maritbet girişmaritbet
Tavros Residence'ta dairelerin metrekaresi 20 bin lira

Tavros Residence'ta dairelerin metrekaresi 20 bin lira

Tavros, İstanbul Ataköy sahilindeki 150 milyon euro’luk ilk projesinde metrekaresi 20 bin liranın üzerinde olan rezidansları satışa çıkardı

2009 yılında gayrimenkul ile turizm sektöründe projeler gerçekleştirmek amacıyla kurulan Tavros Yatırım Holding, İstanbul'un en güzel bölgelerinden biri olan Ataköy'de 150 milyon euro'ya otel ve rezidans projesi inşa ediyor. Tavros İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Döşkaya, arsayı 2009 yılında satın aldıklarını belirterek, yeni yatırım planları kapsamında rezidans ve otel inşaatın başladıklarını söyledi. Döşkaya, proje kapsamında inşa ettikleri The Residence Tavros'un her katında bir 535 metrekarelik daire yaptıklarını vurgulayarak, “The Residence Tavros projesinde 13 tane daire bulunuyor. Bunları özel olarak tasarladık. Yarısını da sattık ve alanların çoğu yabancılar oldu. Metrekare fiyatlarımız 20 bin liranın üzerinde. Daireleri ise 10 milyon liranın üzerinde satıyoruz” dedi. Projedeki rezidans sayısının az olması nedeniyle fiyatların da yükseldiğini ifade eden Tayfun Döşkaya, “Projeyi denize nazır olarak yaptık. Daireleri ise alıcılar kendi isteklerine göre özel olarak tasarlayacak. İşletmesini bizim yapacağımız projeyi 70 metre yükseklik sınırına göre planladık. Denizle kentin ilişkisini bozmayan bir proje ortaya çıkardık. Temmuz ayında inşaatı tamamlayacağız” diye konuştu.

287 odalı lüks otel
Proje kapsamındaki otel için ise Hyatt Regency ile anlaştıklarını açıklayan Tayfun Döşkaya, 255 standart oda, 29 suit olmak üzere otelin toplam 287 odadan oluştuğunu söyledi. Otelin dış tasarımının uluslararası projeleriyle adından söz ettiren ünlü mimar Hasan Sökmen tarafından yapıldığını anlatan Döşkaya, otelin iç mimari tasarımını ise Londra merkezli İngiliz şirket GA Design'ın üstlendiğini vurguladı. Döşkaya, otelde 65 ile 113 metrekare arasında değişen her türlü iş toplantılarının rahatlıkla düzenlenebileceği 7 farklı toplantı salonu ve 900 kişilik balo salonu ile 2500 metrekarelik SPA'nın bulunacağını söyledi.

İstanbul'da ilk projesi
Tavros'un 4 büyük otel yatırımı olduğunu belirten Tayfun Döşkaya, şöyle konuştu:
“Tavros, Türkiye'de ilk yatırımını Denizli'de gerçekleştirdi. Burada Dedeman Park Denizli Oteli'ni yaptık. Tavros'unÖzbekistan'da Dedeman Silk Road Tashkent adıyla bir oteli mevcut. İstanbul'daki ilk projemizi ise, Ataköy'de gerçekleştiriyoruz. Burada bölgeye değer katacak, üst segmentte müşteri için Ataköy'ü çekim merkezi haline getirecek kaliteli bir otel ve gayrimenkul projemiz olacak” dedi.

Karma projeler hayata geçirecek
Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Özbekistan ve Kazakistan'da otel yatırımlarıyla dikkat çeken Tavros, 2 yıl içinde sektöre 400 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor. Yurtdışında da büyük otel ve rezidans projelerine ağırlık verdiklerini belirten Döşkaya, özellikle Rusya ve Kazakistan'ın kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Tavros'un özgün otel ve gayrimenkul projeleri geliştirmeye devam edeceğini söyleyen Döşkaya, “2015 yılı ve sonrasında karma projelere ağırlık vereceğiz. Rusya'nın yeni gelişen bölgesi Krassnador'da bir karma proje inşa edeceğiz. 5 yıl içerisinde yaklaşık 700 milyon euro yatırım yapma planlarımız var” dedi.
Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tayfun Döşkaya'yla Gayrimenkul Zirvesi hakkında.!
  • 14.05.2012 17:06

Tayfun Döşkaya'yla Gayrimenkul Zirvesi hakkında.!

Bayraktar Grup CEO’su Tayfun Döşkaya 12. Gayrimenkul Zirvesi hakkındaki düşüncel ...

Ataköy, Nivo aracılığıyla sanatla buluştu
  • 23.01.2018 17:46

Ataköy, Nivo aracılığıyla sanatla buluştu

İstanbul’a değer katan Cathay Group’un Nivo markası, Ataköylüleri sanatla buluşt ...

'Rüzgârım kesildi' dedi inşaatı durdurdu
  • 23.12.2017 14:33

'Rüzgârım kesildi' dedi inşaatı durdurdu

Ataköy sahilinde denize 20 metre mesafede çelik konstrüksiyon ile yapılan otel e ...

Ataköy’de sahilin şekli değişti!
  • 21.10.2015 22:54

Ataköy’de sahilin şekli değişti!

Karadaki inşaatlardan sonra denizde başlayan dolgu ile birlikte Ataköy sahil şer ...

Danıştay, Ataköy’de 70 metrelik gökdelene izin vermedi
  • 29.11.2014 09:11

Danıştay, Ataköy’de 70 metrelik gökdelene izin vermedi

Ataköy'de 2 dönümlük yeşil alana 70 metre yüksekliğinde dikilmek istenen gökdele ...