maritbet girişmaritbet
Metsan Nexus, Kartal'da metrekare fiyatlarını 3 bin liraya indirdi

Metsan Nexus, Kartal'da metrekare fiyatlarını 3 bin liraya indirdi

Kartal’da kendi arsasında inşa ettiği Nexus projesini satışa çıkaran Metsan, metrekare fiyatlarını 3 bin liraya çekti

Metsan İnşaat'ın Kartal'daki yeni projesi Metsan Nexus satışa çıktı. Dünyanın en ünlü mimarlarından biri olan ve ABD'deki yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılacak yeni projenin konsept tasarımını yapan Daniel Libeskind tarafından çizilen Metsan Nexus, konut, avm, ofis ve otel gibi farklı unsurlardan oluşuyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Cemalettin Satoğlu, karma projenin üç etaptan oluştuğunu, ilk etapta 430 konutu satışa çıkardıklarını söyledi. 13 bin metrekarelik arsada yapılan birinci etabın temelini atıp birinci kata çıktıklarını ifade eden Satoğlu, “Projede kaybolan mahalle kültürünü de yaşatmak istiyoruz. Bunu da 5 yıldızlı otel konforunda sunacağız. Karma proje yapmamız da birçok ihtiyaçların giderilmesi açısından önemli” diye konuştu.

Yatırım değeri 400 milyon TL
Toplam 24 bin metrekarelik arsada yapılan projenin maliyetinin 400 milyon lira olduğunu açıklayan Satoğlu, “Bunun 200 milyon lirasını arsaya sayarsak kalanı da inşaat maliyeti olur” dedi.

Cemalettin Satoğlu, projenin toplamda 3 etap olarak planlandığını, ilk etapta konut ve mağazaların bulunduğunu anlatarak, ikinci etapta ise 5 yıldızlı otel, ofis, rezidans ve mağazaların bulunacağını vurguladı. İkinci etaptaki otelle ilgili olarak uluslararası otel zincirleriyle görüştüklerini dile getiren Satoğlu, şunları söyledi:

“Daniel  Libeskind ile çalışmamız nedeniyle projeye ilgi arttı. Yeni etapları da buna göre şekillendiriyoruz. Bölgeye 5 yıldızlı otel kazandıracağız. Üçüncü etap ise projenin yanındaki parsellerden oluşuyor. Oradaki hak sahipleriyle de görüşüyoruz.”

“Alanlar kazansın istiyoruz”
Cemalettin Satoğlu, fiyatların lansmana özel olarak hazırlandığının altını çizerek, “Arsanın bizim olması elimizi güçlendiriyor. Fiyatları düşük tutabiliyoruz. Bölgede yeni projeler yapmak istiyoruz. Bu nedenle projeden alanlara kazandırmak ve yeni projelerimize yatırım yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Daniel Libeskind ile Türkiye'de başka projeler de geliştireceklerini ifade eden Cemalettin Satoğlu, “Metsan Nexus bizim Daniel ile gerçekleştirdiğimiz ilk projemiz. Türkiye'deki diğer projelerde Daniel ile birlikte hareket edeceğiz. Şu anda gelen 2 proje var ve görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Lansmana  özel fiyat
Metsan Nexus satış ve Pazarlama Direktörü Tahir Altundağ, projedeki ortalama metrekare fiyatlarının 3 bin lira olduğunu açıkladı. 51 ile 330 metrekarelik dairelerin bulunduğu Nexus'ta fiyatların ise 170 bin liradan başladığını vurgulayan Altundağ, “Bu fiyatlar bölge ortalamasının çok altında. Uygun fiyatın yanı sıra esnek ödeme planları da hazırladık. Yüzde 5 peşinatla satışlara başlıyoruz. Banka kredisi de var” dedi.

Deniz ve Adalar görüyor
İlk etaptaki 430 konutun inşaatına başlayan ve birinci kata kadar çıkan Metsan, teslim tarihini Aralık 2015 olarak belirledi.  3 bloktan oluşan ilk etapta 2 blok 36, bir blok ise 19 katlı tasarlandı. Projenin 36. katında adalar manzaralı Rooftop Teras,  19. katında Harmoni Teras ve 17. katında yüksek tavanlı Sky Lounge kış bahçesi bulunuyor.

Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1 ve 5+1 tiplerinde daire seçenekleri sunuluyor. Projenin dikkat çeken bir noktası da modüler olarak inşa edilmesi. Bu sayede daireleri birleştirilebiliyor ve istenilen büyüklüğe getirilebiliyor.

Deniz ve ada manzaralı Metsan Nexus'ta ev sahiplerinin özel davetler için yararlanabileceği yüksek tavanlı bir davet odası yer alıyor. Ayrıca cep sineması, kütüphane ve dinlenme alanı, 15. katta bulunan squash kortu, kapalı çocuk oyun alanı, büyükler için hobi odası gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Yenikapı'ya 35 dakika…
Projenin en önemli özelliğinin bulunduğu lokasyon olduğunu dile getiren Cemalettin Satoğlu, “Metsan Nexus, lokasyon açısından da bir kesişme noktası. Metro çıkışı ile direk bağlantılı olması dolayısıyla, İstanbul'un en büyük sıkıntılarından trafik sorununa da çözüm sunuyor. Projenin önündeki metroya binip 30-35 dakikada Yenikapı'ya ulaşmak mümkün” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tahir Altundağ, Metsan Nexus'u anlattı
  • 03.05.2014 13:25

Tahir Altundağ, Metsan Nexus'u anlattı

Metsan Nexus Satış ve Pazarlama Direktörü Tahir Altundağ, Metsan Nexus projesini ...

Metsan, 55. yaşını kutladı
  • 01.05.2014 15:48

Metsan, 55. yaşını kutladı

Metsan, 55. yaşını Çırağan Sarrayı'nda kutladı. Şirket, konut dışında gıda sektö ...

Cemalettin Satoğlu Metsan Nexus'u anlatıyor
  • 01.11.2013 15:15

Cemalettin Satoğlu Metsan Nexus'u anlatıyor

Metsan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu Metsan Nexus Kartal projes ...

Metsan Nexus basın toplantısı için tıklayınız
  • 01.11.2013 12:58

Metsan Nexus basın toplantısı için tıklayınız

3 etaptan meydana gelen Metsan Nexus'un ilk etap satışları başladı. 420 konuttan ...

Metsan Nexus tanıtım filmi yayında
  • 01.11.2013 12:55

Metsan Nexus tanıtım filmi yayında

Metsan İnşaat'ın Kartal'da hayata geçirdiği Metsan Nexus proejesinin tanıtım fil ...

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri
  • 01.11.2013 14:09

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri

Metsan'ın yeni projesi Nexus basın lansmanı ile kamuoyuna tanıtıldı. ...