maritbet girişmaritbet
Serdar İnan: 1 trilyon dolar hayal değil!

Serdar İnan: 1 trilyon dolar hayal değil!

Serdar İnan, Türkiye’deki gayrimenkullerin yabancıların ilgisini çektiğini belirterek, “İspanya 450 milyar, Dubai ise 1 trilyon dolarlık satış yaptı. Biz de iyi bir planlamayla 1 trilyon dolarlık satış yapabiliriz” dedi

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan ve 200'ün üzerinde inşaata imza atan İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, mütekabiliyet yasasıyla birlikte yabancıların ilgilerini değerlendirmek amacıyla yurtdışında atağa kalktıklarını söyledi. Kanada, Mısır, Kuveyt, Rusya, Katar, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuzey Irak'ta ofislerinin bulunduğunu anlatan Serdar İnan, “Pakistan'da da ofisimiz var. Hatta Afganistan'da bile ofis açacağız” dedi.

Bu girişimlerin konut satışlarına yansıdığını vurgulayan İnan, şu bilgileri verdi:

“Türkiye'nin iyi bir imajı var. Birçok ülkenin vatandaşı artık burayı tercih ediyor. Bu nedenle ofis sayımız sürekli artıyor. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde kendi ofislerimiz ya da aracı şirketler vasıtasıyla çalışıyoruz. Elimizdeki konutların yüzde 20'sini yabancı ülkelerin vatandaşları satın alıyor.”

‘Beylikdüzü merkezde' dediler

İnan, yabancılara konut satışlarında bazı olumsuzlukların yaşandığını ve piyasaya zarar verdiğini belirterek, “Mayısta Körfez ülkelerinden birindeki fuarda merkezde, denize yakın diye Beylikdüzü'ndeki konutlar pazarlandı. Bunların olmaması gerek. Bir de çantacıların ortadan kalkması şart” uyarısını yaptı. 

Serdar İnan, Türkiye'ye büyük atılım yaptırabilecek sektörün, gayrimenkul olduğunu kaydetti. İnan, gayrimenkulleri iyi bir şekilde pazarlayabilmek için İstanbul'un marka değerinin artması gerektiğini anlatarak, şunları söyledi:

İspanya ve Dubai başardı

“1 trilyon dolarlık satış hayal değil. Ama İstanbul'da ortalama 1000-1500 dolara daire satılıyor. Tabi ki böyle olmaz. Gayrimenkul fiyatlarını yukarı çekmeliyiz. Biz de en pahalı dairenin metrekaresi 20 bin dolar. Londra'da ise 1 metrekareyi 180 bin dolara satıyorlar. Fiyatlar zaman içindeyükselebilir. 1 trilyon dolar 3 milyon kişilik yeni bir şehir demek. 500 milyar lira maliyeti olur. Böyle bir kent yaratıp bunu iyi bir şekilde pazarlayabilirsek bu parayı çekeriz. İspanya 450 milyar dolar, Dubai ise 1 trilyon dolarlık satış yaptı.”

Atakent'e gökdelen, Zekeriyaköy'e villa

Sedar İnan, yeni projelerinin yanı sıra İstanbul'un farklı bölgelerindeki inşaatlarının devam ettiğini vurgulayarak, bunlardan biri olan Atakent'teki Teras Tema'nın yılsonunda biteceğini söyledi. 170 metre yüksekliğiyle İstanbul'un ilk 10, bölgenin ise en yüksek binası olacak Teras Tema'nın Küçükçekmece ve buradan geçecek Kanal İstanbul manzarasının olacağını söyledi.

Bir diğer projelerinin ise Kartal Uğur Mumcu'daki Asl-ı Bahçe olduğunu dile getiren İnan, kısa sürede dairelerinin yüzde 90'ını sattıklarını ve ellerinde sınırlı sayıda daire kaldığı söyledi.

Serdar İnan, Esenyurt'taki Teras Mix projesinde ise çok uygun fiyatlarla daire satışlarının devam ettiğini belirterek, 7 blokta, 945 daire ve 27 mağazadan oluşacak projede, her ihtiyaca cevap verecek 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 4 farklı alternatifte dairelerin yer aldığını söyledi.

Firmanın Zekeriyaköy'deki Teras Doğa projesinin ise 36 konutluk butik bir proje olduğunu kaydeden İnan, 3. Havaalanı ve 3. Köprü inşaatının projenin cazibesini ikiye katladığını dile getirdi.

3 PROJE GELİYOR

Serdar İnan, daha önce de inşaatlar yaptığı İstanbul Sarıyer'de 3 projeye başlayacak. Serdar İnan, Teras Plus ve Teras Hayat adındaki projelerin arsalarını daha önce aldıklarını belirterek, Teras Vadi'yi ise kat karşılığı
yapacaklarını söyledi.

3. Köprü projesi ve yeni açılan tünelle birlikte bölgenin çok cazip hale geldiğini belirten İnan, Sarıyer Maden'de 3 arsasının daha bulunduğunu ama burada şimdilik beklemede olduklarını ifade etti.

Kamulaştırma önerisi yaptı

İstanbul'un gayrimenkul açısından büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Serdar İnan, ancak bu fırsatların tam olarak değerlendirilemediğini söyledi. Kentte metrekaresi 10 lira olan bir arsanın fiyatının kısa sürelerde 200 liraya çıkabildiğini ifade eden İnan, kamunun gerçekleştirdiği projelerde bu durumu değerlendirebileceğini belirtti.
Çok sayıda dev proje hayata geçiren kamunun projelere başlamadan önce istimlak yapması gerektiğini vurgulayan İnan, şunları söyledi:

“İstanbul'da devasa projeler başladı ve bazıları da planlanıyor. Ama bu projelerin yapılacağı yer ya da güzergah saklanıyor. Oysa kamu projelerin yapılacağı yerde önceden kamulaştırmaları yapabilir. Bunun ardından projeleri açıklayabilir. Bu durumda bölgedeki kendine ait olan arsaları da daha iyi değerlendirebilir.”

İnan, “Kamu, burada proje yapabilir ya da arsalar yatırımcılara yüksek fiyattan satabilir. Yabancı firmalara bile pazarlanabilir. Elde edilen gelir projenin maliyetinde kullanılabilir ve bölgedeki yapılaşma ve bu yapılaşmaların niteliği kontrol altında tutulabilir” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'
  • 18.12.2013 16:54

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda ...

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!
  • 16.08.2012 14:22

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni tüketici kanunu hakkında ...

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!
  • 31.07.2012 12:50

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün son durumundan ve şi ...

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!
  • 09.07.2012 17:38

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan inşaat sektörünün bugünkü duru ...

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…
  • 16.04.2012 19:15

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un çehresini değişti ...