yaklaşık 400 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Kurgulanmış hikâyeleri, birbirinden farklı ve renkli temaları, hayal ile gerçeği buluşturan kahramanları ve heyecanlı aktiviteleri ile bir ilke imza atacak olan Tema World, yıllık ortalama 3 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Eğlence parkı 3 yıl sonra hizmete girecek.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı
  • 05.05.2017 11:20

Aydın Ayçenk, Enerji Kimlik Belgesi'ni anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ...

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 19.04.2017 18:33

Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Expo Turkey by Qatar'da Emlaktasondakik ...

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!
  • 08.10.2016 15:35

Tema İstanbul'dan TEM trafiğini rahatlatacak proje!

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, bölgede yaptıkları yol yatırımlarının 1 ...

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı
  • 06.09.2016 15:40

Aydın Ayçenk, Dubai’de Tema İstanbul’u anlattı

Tema İstanbul Genel Müdürü Aydın Ayçenk, Dubai Cityscape Global 2016’da Emlaktas ...

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!
  • 17.05.2016 14:21

Toprak Sergen, Tema İstanbul'u gezdi!

Dizi, tiyarto ve seslendirme sanatçısı Toprak Sergen, yaşamın başladığı Tema İst ...