maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulün yeni adresi Anadolu olacak!

Gayrimenkulün yeni adresi Anadolu olacak!

ASİAD Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucusu ve Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, gayrimenkul projelerinin yeni adresinin Anadolu kentleri olacağını söyledi

ASİAD Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucusu ve Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, gayrimenkul projelerinin yeni adresinin Anadolu kentleri olacağını söyledi. Gelişen Anadolu kentlerinin konut yatırımları açısından cazip göründüğünü ve fırsatlar sunduğunu anlatan Başaran, “Özellikle Bursa, Antalya, Gaziantep, Eskişehir gibi gelişen kentler konut yatırımları açısından önemli bir potansiyele sahip” dedi.

Başaran, “Büyük kentler doldu, büyük kentlerin çevrelerinde yer alan merkezlerde gayrimenkul yatırımları açısından potansiyel taşıyor. Buna örnek olarak Gebze'yi gösterebiliriz. Başaranlar Yatırım Holding olarak, Gebze ve civarında gayrimenkul projeleri geliştirmeyi planlıyoruz. Anadolu'ya Gebze'den açılacağız” diye konuştu.

İlk girenler kazanacak

Anadolu'ya gayrimenkul yatırımı yapma da öncülük yapan, ilk giren şirketlerin kazançlı çıkacağını ifade eden Ömer Faruk Başaran, Anadolu kentleri hızla gelişiyor. Buralarda hayata geçirilecek gayrimenkul projelerinin başarılı olacağını düşünüyorum. Bu kentlerin İstanbul'dakine benzer, hatta onlardan daha gelişmiş konsept projelere ihtiyacı var.  Bu süreçte hem Anadolu'ya yatırım yapanlar kazanacak hem de Anadolu kentlerinin çıtası daha da yükselecektir” dedi.

Büyükşehirde kâr azaldı

Özellikle büyükşehirlerde başlayan kentsel dönüşüm sürecine de değinen Başaran, kentsel dönüşümde imar artışının verilmesi gerektiğine işaret ederek, imar artışı olmadığı takdirde kentsel dönüşüm sürecinin istenilen seviyede başarıya ulaşamayacağını kaydetti.

Konutu dönüşecek vatandaşın en azından yıkılan dairesine karşılık bir daire isteyeceğini, müteahhidin de minimum da olsa bir kar elde etmesi gerektiğine vurgu yapan Başaran, şunları söyledi:

“Müteahhitler nihayetinde ticari kuruluşlar, imar artışı olmadığında müteahhit kazanmayacak. Kazanamayınca da yatırımlarını farklı yönlere kaydıracak. Başta İstanbul olmak üzere, büyük kentlerdeki inşaat firmalarının çoğunluğu Anadolu' kentlerine yatırıma yönelecek. Büyük kentlerdeki rekabet ve kâr marjının daralması da Anadolu'ya açılmada önemli bir etken olacak.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evrim Kırmızıtaş Hindistan'ı adım adım gezdi
  • 01.05.2018 16:50

Evrim Kırmızıtaş Hindistan'ı adım adım gezdi

Gayrimenkul sektöründe dünya 3.lüğü,Türkiye 1.liği olan Evrim Kırmızıtaş Başaran ...

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!
  • 13.12.2016 13:05

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, Türkiye'nin büyümesinin faizlerin düşmesine b ...

'En ideal şehir, kendi öz kimliğini yansıtandır'
  • 11.05.2016 15:28

'En ideal şehir, kendi öz kimliğini yansıtandır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'n ...

Anadolu projeleri büyükşehirlerde satış hızını kesti!
  • 22.03.2016 11:10

Anadolu projeleri büyükşehirlerde satış hızını kesti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Sertan Ünal, Anadolu'nun konut ...

Ankara termal ve sağlık turizmiyle kalkınacak
  • 26.02.2015 13:04

Ankara termal ve sağlık turizmiyle kalkınacak

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara’yı bu ala ...

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!
  • 26.12.2014 12:04

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!

ASİAD Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’ ...