maritbet girişmaritbet
Kraton İnşaat, 5 yılda 3 bin konut hedefiyle yola çıktı!

Kraton İnşaat, 5 yılda 3 bin konut hedefiyle yola çıktı!

Ataşehir Şerifali’de Quant Residence’ı satışa sunan Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefiyle yola çıktı. Anadolu yakasına odaklanan firma, Haliç bölgesinde ise kentsel dönüşüm projesi için çalışma yapıyor

Üniversite yıllarına dayanan arkadaşlıklarını 2011 yılında kurdukları Kraton İnşaat'ta buluşturan Ömer Meriç ve Ersin Aydeniz, Uluslararası Finans Merkezi'nin yükseleceği Ataşehir'den harekete geçti. Ataşehir Şerifali bölgesinde ilk projesi Quant Residence projesinin ön satışlarına başlayan Kraton İnşaat, markalı konut üretiminde Anadolu yakasına odaklanacak. Kentsel dönüşüm konusunda da aktif olmayı hedefleyen Kraton İnşaat bir yandan da Haliç'te kentsel dönüşümle ilgili hazırlıklar yapıyor. Şirket gelecek yıl içinde 5 bin markalı konut projesine imza atmayı planlıyor.

Şirketin ismi Kraton'un sert, sağlam zemin anlamına geldiğini ifade eden Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Ömer Meriç, bu ismin hem ortaklığın sağlam bir arkadaşlık üzerine kurulduğunu, hem de şirketin markalı konut sektöründe iddialı ve sağlam adımlarla ilerleyecek olmasını simgelediğini anlattı.

Dönüşümle ilgileniyor
Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz de, Kraton inşaatın markalı konut alanında öncü markalardan biri olma hedefine sahip olduğunu belirterek, “İnşaat sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren iki arkadaş olarak çıktığımız bu yolda Türkiye'nin sayılı konut üreticileri arasında yerimizi alacağız” dedi.

Kraton İnşaat olarak Anadolu yakasına odaklanacaklarının ifade eden Aydeniz, “Bir yandan da Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgiliyiz. Haliç'te kentsel dönüşümle ilgili bir çalışmamız var. Öncelikli hedefimiz 1 yıl içinde Quant Residence projemizi tamamlamak. Kraton olarak 5 yıl içinde 3 bin konuta imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2014 sonunda tamamlanacak
Kraton'un ilk projesi olan Quant Residence'tan bahseden Meriç, inşaata ve satışlara başladıklarını söyledi. Ataşehir Şerifali'de 2 blok olarak yükselecek Quant Residence'ta bloklardan birinin rezidans, diğerinin de ofis bloğu olarak projelendirildiğini belirten Meriç, “16 katta, 72 konutun yer alacağı Quant Residence'da 7 katlı 4 bin metrekarelik ofis bloğu yer alıyor. Geçtiğimiz mayısta inşaatına başladığımız projemizi Aralık 2014'te tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Dairelere bahçe terası yaptı
Quant Residence'da 1+1, 2+1, 3+1 ile dubleks ve penthouse dairelerin yer aldığı bilgisini veren Meriç, projede 66 metrekare 1+1, 110 metrekare bahçe katlı 1+1, 135 metrekare 2+1, 150 metrekare, 3+1, 210 metrekare Dublexs ve Bahçe Dubleks ile 280 metrekare büyüklüğünde 4+1 penthouse daire seçeneğinin bulunduğunu belirtti.

Projedeki bazı dairelerde 30 - 35 metrekarelik bahçe terasların olduğunu söyleyen Ömer Meriç, bahçe teraslarının tavan yüksekliğinin 6 metre olduğunu kaydetti. Meriç, projede, spor alanları ve çocuk havuzunun yer aldığını kaydetti.

‘Otopark değil konut satıyoruz'
Markalı konutta tüketicinin yanıltıldığını ifade eden Meriç, şunları söyledi:
“Fiyatlandırmalar brüt metrekareler üzerinden yapılıyor. Örneğin, daire büyüklüğü 80 metrekare olarak açıklanıyor. Tüketici 80 metrekare ev aldığını düşünerek parasını ödüyor. Ancak bu metrekarenin içine yeşil alanlar, otopark alanları, depo alanları gibi alanlarda dahil ediliyor. Tüketici 80 metrekarelik ev satın aldığını düşünürken, 40 metrekarelik bir evle karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla tüketici ev satın almak yerine otopark, depo alanı vb. satın almış oluyor. Biz, otopark değil konut satıyor. Fiyatlarımızı açıklarken net metrekare üzerinden fiyatlarımızı açıklıyoruz.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağaoğlu, Uluslararası Finans Merkezi'ni tüm dünyaya tanıttı
  • 09.09.2015 10:32

Ağaoğlu, Uluslararası Finans Merkezi'ni tüm dünyaya tanıttı

Dubai Cityscape 2015’e katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Fi ...

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!
  • 07.02.2015 13:18

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!

E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'in detaylarını mikrofonumuza anlat ...

Ersin Aydeniz '2015 - 2016'ya da bomba gibi hazırlanıyor'
  • 13.09.2014 14:04

Ersin Aydeniz '2015 - 2016'ya da bomba gibi hazırlanıyor'

E7 Yapı Ceo'su Ersin Aydeniz ile CNR Emlak Fuarı 2014'ü değerlendirdik. Sektörde ...

Ersin Aydeniz: Fikirtepe'de herkes kazanacak!
  • 29.08.2013 13:12

Ersin Aydeniz: Fikirtepe'de herkes kazanacak!

E7 Grup CEO’su Ersin Aydeniz, Fikirtepe’nin 4 olarak belirlenen emsal değeriyle ...

Quant Residence projesinin örnek daire görselleri yayında!
  • 20.09.2013 12:27

Quant Residence projesinin örnek daire görselleri yayında!

66 daireden meydana gelen ve E7 Grup tarafından inşa edilmekte olan Quant Reside ...

İFM Merkez Bankası binasının son ihalesi yarın!
  • 12.03.2018 10:59

İFM Merkez Bankası binasının son ihalesi yarın!

Yapımı devam eden Uluslararası Finans Merkezi için düzenlenecek danışmanlık ihal ...