maritbet girişmaritbet
Galataport projesiyle Karaköy ve çevresinde hareketli günler yaşanıyor!

Galataport projesiyle Karaköy ve çevresinde hareketli günler yaşanıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Galataport projesiyle gözler Karaköy’e çevrildi. Yatırımcı akınına uğrayan bölgede, butik veya 5 yıldızlı otel projeleri hız kazandı

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Galataport adıyla bilinen Kruvaziyer Liman projesiyle Karaköy ve çevresinde hareketli günler yaşanıyor. İlk olarak 2005 yılında gündeme gelmesinden günümüze kadar özellikle Karaköy olmak üzere bölgenin yakın çevresinde birçok emlak satışına neden olan proje, gayrimenkul piyasasının hareketlenmesini ve projelerin hız kazanmasını sağladı.

Geçen süreçte söz konusu projeye dair beklentilerin sürekli gündemde olmasından dolayı bölgenin zaten prim yaptığını dile getiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, bekleyiş nedeniyle uzun süredir durgun olan Karaköy'deki gayrimenkul piyasasının özellikle son bir senedir oldukça hareketlendiğini söyledi.

Salıpazarı Liman Sahası için ihalenin gerçekleştirilmesi ve bu ihaleyle Salıpazarı Liman Sahası projesinin kesin olarak faaliyete geçecek olmasının bölgedeki hareketliliğin en önemli sebebi olduğunu belirten Boztunç, “Özellikle İstanbul'un tek kurvaziyer limanı aracılığıyla gelecek turistleri hedef alan yatırımcılar, otel yatırımlarına hız verdi” dedi.

Salıpazarı Liman Sahası projesinin gündeme gelmesinden önce Karaköy ve çevresinde metrekare fiyatlarının 2 bin dolar seviyelerinde olduğunu ifade eden Boztunç, projenin gündeme gelmesiyle beraber fiyatların 4 bin dolar mertebelerine kadar yükseldiğinin altını çizdi.

Meclisi Mebusan Caddesi üzerinde ise metrekare fiyatlarının 2 bin 500 ile 3 bin dolar civarında değiştiğini belirten Boztunç, “Baktığımızda İstanbul ortalamasına göre ticari alanlardaki satış rakamlarına göre ortalamalarda bulunan fiyatların bölgenin gelişimi ile daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yatırımcılar akın etti

Türkiye'nin Uluslararası Kruvaziyer Limanı olma noktasında önem arz eden projenin hizmete girmesiyle birlikte, kruvaziyer turizminin önemli ölçüde artmasının öngörüldüğünü belirten Boztunç, Karaköy'deki otellerin az sayıda olması nedeniyle birçok yatırımcının bölgedeki tarihi binaları, eski iş hanlarını alarak otel projeleri geliştirtirdiğini vurguladı. Boztunç, uluslararası marka otellerin yanı sıra eski yapıların küçük yatırımcılar tarafından otel olarak renove edildiği söyledi.

KİRALARDA ARTIŞ OLDU

Bölgedeki gelişmeler dolayısıyla, kiraların da arttığını anlatan Boztunç, “Bölge yakından incelendiğinde ofis binaları için birim kira fiyatlarının 10 dolar mertebelerinden başladığı görünmekle beraber, söz konusu fiyatın oldukça eski yapılar için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Yapıların konumu ve niteliğine göre nitelikli sayılabilecek ofis yapılarının metrekare fiyatları 15 ile 25 dolar arasında değişiyor” dedi.

Bölgenin merkezi olmasına rağmen ofis tercihinde alt sıralarda kaldığına dikkati çeken Boztunç, bölgenin en önemli sorunlarından ulaşım ve otopark sıkıntısını çözecek Kabataş meydan düzenleme projesinin de İBB tarafından yürütüldüğünü belirtti.

5 yıldızlı oteller gelİyor

Bölgede yer alan firmalar ve projeler hakkında bilgi veren Boztunç, şöyle konuştu: “Bölgeye turizm ve inşaat alanında yatırım yapan firmalar arasında en dikkat çeken Kemankeş Caddesi üzerinde Akfen GYO tarafından geliştirilen ve 2012 yılı Ağustos'ta ruhsat alarak inşaat işlerine başlanılmış olan Novotel Karaköy'dür. Söz konusu proje kapsamında 200 yatak kapasiteli otel inşa ediliyor.

Bankalar Caddesi üzerinde yer alan tarihi Sümerbank binası içerisinde, Yılmaz Ulusoy Holding tarafından hayata geçirilmesi planlanan 63 oda kapasiteli butik otel projesi var.

Yine Bankalar Caddesi üzerinde yer alan tarihi Bereket Han binası içerisinde hayata geçirilmesi planlanan otel de 18 odalı butik otel projesidir.

Bankalar Caddesi üzerinde geliştirilen bir diğer otel projesi de Seba İnşaat tarafından satın alınarak butik otel yapılması planlanan Tütün Han ile Veli Alemdar Han'lardır.

Torunlar Holding tarafından satın alınan Türkbank binası bünyesinde geliştirilmesi planlanan butik otel projesi, Hakan Madencilik tarafından yap işlet devret modeli ile kullanım hakkı alınan Vakıflar Bölge Müdürlüğü binası kapsamında geliştirilmesi planlanan 5 yıldızlı otel projeleridir.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor
  • 28.04.2022 15:00

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

Costa Cruise, mayıs ayı itibarıyla İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises m ...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!
  • 24.04.2022 10:07

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!

Türkiye’nin ilk ve tek daimi ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Se ...

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!
  • 12.04.2022 10:55

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!

50 yılı aşkın tarihi boyunca vizyoner duruşu ve projeleriyle moda dünyasına yön ...

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!
  • 12.04.2022 09:42

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!

Galataport İstanbul, eski gelenekleri günümüze taşıyan “Nostalji İstanbul” etkin ...

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!
  • 15.03.2022 16:49

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!

Yetenekli robotların mimarı Mitsubishi Electric, Türk kahvesi hazırlayan MELFA A ...

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...