maritbet girişmaritbet
Oto World Asya Yeni Şehir projesinin yanı başında yükseliyor!

Oto World Asya Yeni Şehir projesinin yanı başında yükseliyor!

Anadolu yakasının ilk oto AVM’si olan Oto World, Pendik’te Yeni Şehir projesinin yapılacağı alandaki ilk yatırım olarak ön plana çıkıyor

Anadolu yakasının ilk oto AVM'si olan Oto World, Pendik'te Yeni Şehir projesinin yapılacağı alandaki ilk yatırım olarak ön plana çıkıyor.

Bölgenin Yeni Şehir olarak planlanmasından önce bu yatırımı hayata geçirdiklerini ifade eden Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, 6,5 milyon metrekarelik Yeni Şehir projesinin tam önünde yer aldıklarını söyledi. Yeni Şehir'in etaplara bölünerek ihaleye çıkarılacağını ifade eden Topaloğlu, “Anadolu yakasında 1 milyon kişinin yaşayacağı yeni şehrin balkonundayız” dedi.

Hasan Topaloğlu, Yeni Şehir projesinin hayata geçmesiyle birlikte bölgenin hızla değerleneceğini vurgulayarak, “Artık İstanbul'un merkezleri değişiyor. Pendik'te havalimanı, Teknokent, metro, marina, hızlı tren gibi yatırımlar var. İçinde otel, konut, AVM ve lojistik merkezlerinin bulunacağı Yeni Şehir ile birlikte bunlar çok daha anlamlı hale gelecek” diye konuştu.

333 metrelik cephe

Hasan Topaloğlu, projede inşaatın etaplara böldüklerini ve ilk 3 etabın bitmek üzere olduğunu belirterek, “23 dönümlük arsada yapılan projeyi 5 etaba ayırdık. 5 katlı olan projenin ana yola cephesi ise 333 metre. Konumu itibariyle hem görünür hem de kolay ulaşılabilir bir yerde” diye konuştu.

Projenin, mağazaların yanı sıra her türlü ihtiyacın karşılanacağı şekilde tasarlandığını dile getiren Topaloğlu, “Alt katlarda 1400 araçlık otopark var. Buraya aracını koyan müşteriler yaya olarak AVM'ye girecek. Çocuk oyun alanlarından restoranlara kadar farklı donatılar burada olacak” dedi.

Hasan Topaloğlu, Oto World'ün hemen yanındaki 9 bin metrekarelik arsanın da kendilerine ait olduğunu ve burada ofis ve AVM hayata geçireceklerini açıkladı.

Resmi açılış 2015'te

Projenin 2014 sonunda teslim edileceğini ama erken teslimin de gündemlerinde olduğunu dile getiren Topaloğlu, resmi açılışı ise 2015'te yapabileceklerini söyledi.

Mağazalara yatırımcıların yanı sıra Göztepe ve Kartal'daki galericilerin ilgi gösterdiğini vurgulayan Topaloğlu, “Yatırımcılar aynı bölgeden geldi. Hollanda, Almanya ve Fransa'dan alımlar oldu” dedi.

Çok fonksiyonlu

Yenişehir'in İstanbul'un Anadoluya ve dünyaya açılan penceresi olması planlanıyor. Yakın zamanda Tuzla'ya     taşınacak Harem Otogarı sayesinde de Yenişehir projesinin daha önemli hale gelmesi bekleniyor. Yenişehir birkaç etaptan oluşacak.

Çok fonksiyonlu bir proje olan Yenişehir'de ofis, otel, apart otel, kongre merkezi, home-ofis, hastane, okul, üniversite, dini tesis, avm, mağaza, dükkan, seyir kuleleri, eğlence alanları ve sosyal tesisler bir arada bulunacak. Raylı sistem sayesinde Yenişehir'den İstanbul'un herhangi bir noktasına ulaşım mümkün olacak.

Gemi şeklinde AVM

Hasan Topaloğlu, ilk kez Anadolu yakasında böyle bir yatırım yapıldığını ve arazinin formundan dolayı gemi şeklinde bir proje ortaya çıkardıklarını söyledi. Gemi, şeklinin havadan da rahatlıkla görülebileceğini dile getiren Hasan Topaloğlu, şunları söyledi:

“Burası yol üzeri. Hem karadan hem de havadan görülecek. Bölge hızla değerleniyor. Viaport AVM çok iyi bir örnek. İnsanlar oraya geliyorsa buraya da gelecek. Bu projenin değeri 1-2 yıl sonra çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak.”

‘Peşin alım yapıyorlar'

Oto World Satış ve Pazarlama Müdürü Seda Hercan, Oto     World'ün geçen yıl satışa çıktığını belirterek, 365 mağazanın bulunduğu projenin 3 bin arabaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Projedeki mağazaların metrekaresinin 3 bin     600 lira olduğunu ifade eden     Hercan, “Bu fiyatlar Pendik'in merkezindeki eski mağazalardan bile ucuz” dedi.

Seda Hercan, projedeki mağazaların 137 ile 600 metrekare arasında değiştiğini anlatarak, projeye yatırımcıların ilgi gösterdiğini ve alımların da peşin yapıldığını söyledi. Hercan, 23 Eylül'den itibaren banka kredisi de kullandırmaya başlayacaklarını ifade etti.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!
  • 07.02.2013 11:08

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!

Oto World Asya projesinin şantiyesini emlaktasondakika.com ekibi olarak ziyaret ...

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!
  • 03.12.2012 14:15

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!

Pendik'te hayata geçirilen Oto World Asya projesinin temelleri Nihat Ergün ve Nu ...

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!
  • 24.11.2012 17:12

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!

Pendik'te inşa edilen Oto World Asya'da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların ...

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!
  • 11.10.2012 11:57

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!

Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Oto World Asya projesinin ayrıntılarını emla ...

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!
  • 10.10.2012 17:22

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!

Has Şirketler Grubu ve Evra Group ortaklığında hayata geçirilen Oto World Asya’n ...

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!
  • 10.10.2012 13:29

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!

Anadolu Yakası'nın ilk oto AVM'si Oto World Asya, Has Şirketler Grubu ve Evra Gr ...