maritbet girişmaritbet
Tekfen, Esenyurt’ta orta sınıf için 1300 konut inşa edecek

Tekfen, Esenyurt’ta orta sınıf için 1300 konut inşa edecek

Taksim, Bomonti ve Levent gibi lüks bölgelerde projeler yapan Tekfen, orta sınıf için Esenyurt’ta 1300 konut inşa edecek

Taksim, Bomonti ve Levent'te birbirinden farklı nitelikli gayrimenkul projeleri geliştiren Tekfen, şimdi de büyük bir potansiyel gördüğü orta sınıf için yeni projenin startını verdi. Bu kapsamda İstanbul'da Esenyurt sınırları içindeki arsada proje geliştiren Tekfen, eylül ayında satışlara başlamayı planlıyor.

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, geçen mayısta Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar'ın kesişme noktasındaki 57 dönümlük arsayı satın aldıklarını belirterek, “Burada orta sınıfa yönelik proje hazırladık. En büyük potansiyel bu segmentte bulunuyor” dedi.

Böyle bir projeyi uzun zamandır planladıklarını anlatan Egesel, “Arsayla ilgili daha önce de görüşmelerimiz oldu. Arsa Haramidere'de köşe parselde yer alıyor. Fakat bölgede bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar ortadan kalkınca proje için karar kıldık. Arsayı satın aldık ve projenin önü açıldı” diye konuştu.

Egesel, büyük bir arazide proje geliştireceklerini fakat mevcut durumun dışında hiçbir şekilde emsal artışına gitmediklerinin altını çizerek, “Bölgede fazladan kullanılan emsaller nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bu da arsa sahiplerinin beklentilerini artırdı. Biz de arsayı 90 milyon liraya satın almaya karar verip  yolumuza devam ettik” açıklamasını yaptı.

Ruhsatı cebine koydu

Ömer Egesel, projenin ruhsatını aldıklarını ve artık detaylarla ilgilendiklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Mimari ve peyzajla ilgileniyoruz. En iyi projeyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde çıkabilecek olası sıkıntılara hazırlıklıyız. Ön talepleri yaz ın toplamayı, resmi satışlara ise eylül ayında başlamayı planlıyoruz.”
Projeye arsa dahil 400 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Egesel, CM Mimarlık'tan Cem Solguç'un çizdiği projenin yarışmayla belirlendiğini anlatarak, “Bir yabancı iki yerli firma yarıştı ve CM Mimarlık kazandı. Bu sayede Esenyurt'taki nadir projelerden birini yapacağız” dedi.

Arsanın iyi bir lokasyonda bulunduğuna işaret eden Egesel, önünde metrobüs durağı olan projenin yapıldığı bölgeye metronun da geleceğini söyledi.

İzmir'e 270 milyon dolar değerinde proje

Ömer Egesel, Tekfen olarak Rönesans ile ortak olarak İzmir projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“İzmir'de ortak arsamız var. Yeni limanın arkasında AVM,konut ve ofisten oluşacak. 50 bin m2'lik AVM, 50 bin m2'lik konut ve 15 bin m2'lik ofis olacak. Projeyi bu yıl satışa çıkaracağız. Projenin arsa dahil değeri ise 270 milyon dolar.”
‘Fiyatlara çalışıyoruz'

Tekfen'in çok önemli bir marka olduğunu ve bölgedeki dezavantajları kendileri için avantaja çevirebileceklerinin altını çizen Egesel, “Şimdiye kadar yaptığımız işler belli ve Esenyurt'un çıtasını yükselteceğiz” dedi.

Ömer Egesel, projenin son derece kaliteli olmasına karşın fiyatlarıyla uygun olacağını belirterek, fiyatlandırmada bölge ortalamasına uymak zorunda olacaklarını vurguladı. Arsanın kendilerine ait olmasının fiyat belirlemede ellerini güçlendirdiğine işaret eden Egesel, çok iyi bir proje hazırladıklarını söyledi.

1300 konut olacak

Projede toplamda 170 bin metrekarelik satılabilir alan olduğunu dile getiren Egesel, şöyle konuştu:
“Toplamda 1300 konut inşa edeceğiz. Burada 3-4 bin kişi yaşayacak. Konutlar 1+1 ile 4+1 arasında değişecek. Hem yüksek hem de alçak 11 tane bloğa yer vereceğiz. Bloklar arsanın yüzde 24'üne oturacak. Havuzdan oyun alanlarına kadar birçok sosyal donatıya yer vereceğiz. Yola cepheli alanlarda ticari üniteler olacak. Daireler 9. kattan sonra deniz görecek.”
 Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hayatımın Evi Projesi’nin temeli atıldı!
  • 14.05.2015 15:10

Hayatımın Evi Projesi’nin temeli atıldı!

Tekfen Emlak Geliştirme’nin Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar bölgelerinin kesişiminde ...

HEP İstanbul'da ev almak isteyenlere 2. şans!
  • 23.03.2015 11:53

HEP İstanbul'da ev almak isteyenlere 2. şans!

HEP İstanbul “Hayatımın Evi Projesi”nde 23 Mart haftasından itibaren ‘İkinci Şan ...

Tekfen, Hep İstanbul ile ortayı buldu!
  • 04.03.2015 10:04

Tekfen, Hep İstanbul ile ortayı buldu!

Ofis ve lüks kont projeleriyle adını duyuran Tekfen Emlak Geliştirme, Hep İstanb ...

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!
  • 09.01.2015 10:25

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!

Ev sahibi olmak isteyenler için 2015'e özel fırsatlar oluşturulan HEP İstanbul'd ...

Ömer Egesel, canlı yayınımıza konuk oldu
  • 21.11.2014 15:07

Ömer Egesel, canlı yayınımıza konuk oldu

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, Esenyurt'ya yeni satışa çıkard ...

Hayatınızın Evi’ni Esenyurt’ta yapıyorlar
  • 16.11.2014 16:27

Hayatınızın Evi’ni Esenyurt’ta yapıyorlar

Tekfen Emlak Geliştirme, Hayatımın Evi Projesi'ni satışa açtı ...