maritbet girişmaritbet
İstanbul’a ulaşım piyangosu vurdu

İstanbul’a ulaşım piyangosu vurdu

Mega projeler sayesinde yeni bölgelerin geliştiği İstanbul’da özellikle ulaşım ağını değiştiren yatırımlar bazı semtleri ön plana çıkarıyor. Bu kapsamda 3. Köprü ve Kanal İstanbul projeleriyle Ispartakule, Riva ve Polonezköy’ün gelişmesi bekleniyor

Kenti değiştirebilecek kapasitede büyük ölçekli kamu yatırımlarına her gün yenisinin eklendiği İstanbul'daki gelişmelerden gayrimenkul sektörü de nasibini alıyor. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 3. Köprü ve Kanal İstanbul projeleri gibi yeni büyüme dinamikleri gelişim gösterecek bölgelerin seçiminde başrol oynuyor. İstanbul'daki ulaşım projeleri, ilk olarak yerleşim ve konut alanları, ikinci olarak merkezi iş alanları, üçüncül etki derecesinde ise sanayi alanları değiştiriyor.

Bu doğrultuda 3. Köprü ile konut alanlarında, Ispartakule, Uskumruköy, Riva, Polonezköy, Alemdağ ve Sancaktepe'nin önem kazanacağını belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sanayi alanları olarak ise Kınalı, Hadımköy ve Pelitli'nin öne çıkacağını söyledi.

İstanbul'da büyük şehir hastanelerinin planlandığını belirten Maya, “Avrupa ve Anadolu yakasında iki şehir hastanesinin temellerinin atıldığı İkitelli-Başakşehir ve Alemdağ-Sancaktepe bölgeleri büyük sağlık yatırımlarıyla önce çıkacak” dedi.

Riva kuzeye doğru gelişiyor

Gelişmesi beklenen bölgelerden birinin Riva olduğunu dile getiren Maya, “3. Köprü, Kanal İstanbul gibi küresel ölçekteki kamu yatırımları, bölgeyi, kuzey yönünde de geliştirecek” diye konuştu.
Maya, “Projelere yakın güzergâhta Avrupa yakasında, Göktürk ve Zekeriyaköy, Çatalca ve Uskumruköy, Anadolu yakasında ise Riva, Polonezköy,  Kurtköy ve Sancaktepe ön plana çıkıyor” dedi.

Sancaktepe sağlıkla ön plana çıkıyor

Sağlık yatırımlarıyla hareketlenen bölgeler arasında Sancaktepe'nin olduğunu ifade eden Maya, “4.000 yataklı dünyanın en büyük şehir hastanesinin Sancaktepe'de bulunan 3.150 dönümlük arsaya sahip askeri bölgede inşa edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Üsküdar-Sancaktepe arasının yaklaşık 20 km'lik metro hattı ile bağlanacak olması ve 3. Köprü bağlantı yollarının bölgeden geçecek olması sebebiyle gözde bir yerleşim yeri haline gelmesi bekleniyor” dedi.

Hadımköy gözde sanayi alanı olacak

Sanayi alanları anlamında, ulaşım ağının değişmesi ve 3. Köprü ile birlikte yeni gelişmeler olmasının beklendiğini belirten Maya, “Avrupa Yakası'nda Hadımköy ve Kınalı, Anadolu Yakası'nda Pelitli, bu gelişmelerden en çok etkilenecek yerler arasında” dedi. Maya, “Hadımköy'de 2.5 emsaldeki lojistik imarlı arsaların fiyatları 100-150 USD/m2 arasında, sanayi imarlı olan 1.5 emsalli arsaların fiyatları ise 200-300 USD/m2 arasında değişiyor.
Silivri Kınalı'da ise 0.5 emsalli sanayi alanlarında bu fiyatlar 100-150 USD/m2 mertebelerinde seyrediyor” diye konuştu. Maya,  Gebze'ye bağlı Pelitli Köyü'nün de sanayi yatırımlarının yeni gözde mekânı olmaya aday olduğunu belirterek, sanayi imarlı arsaların fiyatları 120-200 USD/m2 mertebelerinde olduğunu söyledi.

‘GÖKTÜRK'E İLGİ GİDEREK ARTIYOR'

Makbule Yönel Maya, büyük kamu yatırımlarıyla birlikte, İstanbul'un kuzeyinde kurulması planlanan yeni şehrin Kemerburgaz civarlarında olacağının açıklanmasının ardından, üst gelir grubunun tercih ettiği popüler yerleşim yerlerinden olan Kemerburgaz ve Göktürk'e hem markalı konut üreticilerinin hem de yatırımcıların ilgisinde bir artış yaşandığını söyledi.

ZEKERİYAKÖY'E YENİ İMAR PLANI

Ulaşım yatırımlarının artmasıyla yatırımcıların dikkatini çeken bir diğer bölge, Zekeriyaköy-Uskumruköy oldu. Bölgeye erişimde tek ana arter olan sahil yolunun trafik yükünden kurtaran Çayırbaşı Tüneli'nin de kullanıma açılmasıyla Zekeriyaköy-Uskumruköy bölgesinin popülaritesinin arttığını ifade eden Maya, “Bölgede 2009 onay tarihli 1/500 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda 1/1000 Uygulama İmar Planları hazırlanma aşamasındadır. Bölgedeki yapılaşmayı düzenleyecek olan bu plan, aynı zamanda gelişime yön verecek” dedi.

‘Arsa stoğu talep getiriyor'

Makbule Yönel Maya, “Önceleri daha çok sanayi tesislerinin yer seçtiği Başakşehir-İkiteli hastane projesiyle gelişim göstermeye devam edecek” dedi. Ispartakule'de ise arsa stoğunun fazla olması, imar koşulları ve jeolojik yapının uygun olması dolayısıyla talebin arttığını belirten Maya, “Bölgeye olan talebin ulaşım bağlantılarının etkisi ile 2014 yılında hareketlenmesini beklemekteyiz” şeklinde ifade etti.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bizim Evler 10'da çalışmalar son sürat devam ediyor!
  • 28.05.2022 20:08

Bizim Evler 10'da çalışmalar son sürat devam ediyor!

51 bin 320 metrekarelik alanda hayata geçirilecek Bizim Evler 10 projesinde 6 bl ...

İnanç Kabadayı, Modernyaka Ispartakule'yi anlattı!
  • 24.01.2022 16:52

İnanç Kabadayı, Modernyaka Ispartakule'yi anlattı!

EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Modernyaka Ispartakule projesinin ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Bizim Evler 8 Projesinde Yaşam Başladı!
  • 27.08.2021 15:39

Bizim Evler 8 Projesinde Yaşam Başladı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin kalite ve güvencesiyle ha ...

TEM 34 Tahtakale projesi havadan görüntülendi!
  • 19.06.2021 15:22

TEM 34 Tahtakale projesi havadan görüntülendi!

Emlak Konut GYO tarafından Ispartakule'de geliştirilen TEM 34 Tahtakale projesi ...

Bizimevler 8 havadan görüntülendi
  • 18.05.2020 08:47

Bizimevler 8 havadan görüntülendi

İhlas Yapı tarafından Ispartakule'de inşa edilen Bizimevler 8 Projesinin inşaatı ...