maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı Halkalı’daki Metropark projesini satışa çıkardı!

Teknik Yapı Halkalı’daki Metropark projesini satışa çıkardı!

Kadıköy, Kartal ve Tuzla’da önemli sivil dönüşüm projeleri hayata geçiren Teknik Yapı, Avrupa yakasında Halkalı’da dönüşüme başladı

Kadıköy, Kartal ve Tuzla'da önemli sivil dönüşüm projeleri hayata geçiren Teknik Yapı, Avrupa yakasında Halkalı'da dönüşüme başladı. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, genellikle Anadolu yakasında projeler geliştirdiklerini ve zaman zaman da Avrupa'da inşaatlar yaptıklarını belirterek, Metropark projesiyle birlikte Avrupa yakasında kalıcı olduklarını söyledi. Bu yakada yeni projeler geliştireceklerinin bilgisini veren Durbakayım, 1982 yılında inşa ettikleri Bahariye Halı Fabrikası'nı yıkıp yerine 1.272 daireden oluşan yeni bir proje yaptıklarını kaydetti. Durbakayım, İkitelli'de yer alan diğer Bahariye fabrikasının dönüşümü için de görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

Durbakayım, yaklaşık 350 milyon liralık ciro büyüklüğüne sahip Teknik Yapı Metropark'ın, sivil dönüşümün çok iyi bir örneği olduğunun altını çizerek, “Raylı sistem buradan geçiyor. Lokasyon olarak çok iyi bir noktada. Ayrıca bolca yeşil alan yarattık bu nedenle projenin adını Metropark koyduk” dedi

‘Halkalı'da rekabet edeceğiz'

Metropark'ın konut, rezidans, homeofis ve ticari ünitelerden oluşan karma bir proje olacağını belirten Nazmi Durbakayım, “Bugüne kadar proje yaptığımız her bölgedeki ilk marka olduk. Şimdi ise kentsel dönüşümün yoğun olduğu bir bölgeye geldik. Burada da yatırım amaçlı daire almak isteyen müşterilerimizin prim beklentilerini karşılayan rekabetçi fiyatlarla satışa çıktık. Halkalı'ya rekabet etmek için gidiyoruz” diye konuştu.

Projenin Mayıs 2013'te başlayıp Kasım 2015'te biteceğini vurgulayan Durbakayım, “30 ayda teslim etmeyi planlıyoruz ama diğer projelerde olduğu gibi erken teslim yapmak için çalışacağız” dedi.

Teknik Yapı Metropark projesinde 6 dikey, 6 yatay blok olacak. İki blok 38 ve 36 katlı olurken, diğer dördü ise 25 katlı olacak. İki kule tamamıyla homeofis tarzında olacak. Diğer daireler ise sadece konut amaçlı inşa edilecek.

1+1'ler çoğunlukta

Projedeki daireleri 95 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını belirten Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, faizlerin düştüğünü belirterek, bankalardan 60 aya kadar yüzde 0,69 oranından kredi kullandırdıklarını söyledi.

Projedeki 1+0 dairelerin 28-37, 1+1'lerin 53-89, 2+1 dairelerin 97-121, 3+1'lerin 133-152 ve 4+1 dairelerin ise 164 metrekare olduğunu belirten Umut Durbakayım, projedeki 30 ticari üniteyi de daha sonra satışa çıkaracaklarını kaydetti.

Arsa kendine ait

1970'li yıllardan beri Nazmi Durbakayım başkanlığında önemli projeler geliştiren Teknik Yapı'nın Halkalı'daki projesinin uzun bir dönüşüm öyküsü var. İstanbul'un sanayi bölgesi olarak bilinen Haliç'teki fabrikaların taşınmasında öne çıkan Halkalı'daki Bahariye Mensucat fabrikasını inşa eden Teknik Yapı, aradan 30 yıl geçtikten sonra fabrikanın arsasını satın alarak, yeni bir karma projenin inşaatına başladı.

Engelliyi düşündü

Metropark'ta fitness, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, yüzme havuzları, basketbol sahası yer alacak. Dairelerdeki ferahlığı artıracak bir unsur ise giydirme cephelerdeki renkli camlar olacak. Camlardan en az bir tanesi dışa açılacak. 1.450 adet kapasiteli kapalı otoparklar da ve tesis içerisinde engelli rampaları, ‘Engelsiz Yaşam'a olanak tanıyacak.

‘İSTEYENE RUHSATI GÖSTERİYORUM'

Nazmi Durbakayım, ruhsat almadan ve avam proje onaylanmadan satış yapmadıklarının altını çizerek, “Tüm projelerimizde ruhsatı aldıktan sonra satışa çıkıyoruz. Bundan sonraki projelerde de böyle olacak. Bana ruhsat sorduklarında ‘evet var' diyorum ama ısrar ettiklerinde de çıkartıp gösteriyorum” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...