maritbet girişmaritbet
Nurol Park Güneşli'de satışlar başladı!

Nurol Park Güneşli'de satışlar başladı!

Nurol GYO, Hürriyet Medya Towers’ın arazisi üzerindeki projesi Nurol Park’ı satışa sundu. Karma proje olarak yükselen Nurol Park’ta kamuya açık yeşil alanlar tasarlandı

Nurol GYO, İstanbul'un parlayan yıldızı Güneşli'de Nurol Park projesine başladı. Basın Ekspres'teki Hürriyet Medya Towers'ın 55 bin metrekarelik arazisi üzerinde inşa edilecek Nurol Park, karma proje olarak hayat buluyor.

Hürriyet Medya Towers'ın bulunduğu araziyi 1 yıl önce 127.5 milyon dolara satın aldıklarını belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, 55 bin metrekarelik alanın 24 bin metrekaresini peyzaj alanlarına ayırdıklarını ifade etti. Aykaç, “Bu alan üzerinde yalnızca konut sahiplerine özel donatılar tasarlamadık. Şehrin paydaşlarına da kamusal alanlar yarattık” dedi.

Projelerini gerçekleştirdikleri yerleri özenle seçtiklerini ifade eden Aykaç, özellikle ulaşım ve imar sorunu olmayan bölgelerde proje geliştirdiklerini söyleyerek, Basın Ekspres yolunun en çok değerlenen bölgeler arasında ikinci sırada yer aldığını belirtti. Aykaç, “Ayrıca burada birçok markalı proje hayata geçiriliyor. En çok bilinen araziyi aldık.  İnşaat çalışmalarına da yakında başlayacağız” dedi.

340 milyon dolarlık yatırım
Nurol Park'ın karma proje olarak yükseleceğine dikkati çeken Aykaç, proje için toplam 340 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade ederek, “Projede ‘loft', ‘rezidans' ve ‘tower' olmak üzere üç farklı konseptte 1.118 konut bulunacak. Ayrıca 70'e yakın cafe ve mağaza, ve 20 bin metrekare alana sahip ofis bloğu yer alacak” dedi. Projede otel inşa edileceğini belirten Aykaç, otelin işletmesi için uluslararası bir markayla anlaşacaklarını ekledi.

KDV almayacak
Aykaç, Nurol Park projesinde cazip  ödeme planları sunduklarını belirterek,  “Projenin ruhsatını 2013'te aldık o yüzden KDV oranı yüzde 18 ama Nurol Park'ta konutların KDV tutarını tüketiciye yansıtmıyor, biz ödüyoruz” dedi. Aykaç, projedeki konutların metrekaresinin ise 2 bin 900 liradan başladığını belirtti.

2. METRO ATAĞI
Bölgenin ulaşım kolaylığının yanı sıra yaşam alanı olarak da cazip bir bölge olduğunun altını çizen Aykaç, özellikle son yıllarda artan konut ve otel projelerinin varlığıyla da uluslararası yatırımların bölgeye yöneldiğini kaydetti. Güneşli bölgesinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını belirten Aykaç, “İstanbul'a yapılacak 2. Metro hattı olan Kabataş- Bağcılar metro hattı da bölgeyi daha değerli kılacak” dedi.

1.118 konut yer alacak
Nurol Park'ta 154 rezidans, 84 loft ve 880 tower  dairesi olmak üzere 1.118 konut olacak. Projede 1+1'den 4+1'e kadar farklı alternatiflerde konutlar bulunacak. Projenin tüm fonksiyonlarıyla 2016'nın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Projede 7 katlı iki blokta yer alan 84 loft dairesi bulunuyor. 3.20 metre tavan yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı sağlanan loftlarda 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor.

Nurol Park'ta 1+1 ve 2+1 seçeneklere sahip toplam 154 rezidans dairesi bulunuyor. 13 kata sahip rezidans bloğunda, concierge hizmeti de sunulacak. Nurol Park'ın tower daireleri ise 10 ile 31 katlı 4 blokta toplanıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklere sahip toplam 880 adet tower dairesi bulunuyor.

Anfitiyatro da var
Nurol Park'ın konut alanı, ofis bloğu ve açık hava mekânlarıyla zengin bir proje olduğuna dikkat çeken Aykaç, projenin sağ kısmını konut bölümü, sol kısmını ise ticari bölüm olarak konumlandırdıklarını belirterek, “Projede üst ve alt platform arasında 7 metrelik kot farkı bulunuyor. Üst kottaki tüm konut blokları bir avluya açılıyor. Alt kotta ise ticari alanlar yer alıyor. Bu sayede, projemizde birbiriyle diyalog halinde bir mimari ve sosyal yapı oluşturuyoruz” dedi.
Aykaç,  Nurol Park'ta ayrıca bir anfitiyatro da bulunacağını söyledi.
 

Yeni proje eylülde
Nurol GYO'nun İstanbul'da geliştirdiği bir diğer projesinden bahseden Aykaç, Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki arazide  Seyrantepe projesine başlayacaklarını belirtti. Aykaç, Cendere Caddesi üzerinde bulunan 9 bin 500 metrekare alana sahip projenin satışlarına 2013 yılı içerisinde başlanabileceğini ifade ederek, lansmanının ise eylül gibi yapılacağını söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?
  • 23.12.2015 17:22

Nurol GYO'nun projeleri ne durumda?

Nurol GYO; Nurol Park, Nurol Life ve Nurol Tower projelerinin son durumu masaya ...

NurolPark Güneşli satışa çıktı! Metrekaresi 2.900 TL!
  • 23.05.2013 11:43

NurolPark Güneşli satışa çıktı! Metrekaresi 2.900 TL!

Nurol Park Güneşli metrekaresi 2 bin 900 liradan satışa çıktı. 2016 yılının Şuba ...

Nurol Park Güneşli'nin lansman videosu yayında!
  • 22.05.2013 15:15

Nurol Park Güneşli'nin lansman videosu yayında!

340 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Nurol Park Güneşli projesi görücü ...

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!
  • 14.03.2013 15:11

Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendiriyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç MIPIM 2013 Fuarı'nı emlaktasondakika.com mikro ...

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!
  • 14.08.2012 15:46

Musa Aykaç Nurol GYO’nun politikasını anlatıyor!

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve Nurol GYO ...

Nurol Park Güneşli örnek daire görselleri emlaktasondakika.com'da!
  • 22.05.2013 10:36

Nurol Park Güneşli örnek daire görselleri emlaktasondakika.com'da!

Nurol Park Güneşli projesinin örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıy ...