maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul yatırımcı için cazibesini korumaya devam ediyor!

Gayrimenkul yatırımcı için cazibesini korumaya devam ediyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul zincirlerinden biri olan Realty World Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, gayrimenkulün yatırım aracı olarak cazibesini koruduğunu belirterek, “Vatandaşlar konuta yatırım yapıyor. Fiyatlar da bu nedenle düşmüyor” dedi. Diğer illerden bile İstanbul’a yoğun talep olduğunu ifade eden Baygan, Anadolu’dan toplu alım talepleri aldıklarını söyledi

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul zincirlerinden biri olan Realty World Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, gayrimenkulün yatırım aracı olarak cazibesini koruduğunu belirterek, “Vatandaşlar konuta yatırım yapıyor. Fiyatlar da bu nedenle düşmüyor” dedi. Diğer illerden bile İstanbul'a yoğun talep olduğunu ifade eden Baygan, Anadolu'dan toplu alım talepleri aldıklarını söyledi.

Baygan, son üç yılda ortalama yüzde 28 artan konut fiyatlarının sektörü adeta bir çekim merkezi haline getirdiğine vurgu yapan Baygan, “Ben İstanbul'da fiyatların düşüş gösterdiği bir bölge görmedim” dedi.

Baygan, yılın ilk üç ayında piyasanın geçen yıla göre çok az durgun olmasına rağmen mart ayında canlanmanın başladığını belirterek, “Konut alma iştahı devam ediyor. Türkiye'de gizli bir para var. Bu paralar da gayrimenkule akıyor” diye konuştu. Piyasada ciddi oranda stok birikmesinin bir dezavantaj yarattığına işaret eden Baygan, “Stoklar fazlalaşmış olabilir ama eline bir miktar para geçenler ya altın ya da konut alıyor. Bu durum böyle devam edecek” dedi.

Mustafa Baygan, mütekabiliyet yasasının değişmesinin ardından yabancı fonlardan da talep almaya başladıklarını vurgulayarak, “Yabancı yatırımlar henüz tam olarak Türkiye'deki piyasaya girmedi. Belli bir ölçekte talep alıyoruz ama ilerleyen dönemlerde satışlar daha da artacak. Şu anda bir süreç yaşanıyor” değerlendirmesini yaptı.

Beylikdüzü hareketli

Baygan, İstanbul'da ikinci el konut piyasasında en hareketli bölgenin Beylikdüzü olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Bu bölgede talep çok fazla. Metrobüs gidince oranın kaderi değişti. Ayrıca Bahçeşehir ve Kartal da talep gören bölgeler. Özellikle Kartal'ın geleceği parlak. Bölgedeki boş araziler cazibeyi artırıyor. Bölge dağınık gibi görünse de düzenli gelişiyor. Ataşehir de öne çıkan bölgelerden biri. Çekmeköy'de ise bir durgunluk var. Orda fiyatlar çok yüksek.”

Hedef Türkiye liderliği

Realty World Türkiye, geleneksel hale getirdiği ‘Zirvedekilerin Buluşması'nın üçüncüsünü KKTC'de gerçekleştirdi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın yanı sıra yaklaşık 650 çalışanın katıldığı ödül töreninde, 8 ayrı kategoride 142 ödül verildi. 2012 yılının en başarılı ofisi, markanın Antalya ofislerinden Neva Gayrimenkul oldu.

Zirve ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Mustafa Baygan, 2005 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren markanın, franchise ofisleriyle sürdürülebilir başarılı iletişim kurmak için gelenekselleştirdikleri etkinliğin, bir sonraki yılın performansına olumlu etkisi olduğunu söyledi. Kendilerine yönelik emlak ofislerinden çok ciddi talep olduğunu ifade eden Baygan, “2013 yılı sonunda, bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüyerek emlak markaları arasında Türkiye lideri olacağız” diye konuştu.

‘EMLAKÇILIK BİTECEK'

Mustafa Baygan, sektöre yönelik değerlendirmelerinde, Türkiye'de konut, ticari emlak ve arsa alım satım işlemlerine yönelik talebin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, “Sektörde müthiş bir potansiyel ve gelecek var ama iş ustaların elinde değil. Vatandaş gün geçtikçe kendisini daha iyi yönlendiren ve bilgilendiren markalı emlak danışmanlığı ofislerini tercih eder hale geliyor. Mahalle arasında amatörce yapılan emlakçılığın sonu geliyor” dedi.

Talep patlaması

Emlak odalarına bağlı 20 bin emlakçı olmasına rağmen markalı emlak danışmanlığı zincirlerine bağlı olanların sayısının bini bile olmadığını belirten Baygan, bilinçli tüketici talepleriyle doğru orantılı olarak gün geçtikçe artan bu potansiyelin, kendilerine bağlı şekilde emlakçılık yapmak isteyen franchise başvurularını adeta patlattığını ifade etti.

Franchise satışına yönelik günde 3-4 görüşme yaptıklarını dile getiren Baygan, “Bu büyüme hedefimizin ve sektöre yönelik öngörülerimizin ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesi” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 08.07.2022 11:40

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi ya ...