maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO, Zeytinburnu ve Kartal’daki arsaları 747 milyon TL'ye satın aldı!

Emlak Konut GYO, Zeytinburnu ve Kartal’daki arsaları 747 milyon TL'ye satın aldı!

Hasılat paylaşımı modeliyle projeler geliştiren Emlak Konut GYO, TOKİ’nin mülkiyetindeki Zeytinburnu ve Kartal’daki arsaları toplamda 747 milyon liraya satın aldı. Şirket bu bölgelerde yeni projeler gerçekleştirecek

Emlak  Konut GYO, 2013 yılında öngördüğü 20 bin konut üretimi ve 4 milyar lira satış hasılatıyla ilgili hedeflerine doğru hızla ilerlerken, yeni konut projeleri geliştirmek amacıyla da TOKİ'den iki bölgede arsa satın aldı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, portföylerine kattıkları yeni arsalarla proje çalışmalarını sürdüren şirketin son olarak İstanbul'un Zeytinburnu ve Kartal gibi önemli lokasyonlarda yer alan arsaları TOKİ'den toplam 747 milyon 267 bin 383 lira bedelle satın aldığını açıkladı. Murat Kurum, Zeytinburnu-Kazlıçeşme ve Kartal- Çavuşoğlu Mahallelerindeki arsaların satın alınmasına dair protokolün iki kurum arasında imzalandığını da söyledi.

Murat Kurum, Türkiye'nin konut üretimine sadece hacimsel bazda değil, niteliksel olarak da katkıda bulunduklarını, bu nedenle değerli lokasyonlarda arsa temin edilerek hasılat paylaşımı modeliyle projeler geliştirmeye özen gösterdiklerini ifade etti. Kurum, Kazlıçeşme ve Kartal'da aldıkları arsaların yatırım değeri açısından önemli noktalarda yer aldığını belirterek, “Eminiz ki, talip olacak yatırımcılar buralarda yine kentin iddialı ve nitelikli projelerini gerçekleştireceklerdir” diye konuştu.

270 milyon liralık kâr
Murat Kurum, halka arza hazırlanan şirketin satış, karlılık ve üretim gibi hedeflerinden şaşmadan yoluna devam ettiğini vurgulayarak, “Şirketimizin 31 Mart 2013 tarihli bilançosunda net karı 270 milyon 762 bin liraya ulaştı” dedi.
2013 yılına hızlı başlayan Emlak Konut GYO'nun 2012 yılının sonundaki net karı 523 milyon lira seviyesindeydi.
2013 yılının genelinde 4 milyar liralık satış hasılatı hedefleyen Emlak Konut GYO, yılın ilk üç ayında Kamu İhale Kanunu ve Gelir Paylaşımı Modeliyle geliştirilen projelerinde toplam satış değeri 2 milyar 86 milyon 673 bin lira olan, 3 bin 836 adet bağımsız bölümün satışını (ön satışlar dahil) gerçekleştirdi. Şirket böylece hasılat konusunda yıllık hedefinin yarısına ulaştı.

Emlak Konut GYO'nun,  mart ayında aylık bazdaki satış tutarı 345 milyon 112 bin lira olurken, ön satışlar dahil satış yapılan bağımsız bölüm sayısı da bin 393 adedi buldu.

Kazlıçeşme'ye komşu
Protokole konu olan Kartal ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde yüzölçümü 63 bin 249 metrekareyi bulan 13 parsel arsanın satış bedeli (KDV Hariç) 112 milyon 267 bin 383 TL oldu. Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi'ndeki toplam 127 bin 920 metrekare yüzölçümlü 2 adet parsel de (KDV Hariç) 635 milyon lira bedelle Emlak Konut GYO tarafından satın alındı. Arsa denize nazır konumda bulunuyor.

2013'te yabancıya 641 bağımsız sattı
Emlak Konut GYO, Mütekabiliyet Kanunu'nun yasalaşmasıyla yabancılara 2012 yılında 201 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi.

2012 yılında yabancılara gerçekleştirilen satışların TL karşılığı ise 121 milyon 212 bin 413 lira oldu. 2013 yılı nisan ayı itibariyle de 641 adet bağımsız bölüm yabancılara satılırken, satış değeri de 431 milyon 605 bin lirayı buldu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı
  • 05.12.2025 17:34

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı

TOKİ'nin Manisa Yunusemre Akgedik Mahallesi'nde tamamladığı sosyal konutlar hak ...

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...