maritbet girişmaritbet
Sancaktepe, konut projelerinde atağa kalktı

Sancaktepe, konut projelerinde atağa kalktı

İstanbul’da her yerde başlayan inşaat çalışmalarından nasibini alan Sancaktepe, markalı projelerle düzenli ve lüks konutların yeni cazibe merkezi haline geliyor

Sancaktepe ilçe vasfını kazanmadan önceki dönemlerde alt ve orta gelir grubuna hitap eden tek katlı gecekondu ve 2-3 katlı niteliksiz, ruhsatsız binaların konumlu olduğu bir bölge vasfındayken, şimdilerde ise büyük inşaat firmalarının yatırımları, nitelikli ve lüks konut projeleri ile birlikte farklı bir vizyon kazanmaya başlıyor. İlçede inşaatı devam eden ve yatırım için bekleyen projeler ile birlikte bölgede düzenli yapılaşma görülüyor. İlçe genelinde çok sayıda nitelikli konut projesi bulunmakla beraber, bölgede ruhsatı bulunmayan eski yapılar da bulunuyor. Ayrıca bölge genelinde yerel müteahhitlerin yapmış olduğu, site olmayan 5-6 katlı yapılar da göze çarpıyor.

Bölge hızla dönüşüyor
Bölgeyi değerlendiren EVA Gayrimenkul'den değerleme uzmanları Natali  Dergazaroğlu ve Ahmet Durmuş, ilçe genelinde eski düzensiz konut dokusunun hızla dönüşmekte olduğunu söyledi. İlçenin adeta şantiye görüntüsü sergilediğini ifade eden uzmanlar, “Sancaktepe ilçe vasfını kazanmadan önceki dönemlerde alt ve orta gelir grubuna hitap eden tek katlı gecekondu ve 2-3 katlı niteliksiz, ruhsatsız binaların konumlu olduğu bir bölge vasfındayken, ilçe olduktan sonra büyük inşaat firmalarının yatırımları, nitelikli ve lüks konut projeleri ile birlikte farklı bir vizyon kazandı” dedi. İlçede inşaatı devam eden ve yatırım için bekleyen projeler ile birlikte bölgede düzenli yapılaşmanın hakim olduğunu dile getiren Natali V. Dergazaroğlu, “İlçe genelinde çok sayıda nitelikli konut projesi bulunmakla beraber, bölgede ruhsatı bulunmayan eski yapılar da mevcut. Ayrıca bölge genelinde yerel müteahhitlerin yapmış olduğu, site özelliği arz etmeyen, 5-6 katlı yeni yapılar da göze çarpıyor” dedi. Dergazaroğlu, ilçe genelinde eski düzensiz konut dokusunun hızla dönüşmekte olduğu belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre toplam konut sayısı 83 bin 279 olan Sancaktepe ilçesinin Yenidoğan, Sarıgazi ve Samandıra olmak üzere 3 bölgeye ayrılabileceğini dile getiren Ahmet Durmuş da, “İlçenin kuzeyinde kalan Yenidoğan bölgesinde kısıtlı sayıda nitelikli konut projesi bulunuyor.  Proje özelliklerine ve daire tiplerine göre birim fiyatlar 1.400 – 3.100 TL/m² arasında değişiklik gösteriyor” diye konuştu.

Samandıra öne çıkıyor
İlçenin doğusunda kalan Samandıra bölgesinde de birçok nitelikli konut projesinin yer aldığını belirten Durmuş, şunları söyledi: “Proje özelliklerine ve daire tiplerine göre birim fiyatlar 1.800 – 4.700 TL/m² arasında değişiyor. Bölgede içerisinde villa bulunan dört proje mevcut olup, bu projelerde birim fiyatlar 3.700 – 4.300 TL/m² arasında yer alıyor. Samandıra'da boş ve büyük arsaların çok olması yatırımların devam edebileceği ihtimalini yüksek tutuyor.” 

METRO GELECEK
Uzmanlara göre, temeli 2012 yılında atılan, 2015 yılında tamamlanması planlanan, 20 km uzunluğundaki Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe metro hattı da bölge ulaşımına önemli bir katkı sağlayacak ve bölgedeki yatırımları olumlu olarak etkileyecek.

10 yılda hızla büyüyecek
Değerleme uzmanlarına göre, Sancaktepe'de şu anda her ne kadar inşaat şantiyeleriyle donatılmış, yapımı devam eden birçok markalı konut projesi olsa da, ilçede çok sayıda eski yapının yer aldığı da biliniyor. İnşa edilmesi planlanan Şehir Hastanesi projesi ile birlikte ilçede nitelikli konut projelerinin yanı sıra, ticari yatırımların da artacağı düşünülüyor Sancaktepe'nin ulaşım bağlantılarının kuvvetlendirilmesi ve kamu yatırımlarının arttırılması ile birlikte, İstanbul'un gelecek 10 yılda en hızlı büyüyecek ilçelerinden biri olarak yatırımcıların dikkatini çekmesi bekleniyor

Üst gelirlilere hitap edecek
Önümüzdeki beş yıllık süreçte bölgedeki eski konutların yıkılarak düzenli siteler haline geleceği belirten uzmanlar, bölgenin çehresinin değişeceğini belirterek, “Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bölgelerde yükselen yeni yapılar alt gelir gurubundan çok üst-orta gelire hitap etmesi bekleniyor. Yapılacak alternatif ulaşım kanallarıyla gayrimenkul piyasası da olumlu etkilenecek” görüşündeler.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor
  • 24.01.2022 15:30

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor

Türkiye’de yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve pandeminin etkisiyle pe ...

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!
  • 27.09.2018 14:53

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinin tan ...

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!
  • 27.09.2018 14:38

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları basın toplantı ...

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor
  • 27.09.2018 13:18

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilecek Çamlıyaka Konakları'nı şirk ...

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi
  • 02.05.2020 15:03

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi

İstanbul Sancaktepe'de inşa edilen bin 5 yataklı pandemi hastanesinde inşaatın s ...

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!
  • 27.09.2018 14:48

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinden ka ...