maritbet girişmaritbet
Mısır karıştı, yatırımcılar rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Mısır karıştı, yatırımcılar rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Arapların Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne yönelik tercihlerini değerlendiren Ağaoğlu Ortadoğu Müdürü İdris Demirhan, Türkiye’nin Araplar tarafından ikinci vatan olarak görülmeye başlandığını belirtti

Mısır'ın sahip olduğu ucuz işgücü sebebiyle yatırımcılar için uygun bir yer olduğunu, ancak ülkedeki istikrarsızlık nedeniyle yatırımcıların geri çekildiğini söyleyen Demirhan, “Mısır'daki olaylar nedeniyle ülkesini terk eden yatırımcılar gayrimenkul almak için özellikle Türkiye'ye ve Dubai'ye yöneldi” dedi.

Demirhan, Suriye, Ürdün, Irak, Mısır, Tunus ve Fas'ı da içine alan bölgedeki Arapların siyasi belirsizlikten dolayı kendilerini kültürel, dini ve sosyal anlamda rahat hissedebilecekleri bölgelerde ev almak istediklerini ifade ederek, bu anlamda aranılan özellikleri bir arada barındıran ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirtti.
Demirhan, şunları söyledi:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölge insanlarını kucaklayan açılımlarda bulunması, Türkiye'ye olan sempatiyi daha da arttırdı. Türkiye,  gayrimenkul almak isteyenler için kanunları pozitif yönde değiştirdi. Mütekabiliyet Yasası'yla, yabancı uyruklular da artık daire almaya başladı. Bu kanun değişiklikleri insanların önünü açtı. Yabancılara ikamet hakkı verilmesi, yatırımcıları teşvik anlamında yapılan bazı yönetmelikler Türkiye'ye olan sermaye akışını olumlu etkiledi.”

Tanıtım yapıyor

Demirhan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Kuveyt,  Katar ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerindeki yatırımların Türkiye'ye getirilmesi için Dubai'de bir ofis kurduklarını vurgulayarak, yerel gazetelerde de sürekli tanıtım çalışması yaptıklarını ifade etti. Demirhan, önemli sermaye kaynaklarının Türkiye'ye gelmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.  Konsolosluklar ve sivil toplum örgütleriyle çalışarak da tanıtım faaliyetlerine çeşitlilik kattıklarını anlatan Demirhan, ülkesini terk eden yatırımcıların özellikle Türkiye'ye ve Dubai'ye yöneldiğini kaydetti.

İstanbul ve Yalova gözde

Arapların zaten sıcak bir coğrafyadan geldikleri için daha çok İstanbul, Yalova, Sapanca ve az da olsa Trabzon gibi şehirleri tercih ettiklerini dile getiren İdris Demirhan, ulaşımın kolay sağlanmasının da tercih nedeni olduğunu dile getirdi.

Demirhan, “Biz istiyoruz ki, Arap ülkelerinden Avrupa'ya giden Ortadoğu sermayesi Türkiye'ye çekilsin. Hükümetin çıkardığı kanunlar da bu konu üzerinde olumlu bir etki oluşturdu. Bundan dolayı Türkiye'ye bu bölgelerden çok büyük bir fon aktarımı oldu. İnsanlar Türkiye'ye güvenip ciddi yatırımlar yapmaya başladı” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...