maritbet girişmaritbet
Selenium serisi sevildi iki ayda yüzde 50’si satıldı

Selenium serisi sevildi iki ayda yüzde 50’si satıldı

Aşçıoğlu İnşaat’ın, Selenium serisinin devamı olan Selenium Ataköy projesinde 160 dairenin 81’i 2 ayda satıldı

Proje 2016'nın üçüncü çeyreğinde teslim edilecek. İstanbul'un merkezi lokasyonlarında gayrimenkul projeleri gerçekleştiren Aşçıoğlu Grubu yeni projesi Selenium Ataköy'ü tanıttı. 15 katlı 3 bloktan oluşan proje, deniz manzaralı loft daireleriyle öne çıkıyor.

Aşçıoğlu Grubu'yla özdeşleşen Selenium konseptinin Ataköy ayağı olan Selenium Ataköy projesinin lansmanında konuşan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, rezidansı Türkiye'de ilk yapan firmaların başında geldiklerini söyledi.

Tüm dünyada rezidans projelerini incelediklerini ifade eden Aşçıoğlu, “Selenium Twins projesiyle dünyanın en kaliteli projesi ödülünü alarak, rezidans yapımındaki iddiamızı kanıtladık” dedi.

Selenium Ataköy'de de bu iddialarını devam ettirdiklerini belirten Aşçıoğlu, “Nisan ayında satışa çıktığımız projedeki konutların % 50'sini sattık. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden yatırımcımız var” dedi. Yüzde 50 kat karşılığı inşa edilen projede Aşçıoğlu'na ait 160 daireden 81'inin şimdiden satıldığını ifade eden Aşçıoğlu, Amerika'dan bir yatırımcının 8 daire aldığını söyledi.

6.20 m tavan yüksekliği

Yatırım değeri 130 milyon dolar olan projede satış rakamı daire tipine ve konumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte metrekare birim fiyatları 6.250 liradan başlıyor. 6.20 metre tavan yüksekliği bulunan loft dairelerin fiyatları ise 10 bin liradan başlıyor. Projedeki daire fiyatlarının şimdiden yüzde 20-25 oranında arttığını dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, “Biz her projemizde olduğu gibi bu projemizde de müşterilerimiz en az yüzde 45-50 oranında prim vaat ediyoruz” dedi.

‘Yeni projeler gelecek'

Firmanın yeni projelerinden bahseden Yaşar Aşçıoğlu,Bakırköy'ün İstanbul'un en önemli bölgelerinden biri olduğunu dile getirdi. Bölgenin yeni imar planı nedeniyle gelişime çok açık olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, “Firma olarak Bakırköy'e ağırlık vereceğiz. Çalışmalarımıza yoğun olarak başladık. Hatta yeni bir arsa almak için görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Ayrıca İstanbul'da yoğunlaştıkları bölgeler olduğunu ifade eden Aşçıoğlu, özellikle Bakırköy, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy'ü markaja aldıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilenebileceklerini belirten Aşçıoğlu, “Teklifler geliyor ama henüz çalışmalar başlamadı” dedi.


‘İnşaatçı doğulur'

İnşaat sektörüyle ilgili konuşan Yaşar Aşçıoğlu, şunları dile getirdi:
“Amerika ve İspanya'daki ekonomik krizlerin nedeni inşaat sektörüydü. Bu da sektörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Türkiye'de kentsel dönüşüm vasıtasıyla yeni binalar yapılıyor ama binaların kaliteli olması gerek. Bize göre, inşaatçı olunmaz doğulur. Oysa sadece para için sektöre girenler var.”

2016'da teslim

Selenium Ataköy, her blokta 107 dairenin yer aldığı toplam 3 bloktan oluşuyor. Toplam 74 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, bahçe dubleksleri, loft 1+1'den 5+1'e balkonlu daire seçenekleri yer alıyor. Projenin, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. İnşaat ruhsatı alınan Selenium Ataköy'ün sosyal donatıları arasında bisiklet ve yürüyüş pisti, 5 dönüm geniş peyzaj alanı, yüzme havuzu, güneşlenme terası, çok amaçlı spor sahaları, fitness ve çok amaçlı stüdyo alanı, SPA, çocuk odası, Oyun bahçesi ve squash yer alıyor.

Panoramik asansör yaptı

Uras-Dilekçi Mimarlık tarafından projelendirilen elips formundaki Selenium Ataköy'ün en dikkat çeken mimari özelliklerinden biri de blok ortalarında yer alan galeri boşluğu. Gün ışığını içeri alan cam tavanın yer aldığı galeri boşluğunda panoramik asansörler bulunuyor. Galeri boşluğu aynı zamanda sanat ve peyzaj alanı olarak da kullanılacak. Proje Atatürk Havalimanı ve Ataköy Marina'ya 5 dakika mesafede bulunuyor. Satış sürecinde sosyal sorumluluk projesi olarak Tohum Otizm Vakfı'na destek olunuyor. Projeden daire alanlar, vakfa 1000 TL kişisel bağış yapmış oluyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Selenium Retro 9'da 48 ay 0 faiz avantajı sürüyor
  • 06.05.2017 11:31

Selenium Retro 9'da 48 ay 0 faiz avantajı sürüyor

Aşçıoğlu Grubu tarafından bir blok ofis ve bir blok rezidans konut olarak hayata ...

Türk Havak, Selenium Retro 9’daki yerini aldı
  • 28.04.2017 13:05

Türk Havak, Selenium Retro 9’daki yerini aldı

Aşçıoğlu Grubu’nun Ataköy’deki 3. projesi Selenium Retro 9’un ofis bloğunun ilk ...

Selenium Ataköy'de sanat galerisi açıldı!
  • 27.03.2017 10:28

Selenium Ataköy'de sanat galerisi açıldı!

Yaşamın başladığı Selenium Ataköy'de BLOK art space iş birliğiyle “Showroom” adı ...

Selenium Retro 9 ödeme planı açıklandı!
  • 20.03.2017 10:39

Selenium Retro 9 ödeme planı açıklandı!

Protokol Yolu olarak adlandırılan Ataköy semtinde yer alan Selenium Retro 9' da ...

Selenium Retro 9 projesi görücüye çıktı!
  • 17.03.2017 12:56

Selenium Retro 9 projesi görücüye çıktı!

Selenium Retro 9 projesinin tanıtımını yapan Aşçıoğlu Grubu, Ataköy'deki yatırım ...

Selenium Retro 9 görücüye çıkıyor
  • 23.02.2017 16:07

Selenium Retro 9 görücüye çıkıyor

Aşçıoğlu Grubu, Ataköy projelerine bir yenisini daha ekliyor ve Selenium Retro 9 ...