maritbet girişmaritbet
Quasar'ı lüks marka yapıp, dünyaya açılacak! Eski likör fabrikasına karma proje!

Quasar'ı lüks marka yapıp, dünyaya açılacak! Eski likör fabrikasına karma proje!

950 milyon lira yatırımla Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikasının arsasında yapılan Quasar İstanbul, son dönemlerin en iddialı projesi oldu. İsviçreli grubun fonladığı, Türk mimarı Emre Arolat'ın çizip, Hollandalı Marcel Wanders'ın özel olarak tasarladığı projeyi ABD'li Fairmont yönetecek

 

Fabrika aslına göre yapılacak Quasar İstanbul Quasar Rezidans, Fairmont Quasar İstanbul, Fairmont Quasar Rezidans, Fairmont Ofisleri, kültür-sanat-moda merkezi olarak hayata geçirilen tarihi likör fabrikası, çınar korusu ve en yüksek satış ofisi ile İstanbul'a ayrıcalıklı bir dünya sunacak. 
 
Projede 1930 yılında Fransız mimar Robert Mallet Stevens'ın Fransa dışında tasarladığı tek Türk yapısı özelliğine sahip fabrika, Mimar Emre Arolat tarafından tarihi dokusuna ve tasarımına sadık kalınarak yeniden inşa edilecek. 
 
Projeye özel konut tasarımı 84 bin 301 metrekare satılabilir alana sahip Quasar İstanbul, Fairmont Hotel ve Quasar'ın rezidans bölümü olmak üzere iki kuleden oluşuyor. 
 
Beş yıldızlı otel konforuna sahip Quasar Rezidans, sıra dışı tasarımları ile dünyada adından söz ettiren iç mekan tasarımcısı Marcel Wanders tarafından tasarlanıyor. Wanders, 9 farklı konut tasarlayacak. Bu tasarımlar sadece Quasar'a özel olacak. 
 
Ayrıca Wanders mobilyaları da tasarlayacak ve isteyenler bu mobilyaları kullanabilecek. Yabancılar da ilgi gösteriyor Quasar istanbul'un uluslararası VIP standartların üzerinde hayata geçirildiğini belirten Haydar Özkan daha resmi satışa başlamadan Türk ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını, rezidans bölümünün en üst katında yer alan en lüks dört daireden ikisinin Ortadoğu ve Türk yatırımcılara ön satış işleminin gerçekleştiğini söyledi. Özkan, projeye gelen taleplerin yüzde 60'ının ofislere yüzde 40'ının ise rezidanslara olduğunu söyledi. 
 
İstanbul'un en çok konuşulan arI salarından biri olan eski likör fabrikasının yerinde rezidans, otel, ofis, mağazalar, sanat ve moda merkezinden oluşan karma bir proje yükseliyor. 500 milyon İsviçre frangı (yaklaşık 950 milyon lira) yatırım değerine sahip projenin yatırımcısı İsviçre sermeyeli Viatrans oldu. Lüksü yeniden tanımlamayı hedefleyen projenin adı ise en uzaktaki yıldız anlamına gelen Quasar olarak belirlendi. 
 
Emlak Konut GYO'ya ait arsada yükselen Quasar projesini Meydanbey ile birlikte hayata geçiren Viatrans'ın İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Quasar ile çok iddialı bir proje yaptıklarını söyledi. Projenin birçok özelliğiyle lüksün ötesinde bir lüks sunduğunu vurgulayan Özkan, "Bu projede yaşayanlar içi boşaltılmamış gerçek lüksü tadacak" dedi. 
 
Fairmont ile anlaştı
 
Ouasar İstanbul'un yatırımcısına en az yüzde 50 kâr getireceğini belirten Haydar Özkan, "23 bin 700 metrekare arazi üzerine toplam 189 bin 620 metrekare inşaat alanı bulunan Ouasar İstanbul için 500 milyon İsviçre frangı değerinde bir yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu. 
 
Quasar'ı İstanbul'un en değerli ve merkezi semtlerinden Mecidiye köy'de konumlandırdıklarını ifade eden Haydar Özkan şunları anlattı: "İstanbul'un tarihi dokusuna sahip çıkmak ve misafirlerimize ayrıcalıklarla dolu bir yaşam sunmak, projemizin temel prensipleri arasında yer alıyor. Ayrıcalıklı dünyanın kapılarını açtığımız Quasar istanbul projemiz için lüks otel zinciri Fairmont Hotel ile güzel bir işbirliğine imza attık. Fairmont dünyada 20 ülkede 66 oteli yönetiyor. Projemizin 1 Mart'ta resmi satışına başlıyoruz." 6 bin dolardan başlıyor Mecidiyeköy'deki tarihi likör fabrikası arazisinde gerçekleştirilen Quasar İstanbul'da otel, rezidans, ofis, mağaza ile kültür sanat moda merkezi olarak hayata geçirilecek tarihi likör fabrikası yer alacak. Dünyanın en ünlü 5 yıldızlı otel zincirlerinden 210 odalı Fairmont Hotels Türkiye'deki ilk oteli ve ofis bölümü ile Quasar İstanbul'da yer alacak. 
 
Projede rezidanslar metrekaresi 6 bin ile 10 bin 750 dolar arasında değişen fiyatlardan satışa sunulacak. Projedeki konut fiyatları ise 512 bin dolardan başlayacak. 
 
23 bin 700 metrekare arazi üzerine konumlandırılan karma proje Quasar İstanbul, 189 bin 620 metrekare toplam inşaat alanında 75 ile 765 metrekare arasında değişen 257 konut ile 58 ofis, 4 kafe ve 17 mağazanın yer aldığı toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alan katından oluşacak. Quasar İstanbul, 2015 yılının son çeyreğinde teslim edilecek. 
 
'DÜNYA MARKASI YARATACAĞIZ' 
 
Hedeflerinin yeni yatırımlarla birlikte Quasar'ı bir dünya markası yapmak olduğunun altını çizen Özkan, şunları söyledi: "Dünya ölçeğinde ses getirecek yeni projelere başlamak istiyoruz. Bu kapsamda hem İstanbul'da hem de dünyanın başka yerlerinde iddialı projeler yapacağız. Türkiye'de Boğaz aksında yatırım olabilir. Yurtdışında ise İtalya'dan yoğun bir talep var. Başka ülkelerle de görüşüyoruz."
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'
  • 12.03.2014 17:09

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, MIPIM 2014 F ...

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi
  • 12.03.2014 17:05

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen projenin fuardaki standında caz k ...

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!
  • 04.10.2013 13:06

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 3 Avrupa, 5 Türkiye birinciliği yanında aldığı 2 ...

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!
  • 23.05.2013 11:41

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin reklam fi ...

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!
  • 12.03.2013 16:53

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında Mecidiyeköy'de inşa edilen Quasar İstanbul proje ...

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!
  • 22.02.2013 15:27

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin lansma ...