maritbet girişmaritbet
Mar Yapı, Bayramoğlu'ndaki batık projeyi aldı, 96 mağduru kurtardı!

Mar Yapı, Bayramoğlu'ndaki batık projeyi aldı, 96 mağduru kurtardı!

Mar Yapı, Bayramoğlu’nda inşaatı yarım kalan ve 96 ailenin mağdur olduğu Galatown projesini satın aldı. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için 7 milyon lira ayıran Mar Yapı, lansmanı bayramdan sonra yapacak

 

Son olarak İstanbul Güneşli'deki Gplus projesini hayata geçiren Mar Yapı, Bayramoğlu'nda inşaatı yarım kalan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan Galatown projesini tamamlamak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Cer Yapı'nın bitiremediği ve hacizle bankaya geçen projeyi satın alan Mar Yapı, ilk iş olarak mağdurlarla temasa geçti.
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, projenin kendilerine sunulduğunu ve ilgisini çektiğini belirterek, “İş bana geldi ve vatandaşların mağdur olduğunu gördüm. Bu mağduriyeti giderip projeyi tamamlayabilir miyiz diye baktık ve bu sorunu çözebileceğimizi düşündük” dedi.

Özkök, projenin 2008 yılında Galatown adıyla satışa çıktığını ve 96 kişinin buradan daire aldığını belirterek, inşaatın bir süre sonra yarım kaldığını ve bu insanların mağdur olduğunu söyledi.

350 daireden oluşan projeyi ocak ayında satın aldıklarını ifade eden Özkök, şunları söyledi:

“6.5 aydır projeyle uğraşıyoruz. Projenin adını ise G Marin olarak değiştirdik. G Marin, 17 bloktan oluşuyor. Bunun 12 bloğu farklı oranlarda inşa edilmiş. 5 bloğa ise hiç başlanmamış. Bu 5 blokta 199 metrekarelik 3+1'ler planlanmış. Projeyi değiştirmek istedik ve daire büyüklüklerini küçültelim dedik. Belediyeye bunun için başvurduk. G Marin'de stüdyo ve 1+1 daireler de yapacağız.”

Dernek kurdular
Mağdurların kendi aralarında dernek kurduklarını vurgulayan Özkök, şunları söyledi:
“İnşaat yarım kalınca konut alanlar mağdur olmuş. 96 kişinin 57'si tapusunu alabilmiş. 39 kişi ise farklı miktarlarda ödeme yapmış ama tapu alamamışlar. Onlarla oturduk, kendimizi ve onların mağduriyetini gidermek istediğimizi anlattık. Tapusu olanlara ‘Sizden hiçbir şekilde para istemiyoruz, evlerinizi teslim edeceğiz' dedik. Hangi daireyi almışsa o daireyi vereceğimizi taahhüt ettik. Tapusu olmayanların ise daha önce yaptığı ödemeleri kabul ettik. Kalan miktarı ise çok düşük miktarlarla ödemeleri için bir plan sunduk.” 

Lansman yapacak
Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, projede inşaatın hızla ilerlediğini ve sonbaharda tanıtım yapacaklarını belirterek, ilk etabı ekim ayında 2. etabı ise bir yıl sonra teslim edeceklerini söyledi. Ön satışlara başladıklarını ve şimdiden 60 daireyi sattıklarını anlatan Robert Varon, metrekare fiyatlarının ise 1700-1800 lira olduğunu açıkladı.

Mağduriyetler için 7 milyon TL ayırdı
Münir Özkök, projedeki mağduriyetleri gidermek için 7 milyon lirayı gözden çıkardıklarını belirterek, kâr beklentisinin olmadığını söyledi. Özkök, G Marin sayesinde hem insanların mağduriyetini giderdiklerini hem de Bayramoğlu gibi çok da gündeme gelmeyen bir bölgenin gelişmesine katkı sunduğunu kaydetti.

Marmaray kaderini değiştirecek
Münir Özkök, Bayramoğlu'nda marina projesinin gündemde olduğunu belirterek, 2 bin 700 yat kapasiteli marinanın Darıca Belediyesi'nin planları arasında bulunduğunu dile getirdi.

Bayramoğlu'nun gelişmeye çok açık olduğunun altını çizen Özkök, “Burasının havası ve doğası çok güzel. Ayrıca, sanayi ve teknoloji merkezlerinin yakınında bulunuyor. Ayrıca Marmaray da yapılıyor. Bu sayede İstanbul'a ulaşım kolay olacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı
  • 26.11.2014 17:24

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, yeni satışa sundukları G - YOO Inspi ...

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı
  • 26.11.2014 17:09

Münir Özkök, G YOO projesini anlattı

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, G YOO projesinin detaylarını anlatt ...

Robert Varon 'G Marin projesinin yüzde 65'ini sattık'
  • 23.08.2014 14:24

Robert Varon 'G Marin projesinin yüzde 65'ini sattık'

Mar Yapı'dan Robert Varon, Emlaktasondakika.com’un canlı yayınına konuk olarak A ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...