maritbet girişmaritbet
Quasar İstanbul, tasarımıyla iki kıtayı birleştirdi

Quasar İstanbul, tasarımıyla iki kıtayı birleştirdi

Metalüks proje olma hedefiyle yola çıkan Quasar İstanbul’un tasarımını yapan Marcel Wanders, projeyi bir yüzü Asyalı diğer yüzü Avrupalı olan kadın büstüyle tanımlıyor

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olarak lanse edilen Quasar İstanbul Avrupa ve Asya'nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor. Karma bir proje olarak geliştirilen Quasar İstanbul projesinde, 5 yıldızlı otel ve rezidans zinciri Fairmont Hotels, Hollandalı ünlü iç mimar Marcel Wanders ve İngiltere'nin ödüllü inşaat taahhüt şirketi ARUP, önemli partnerler olarak yer alıyor.

Quasar İstanbul'un rezidans ve ortak alanlarının tasarımını yapan dünyaca ünlü Hollandalı tasarımcı Marcel Wanders, dünyanın tasarım dehası olarak gösteriliyor. İstanbul Mecidiyeköy'de Viatrans-Meydanbey Ortak Grişimi tarafından geliştirilen Quasar İstanbul projesi için Wanders'ın tasarladığı ürünler Avrupa'nın en önemli modern sanatlar müzesi Stedelijk Muzeum'da sergileniyor.

Quasar Residence'ın lobisinde yer alacak ve projenin ana temasını anlatan ‘Quasar Head' ile birlikte bu müzede sergilenen birçok eser, inşaat tamamlandığında İstanbul'da projedeki yerini alacak.

Birçok kültür birarada
Quasar Head, bir yanında Asyalı, diğer yanında Avrupalı birer kadın yüzünün yer aldığı ve saçları lalelerden oluşan bir tasarım. Yaklaşık 5 metre boyunda olan eser kendi ekseninde 360 derece dönüyor. Quasar İstanbul için tasarladığı ürünleri anlatan Wanders,  İstanbul'un çok kültürlü bir kent olduğunu, tarih ve sanatla derin bağları olduğuna vurgu yaptı.
Wanders, proje için tasarım yaparken farklı kültürler arasındaki ilişkileri dikkate aldığını söyledi.

Wanders, Holandalı bir tasarımcı olarak, Hollanda ile İstanbul'un kültürel öğelerini tasarımlarında buluşturduğuna değinerek, “İstanbul Asya ile Avrupa arasında her açıdan köprü konumunda. İstanbul'un en merkezi noktasında yer alan Quasar İstanbul'da uluslararası kültürlerin, sanatın, insanların buluştuğu bir merkez olarak tasarlandı” dedi.

Sonsuzluk havuzu ve heykel bahçesi
Yerden 30 metre yükseklikte konumlanan 4 bin metrekarelik sosyal alana yine Marcel Wanders tasarımları damgasını vuruyor. Panoramik manzaraya sahip terasta Boğaz manzarasına uzanan bir sonsuzluk havuzu bulunuyor.
Yaz mevsiminde havuz olarak hizmet veren bölüm kış aylarında batık restoran konseptine bürünüyor.
80 metre uzunluğundaki sonsuzluk havuzunun kent manzarası tarafında, Quasar İstanbul'un heykel bahçesi yer alacak. Yeşil bitkilerle sarılı kemerler üzerinde devasa boyutlarda heykellere ev sahipliği yapacak bahçede, otoyoldan görülebilecek devasa sanat eserleri yer alacak. 

‘Evrendeki en parlak yıldız'
Evrendeki en parlak yıldızdan adını alan Quasar İstanbul'da, Fairmont Quasar Istanbul Hotel, Fairmont Residences Quasar Istanbul, Fairmont Offices Quasar Istanbul ve Quasar Residences yer alacak.

2015 sonunda tamamlanacak projede daire satın alanlar, projenin bitimini beklemeden dünyada Fairmont rezidans ve otellerinden ayrıcalıklı olarak yararlanabilecek ve dairelerini diğer ülkelerdeki Fairmont sakinlerine kiraya verebilecek. Projenin toplam yatırım değeri 500 milyon İsviçre Frangı.

50 kişilik ekip çalışıyor

Tasarımın, gayrimenkul ile ilişkisine de değinen Marcel Wanders, şunları söyledi:
“Yılda iki gayrimenkul projesi tasarlıyorum. 50 kişilik ekibimizin tüm enerjisi bu projelere yoğunlaşıyor. Bu nedenle iyi ve verimli sonuç elde ediyor ve sıra dışı işlere imza atıyoruz. Quasar'da sadece gayrimenkul projesi tasarlamadık. Bir topluluğun yaşayabileceği, büyük bir köy tasarladık. İnsanların sadece evlerini değil, birlikte olabildikleri projenin tüm ortak alanlarını tasarlamak ana ilkemiz oldu.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'
  • 12.03.2014 17:09

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, MIPIM 2014 F ...

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi
  • 12.03.2014 17:05

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen projenin fuardaki standında caz k ...

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!
  • 04.10.2013 13:06

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 3 Avrupa, 5 Türkiye birinciliği yanında aldığı 2 ...

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!
  • 23.05.2013 11:41

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin reklam fi ...

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!
  • 12.03.2013 16:53

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında Mecidiyeköy'de inşa edilen Quasar İstanbul proje ...

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!
  • 22.02.2013 15:27

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin lansma ...