maritbet girişmaritbet
NEF Gayrimenkul yeni konut modelleriyle geliyor!

NEF Gayrimenkul yeni konut modelleriyle geliyor!

Mersin’deki projelerin ardından rotayı İstanbul’a kıran NEF Gayrimenkul’ün üçüncü kuşak temsilcisi olan Erden Timur, konut üretimine getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla dikkat çekiyor

Mersin'deki projelerin ardından rotayı İstanbul'a kıran NEF Gayrimenkul'ün üçüncü kuşak temsilcisi olan Erden Timur, konut üretimine getirdiği yenilikçi yaklaşımlarla dikkat çekiyor.

Aynı zamanda NEF'in Yönetim Kurulu Üyesi olan Erden Timur, konut üretimini teknoloji ve otomotivde olduğu gibi seriye bağladıklarını belirterek, farklı hedef kitlelerine yönelik, farklı fiyat ve donatılara sahip konut üretimi yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda belli bir süre boyunca aynı seride konutlar ürettiklerini dile getiren Timur, “İlk kez konutlarda seriyi biz yaptık. Bu kapsamda 6 seriyi hayata geçirdik. Bu serilerin fiyatları, tasarımı ve donatıları farklı ama her bir seri kendi içinde aynı şekilde üretiliyor” dedi. Şehrin neresinde inşa ederlerse etsin serilerin birbirinin aynı olduğunu vurgulayan Timur, şunları söyledi:

“Biz sadece bir gayrimenkul şirketi değiliz. Aynı zamanda inovasyon şirketiyiz. Sanayi devrimi Türkiye'de yaşanmadığı için hâlâ eskisi gibi üretim yapılıyor. Seri üretim sanayi devrimine uygun oluyor. Buna uygun tedarikçiler ve işbirliği yaptığımız firmalar var. Mesela 6-7 yıl boyunca konutları aynı seride üreteceğiz.

Kapı koluna tasarım

Bu sürede bizden konut alanlar aynı kaliteye sahip olacak. Aynı seride ama farklı projelerde değişik özellikler sunmayacağız. Aynı serideki konutlar değişik bölgelerde yapılsa bile özellikleri aynı olacak. Mesela 1+1'lerin boyutları ve tasarımları aynı olacak.”

Erden Timur, konutlarda seri üretimi başlatırken, tasarımı da merkeze koyduklarını ifade ederek, bu nedenle dünyaca ünlü tasarımcılarla anlaştıklarını dikle getirdi. Evdeki kapı kolu, banyo dolabı gibi tüm birimleri tasarlamak istediklerini belirten Timur, şunları anlattı:

“Şimdiye kadar konutlar pek tasarlanmıyordu. Dünyanın en pahalı ürünlerinde tasarım yoktu. 3 liralık bir malın bile tasarımı yapılırken, konutların tasarımı eksikti. Biz tasarıma ağırlık vereceğiz. Bu sayede herkese ulaşılabilir lüksü sunacağız. Bünyemizde tasarımcılarımız var. Her serimizde farklı tasarımcılarla çalışıyoruz. Bu da seri üretimleri destekliyor.”

24 odalı 1+1 yapıyor

Erden Timur, ayrıca fold home sistemini geliştirerek bunun patentini de aldıklarını söyledi.

Timur, bu sistem sayesinde normal bir ev satın alınarak, bundan çok daha pahalı olan bir evin tüm olanaklarına sahip olunabileceğini kaydetti. Timur, şunları söyledi:

“İnsanlar 100 yıldır aynı yerlerde yaşıyor. Artık sıkıldılar. Biz ‘5 bin metrekarelik bir evde oturmak istemez misiniz?' diyoruz. Bu sistemle ekstra odalar, spor alanları, eğlence yerlerini konut sahiplerine sunuyoruz. Onlarca donatıyı bu konutların bir parçası yapıyoruz ama sadece konutu satıyoruz. 24 odalı 1+1 yaptık.”

3 proje için gün sayıyor

Yeni projelerin olduğunu ifade eden Timur, “İstanbul Avrupa yakasında 3 proje satışa çıkaracağız. İlk lansman ekimde olacak. Abartılı fiyat belirlemeyeceğiz” dedi. Projelerden birinin Kağıthane'de olacağını belirten Erden Timur, Kağıthane'de konumlandıracakları yeni proje için, dünyaca ünlü 5 farklı tasarım ofisinin kendi istekleriyle projenin mimari tasarım yarışmasına katıldığını söyledi.

“Pandora'nın Kutusu'nu açtık”

Erden Timur, konutta farklı  yaklaşım geliştirmek için birçok ülkeyi incelediklerini belirterek, bir marka bulamadıklarını söyledi. En pahalı ürün olan konutta marka olmamasının çok ilginç olduğunun altını çizen Timur, şunları söyledi:

“Baktık ki, marka yok, tasarım yok… Çok ciddi eksiklikler var. Biz bunlardan yola çıktık. Tüketicinin fark edemediği ihtiyaçları belirlemeye çalıştık.  Pandora'nın Kutusu'nu açtık ve ulaşılabilir lüksü daha iyi hayata geçirmeye başladık. Fold home'u yabancılar istiyor. 12 firma hâlâ bizle görüşüyor. Toplamda ise 35 teklif aldık. Patenti bizde olan bu sistemi yurt dışına yaymak istiyoruz ama şimdilik enerjimizi Türkiye'de harcıyoruz.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...