maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm, 2014 yılına damga vuracak

Kentsel dönüşüm, 2014 yılına damga vuracak

Gayrimenkulün önümüzdeki dönemde canlılığını sürdüreceğini belirten Can Ekşioğlu, kentsel dönüşüm projelerinin 2014’te inşaat sektörünü gündemde tutacağını söyledi

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün önemli markalarından biri olan ERA Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2013 yılının Türk gayrimenkul sektörü için pozitif yönde gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Ekşioğlu, “Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet yasası ve markalı konut satışlarındaki hareketlilikle Türk gayrimenkul sektörü 2013 yılını başarılı sonuçlarla tamamladı” dedi. 2013 yılında Türkiye'nin atmış olduğu en önemli adımlardan birinin kentsel dönüşüm olmasına dikkat çeken Ekşioğlu, “Son dönemde geliştirilen kentsel dönüşüm politikaları, inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini önümüzdeki dönemde de canlı tutacak” diye belirtti. Bir yılı aşkın süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte, gayrimenkul sektöründeki yatırım artışının 2014 yılında da devam edeceğini vurgulayan Ekşioğlu, 2014 yılı içinde, çeşitli kurumlarla kentsel dönüşüm odaklı yeni işbirlikleri gerçekleştirmek üzere de çalışmalara başladıklarını söyledi.

‘Büyüme devam edecek'
Sektörün 2014 yılında da büyümesini devam ettireceğini düşündüğünü ifade eden Ekşioğlu, “2013 yılı sonu itibariyle projelendirilen konut arzının 2014 yılında 111 bin 384'e ulaşması, 2015'te ise bu rakamın 81 bin 682'e gerileyeceği bekleniyor” diye konuştu. Ekşioğlu, “2012-2013 yılları arasındaki bir yıllık sürede, hem yeni hem de mevcut konutlarda, İstanbul'un en yüksek fiyat artışının görüldüğü şehir olmasıyla birlikte, Türkiye genelinde yeni konut fiyat endeksi yüzde 14.75 artarken, mevcut konutlardaki artış yüzde 13.32 olarak hesaplandı” diye ekledi. Mütekabiliyet yasası çerçevesinde, yabancıların Türkiye'de konut yatırımına büyük ilgi gösterdiğini anlatan Ekşioğlu, “2013 Kasım ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 7.8'inin yabancı yatırımcılara yapılmış olması da bunu destekliyor” dedi.

Akademi kurdu
En kritik konu olan yetişmiş işgücü sağlanması için, tecrübeli uzmanlar tarafından mesleki eğitimler verilen Türkiye'nin ilk ve tek gayrimenkul danışmanlığı akademisi olan ERA Akademi'yi kurduklarını belirten Can Ekşioğlu, “ERA Türkiye, ERA Akademi ile Türkiye'de bir ilke imza atarak sektörde dönüşümü başlatıyor. Bağdat Caddesi'nde hizmete giren ERA Akademi, alanında uzman kadroların ERA'ya özel metodolojilerle hazırladığı eğitim programları ile gayrimenkul danışmanlarını yetiştiriyor” dedi.

‘Girişimciler artıyor'
Ekşioğlu ayrıca, gayrimenkul danışmanlığının da hızla ilerleyen bu sektörde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Türkiye'de yıllık hacmi yıllık yaklaşık 35 milyar dolar olarak kaydedilen franchise pazarında, girişimcilik yapmak isteyen her 10 kişiden biri, bu sistemle iş kurmak istiyor. Özellikle markanın gücünü fark eden Anadolu'daki girişimciler, bayilik ya da franchise yoluyla bir marka şemsiyesi altında çalışmaya çok hevesli. İyi hizmet, iyi marka kavramının öne çıktığını görüyoruz. ERA Türkiye olarak biz de ulaşılabilir, güven odaklı ve sürdürülebilir kazanç sağlayan bir iş fırsatı sunuyoruz.”

200 ofis hedefi
Türkiye'de gayrimenkul satışlarının yüzde 70'inin doğrudan sahibinden gerçekleştiği bir alan olduğu, bu açıdan da fırsat dolu bir pazarın varlığını dile getiren Can Ekşioğlu, 2014 yılında daha hızlı bir büyüme ön görerek 2016 itibariyle 200 ofise ulaşmayı ve Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni ofisler açmayı hedeflediklerini anlattı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...