maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı Metropark'la Avrupa yakasına hızlı girdi! 10 günde 450 daire sattı!

Teknik Yapı Metropark'la Avrupa yakasına hızlı girdi! 10 günde 450 daire sattı!

Gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden Teknik Yapı, Anadolu yakasında geliştirdiği projelerinden sonra Avrupa yakasındaki ilk projesi Metropoark’ı satışa çıkardı. 1.272 rezidans daireden oluşan Metropark 10 günde 450 daire satışı gerçekleştirildi

Halkalı'da satışa çıkan Teknik Yapı'nın Metropark projesiyle beklendiği gibi hızlı başladığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Avrupa yakasında gerçekleştirilecek proje serisinden ilki olan Teknik Yapı Metropark projesindeki cazip fiyatların ilk 10 gün içinde dairelerin yüzde 35'inin satılmasıyla sonuçlandığını söyledi. Durbakayım, projedeki yüzde 10 - 15 olan fiyat avantajının korunacağını ifade etti.

İlk 10 günde satılan 450 dairenin yüzde 60'ının 1+1 tipi olduğunu kaydeden Durbakayım, müşteri kitlesinin yarısının Teknik Yapı'dan daha önce daire alanlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. Umut Durbakayım yaklaşık 350 milyon liralık ciro büyüklüğüne sahip Teknik Yapı Metropark'ın, refah bir gelecek arzu edenler için hem yaşam, hem de yatırım amaçlı bir proje olarak tasarlandığını açıkladı. 

‘Halkalıya rekabet için geldik'

Teknik Yapı Metropark'ın konut, rezidans, homeofis ve ticari ünitelerden oluşan karma bir proje olacağını belirten Umut Durbakayım, “Bugüne kadar proje yaptığımız her bölgedeki ilk marka olduk. Şimdi ise kentsel dönüşümün yoğun olduğu bir bölgeye geldik. Burada da yatırım amaçlı daire almak isteyen müşterilerimizin prim beklentilerini karşılayan rekabetçi fiyatlarla satışa çıktık. Halkalı'ya rekabet etmek için geldik” dedi.

Home-ofis yaptı

Teknik Yapı Metropark projesinde 6 dikey, 6 yatay blok olacak. İki blok 38 ve 36 katlı olurken, diğer dördü ise 25 katlı olacak. İki kule tamamıyla homeofis tarzında olacak. Diğer daireler ise sadece konut amaçlı inşa edilecek. Projedeki konut ve rezidans dairelerinin 6 adedi stüdyo, 642 adedi 1+1, 348 adedi 2+1, 266 adedi 3+1 tipi ve 10 adedi 4+1 tipi rezidanstan oluşuyor. 

Firma künyesi

Firma adı: Teknik Yapı
Kuruluş tarihi:
Yönetim Kurulu Başkanı: Nazmi Durbakayım

Proje künyesi
Proje adı:Metropark
Proje yeri:Halkalı
Konut sayısı: 1272
İnşaata başlama tarihi:
Teslim tarihi:
Hangi daire kaç lira?
Tipi    Fiyatı
1+1    137.500
2+1    227.000
3+1    318.100
4+1    466.800 

Ödeme koşulları neler?

Teknik Yapı, yüzde 5 peşinat ve sıfır konut finansmanı sağlıyor. Uzun vadeli ödeme yapmak isteyenler için belirlenen konut finansman oranı ise yüzde 69 ile yüzde 70 arasında olacak. Buna göre yüzde 5 peşinat verenler takip eden 6,12, 18 ve 24 aylarda daire fiyatının yüzde 5 oranında ara ödeme yapacak. Yüzde 25 peşinat ödeyenler için 12 aya, yüzde 50 peşinat ödeyenlere ise 24 aya kadar sıfır konut finansman oranı sunulacak.  

Halkalı'da dönüşüm ve ulaşımla gelen değer artışı

Yakın geçmiş dönemde sanayi bölgesi olarak bilinen Halkalı'nın değişim ve dönüşüm evresi içinde bulunduğuna dikkat çeken Umut Durbakayım, sanayi kuruluşlarının bölgeden teker teker ayrıldığını, yerlerini ise büyük çaplı yerleşim, ticari ve sosyal projelerin aldığını vurguladı. Durbakayım, bu dönüşüm sonucunda Ataşehir ve Kartal bölgesinde olduğu gibi Halkalı'da da yeni yapılan konut projelerinde değer artışı yaşandığını ifade etti. 

Bilinen Teknik Yapı kalitesi ve sağladığı müşteri memnuniyetinden hiçbir şekilde taviz verilmediğinin altını çizen Umut Durbakayım, Teknik Yapı Metropark'ın daire içinden dışına doğru projelendirildiğine vurgu yaptı. Teknik Yapı'nın ürettiği konutlarla tanındığını hatırlatan Durbakayım “Teknik Yapı Metropark'ı tasarlarken, proje çizimine daire içinden başladık ve en son projenin dış duvarlarını çizdik. Önceliğimizi yaşam alanlarına verdik.  Araştırmalarımız sonucunda bu bölgede çok az kullanılan sosyal tesisleri projeye dahil etmedik. Ayrıca Halkalı bölgesinin tipik sıkışık yapılaşmasını gördükten sonra, Teknik Yapı Metropark'ta avlu konseptini uyguladık. Böylece projede yaşayacak olanların hem dairesinde hem de sitenin genelinde de daha rahat nefes alabilmesini amaçladık” bilgisini paylaştı. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor
  • 07.06.2021 17:29

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan ve halk arasında "deniz salyası" olarak da bi ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...