maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü 'Biz krizlere alışkınız uzun vadede atlatırız'

İnşaat sektörü 'Biz krizlere alışkınız uzun vadede atlatırız'

Türkiye’nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor

Konut sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmede bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adamının Türkiye'deki krizlere alışkın olduğunu belirterek, “4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önü açık” dedi. Çelik, sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, “Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor. Sektörde güven her zaman olacaktır. Uzun vadeli iş yapmayı planlayanlar için yurt içinde ve yurt dışında ihaleye girmek sektörün ve ülkenin geleceğine olan inancın bir göstergesidir” diye konuştu.

‘Şu anki dönem geçici'
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu'ndaki arsasına yapılan 4,2 milyar liralık teklife Türkiye'deki gayrimenkul geliştiriciler ve yatırımcıların olumlu baktığını anlattı. Dumankaya, “İhaleye bu rakamın gelmesi sürpriz olmadı. Türk ekonomisi için moral verici gelişmelerden biri oldu. İşadamları Türkiye'ye olumsuz, karamsar, 2001 krizinde olduğu gibi bakmıyor şu anki dönem geçicidir” dedi. Bu tarz ihalelerin daha devam edeceğini dile getiren Dumankaya,  “Bu tarz projelere girebilmek için bizim de Kuveytli bir şirketle görüşmemiz sürüyor. Yeni arazi satın almalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Sektörün geleceği için umutlu olduklarını söyleyen Dumankaya, “Emlak Konut'un yapacağı yeni ihaleler olacak. Biz de onların bir kısmına hazırlanacağız” dedi.

‘Sektördeki durağanlık mevsimsel'

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da sektörde şu anki durağanlığın mevsimsellikten kaynaklandığını ifade etti. Yılmaz, “Sektördeki durağanlık şubat sonunda hareketlenmeye başlar, haziran ayına kadar devam eder, tatille birlikte yavaşlama başlar, eylül ayında talepler yeniden gelir ve kasım ayında da yine durağanlık başlar” diye konuştu. Yılmaz, “Ülkemiz büyüyor, milli geliri artıyor, sektörün önü de açık. Kısa vadede durağan dönemler olur ancak uzun vadede bakıldığında sektör her zaman kazandırıyor. Konutta en çok kazandıran ülkelerden biri de Türkiye'dir. Onun için yabancılardan talep olacaktır, önemli olan bunları değerlendirmek.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor
  • 09.11.2021 10:16

Altan Elmas: Konut fiyatlarında yüzde 60'lık artış bekleniyor

A Para'da yayınlanan Emlak Avcısı programına katılan KONUTDER Başkanı Altan Elma ...

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!
  • 02.02.2017 15:54

Evdeki Fırsat, daire bedelinin yüzde 4'ünü veriyor!

Evdekifirsat.com İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Çelik, yeni kampanyayla birlikte s ...

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'
  • 27.04.2016 17:08

'Adım İstanbul, Kayaşehir'in merkezi olacak'

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Adım İstanbul'daki dükkanlar için 400 ...

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!
  • 14.10.2015 10:40

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın ...