maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: İmar Kanunu için yeni düzenleme yolda!

Erdoğan Bayraktar: İmar Kanunu için yeni düzenleme yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmar Kanunu'ndaki düzenlemede belirli bir noktaya geldiklerini, yakın zamanda kanunun önce Bakanlar Kurulu’na, daha sonra TBMM gündemine geleceğini söyledi

 

Günün şartlarına uygun kanun hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, “İleri ülkelerin imar kanunu inceliyoruz. Belediyeler, belediyeler birliğinden ve sektörden gerekli bilgi desteğini almak için çalışıyoruz” dedi.
 
Türkiye'de yatırımın önünün tıkanmaması gerektiğini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:“Kolaylaştırmak, basitleştirmek ama denetimi artırmak lazım. Yeni İmar Kanunu'nu TBMM'nin gündemine taşıyacağız. Şu anda taslağın ana çatısı oluştu. Önce Bakanlar Kurulu'na sunacağız, sonra Meclis'in gündemine getireceğiz. Bu kanunla beraber Yapı Denetim, Çevre Kanunu, Tapu Kanunu gibi kanunlarda değişiklikler yapılacak.”
 
‘Ruhsatlar düzeltilebilir'
Ruhsat konusuna da değinen Erdoğan Bayraktar, verilen ruhsatların genel hukukun hükümlerine göre müktesep hak olduğunu söyledi. Bayraktar, “Verilen ruhsat yanlışsa, düzeltilmesi gerekiyorsa, ruhsatı versen bile kamulaştırma yoluyla düzeltmen gerek. Bile bile kamulaştıracağın yere inşaat yapmak olmaz. Devletin malı,  kamunun malı, özel sektörün malı yatırım olsun diye havaya gitsin. Sonrada kamulaştırılsın. Bu yanlış bir şey” diye konuştu.
 
‘Zararın neresinden dönülürse kârdır'
Kamulaştırmasız el atma davaları nedeniyle belediyelerin zorlandığını, yatırım yapamaz hale geldiğini söyleyen Bayraktar, “Zararın neresinden dönülse kârdır. Ruhsat ver de ben yanlış inşaatı bitireyim. Devlet gelsin kamulaştırsın. Devlet bizim devletimiz, vatan bizim vatanımız. Bunları dengeli götürmek lazım” dedi.
 
Kentsel dönüşüme Ziraat'ten destek
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında kentsel dönüşüm projelerine finansman desteği verilmesi amacıyla ‘Faiz Desteği Protokolü' protokol imzalandı.
 
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, protokolle, ilgili mevzuat kapsamında ‘riskli alan'da yer alan veya ‘riskli yapı' olduğu teknik raporlarla tespit edilen yapıların yeniden inşası, güçlendirilmesi ve riskli yapı yerine hazır yeni konut edinilmesi amacıyla, hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek sağlanması amaçlanıyor.
 
Protokolle, Ziraat Bankası tarafından, yasa kapsamında devletin sağlayacağı destekle kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek verilecek.
 
Bankadan yapılan açıklamada, “Ekonomik anlamda ülkemizin gelişmişlik düzeyine sekte vuran doğal afetlerde yaşanılacak olası trajik sonuçların önüne geçmek için başlatılan bu uygulamayla, afet riski altındaki alanlarda konut ya da iş yeri bulunan vatandaşlarımızın güvenli, modern yüksek kaliteli yaşam alanlarına sahip olmaları ve çarpık/kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi amaçlanıyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...