maritbet girişmaritbet
Servet GYO'nun OSWE Kompleksi'nde kiralamalar sürüyor

Servet GYO'nun OSWE Kompleksi'nde kiralamalar sürüyor

Türk ve yabancı girişimcilere ofis, lojistik, depo ve perakende alanları kiralamaya başladı

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş'ın ticari gayrimenkullere odaklanan şirketi Servet GYO, Almanya'nın ticaret, finans ve fuar merkezi Frankfurt'ta gerçekleştirdiği büyük bir yatırımla Türk ve yabancı girişimcilere ofis, lojistik, depo ve perakende alanları kiralamaya başladı. Avrupa'nın merkezinde stratejik bir bölgede işlerini geliştirmek isteyen Türk girişimciler ile kıtalararası ticarette ‘360 derece ticaret bağlantısı' mottosuyla hayata geçirilen OSWE ticari kompleksi, 291.159 metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor.

Birçok sektörün vitrinini oluşturan fuarlara ve Avrupa'nın önde gelen finans ve ticaret kuruluşlarının genel merkezlerine ev sahipliği yapan, ulaşım ağlarının birleştiği stratejik konumuyla da öne çıkan Frankfurt'ta, Avrupa Merkez Bankası'nın çok yakınında bulunan OSWE ticari kompleksi yerli, yabancı girişimciler için önemli avantajlar sağlayacak.

Servet GYO, Almanya'nın Frankfurt şehrinde 60 milyon euro'ya satın aldığı dev ticari kompleks OSWE'de, dönüşüm hedefliyor. Yeni Avrupa Merkez Bankası binasına yakın konumuyla dikkat çeken OSWE, şu anda şehrin önemli ofis, lojistik, depo ve perakende alanı olarak dikkat çekerken, ilerleyen dönemlerde bölgedeki diğer sanayi alanlarını da kapsayan bir dönüşüme girmesi planlanıyor.

Hem Almanya Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası'nın varlığı nedeniyle Avrupa'nın finans merkezlerinden olan Frankfurt'ta ciddi bir konut açığı bulunuyor. Bölgedeki sanayi alanları dönüşmeye başlamış ancak bu alanlar da ağırlıklı olarak ofis kullanımına açılıyor.

OSWE'nin yer aldığı bölgenin 200 yıllık sanayi alanı olduğunu belirten Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Çelik, sanayi tesislerinin artık buradan çıkmaya başladığını söyledi.

3 bin konut yapılabilir

Belediyenin de sanayi tesislerinin buradan çıkmasını istediğini dile getiren Çelik, “Tesisimizde yapılarımızın durumu çok iyi ve uzun süreli kontratlarımızın bulunduğu kiracılarımız var. Ancak geleceğe dönük olarak, bu tesisi nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Belediyeden de ‘Siz bu işin uzmanısınız, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz' yanıtı aldık” dedi.
Frankfurt'ta ciddi bir konut açığı olduğunu, arazi üretmenin de sıkıntılı olduğunu ifade eden Mahmut Çelik, “Arazi üretilmeyince de ortaya konut açığı çıkıyor. Belediye başkanının seçimdeki sloganı ‘Yeni konut alanları açacağım' idi. Bizim Frankfurt'ta konut açığını kapatmak gibi bir iddiamız yok ama burası dikkatlerin üzerinde olduğu bir yer. Burada tüm yapıları iptal edip, tamamını konut yapsak 3 bin yeni konut inşa etmiş oluruz” diye konuştu.

60 dönüm boş arazi

Bazı yapılar tescilli olduğu için dönüştüremediklerini ifade eden Çelik, şunları dile getirdi:
“Şu anda 60 dönüm boş alan var. Burayı konut olarak değerlendirebiliriz. Buradan lojistiği kademeli olarak kaldırıp, konut ve perakende alanları yapmak istiyoruz. Frankfurt'ta bu büyüklükte başka araziler olmadığı için dikkat çekiyor. 300 bin metrekarelik alandaki komşu parselin sahibi olan Allessa kimya şirketi de bu gelişimin içinde olacak. Allessa ile görüşüyoruz.”

Bütün alanın masterplarını birlikte hazırlatacaklarını belirten Çelik, “Bunun için 6-7 ekiple çalışıyoruz. İçlerinde Bosphorus City'nin master planını yapan Alman mimar Albert Speer var. Konut, perakende, konaklama alanlarının olduğu bir tesis planlıyoruz” dedi.

4.5 milyon euro kira getirisi var

Geçen yılın sonunda Servet GYO bünyesine giren OSWE, şu anda yüzde 35 doluluk oranına sahip ve yıllık 4.5 milyon euro kira getirisi var. Şu anda tesiste 30 kiracının bulunduğunu söyleyen Mahmut Çelik, “Biz satın aldıktan sonra 6 kiracı daha geldi. OSWE'nin, 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alanının 86 bin metrekaresi kiralandı” dedi. Bünyesinde lojistik merkezi, depolama, ofis ve perakende alanları, araç bakım ve otopark alanları bulunan tesiste 200 metrekareden 20 bin metrekareye ofis seçenekleri sunuyor.

Müze yapacak

OSWE, Almanya'da Neckerman Area olarak biliniyor. Tekstil, oyuncak ve mobilya sektörlerinde dev bir pazarlama şirketi olan Neckerman, internet çağına ayak uyduramayınca zor duruma girdi. Almanya'da bir kaç neslin Neckerman'ın oyuncak ve kıyafetleriyle büyüdüğünü ifade eden Mahmut Çelik, “Biz burada bir Neckerman müzesi de yapmak istiyoruz ancak bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların en başında Neckerman'ın isim hakkının bizde olmaması geliyor. Müze için yer belirledik, tasarımcılarla görüştük. Eğer bu müzeyi yapamazsak, tasarımcıların eserlerini belli dönemlerde sergileyeceği geçici müze düşünüyoruz. Bunu tesisde yer alan Neckerman'ın atlarını beslediği binada planlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!
  • 27.03.2015 19:20

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane'de hayata geçirilen Flatofi ...

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!
  • 27.03.2015 19:19

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!

Servet GYO, Flatofis Kağıthane projesi için düğmeye bastı. Teslimler Aralık 2016 ...

Servet GYO Almanya'daki yatırımını tanıttı
  • 19.03.2014 17:06

Servet GYO Almanya'daki yatırımını tanıttı

Servet GYO, Almanya'nın Frankfurt kentinde yaptığı yatırımın detaylarını anlattı ...

Servet GYO tanıtım filmi yayında
  • 19.03.2014 13:15

Servet GYO tanıtım filmi yayında

Servet GYO'ya ait tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Servet GYO Şirketi'nin lansmanı için tıklayın!
  • 12.04.2013 17:00

Servet GYO Şirketi'nin lansmanı için tıklayın!

Servet GYO halka arz srüeciyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Video emlaktas ...

Servet GYO tanıtım filmi yayında!
  • 12.04.2013 15:35

Servet GYO tanıtım filmi yayında!

Servet GYO Şirketi'nin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında! ...