maritbet girişmaritbet
Emaar Square'de bir buçuk ayda 350 daire satıldı!

Emaar Square'de bir buçuk ayda 350 daire satıldı!

Emaar Türkiye’nin son projesi 1000 konutluk Emaar Square’de, bir buçuk ayda 350 daire satıldı. Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, bu rakamın beklentinin üzerinde olduğunu söyledi

 

Türkiye'nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olan Emaar Türkiye, İstanbul Libadiye'de hayata geçirdiği Emaar Square projesinde 1.5 ayda 350 daire satarak büyük bir başarı yakaladı.
 
Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, hedeflerinin yılsonuna kadar 275 ev satmakken, 1.5 ayda bu rakamın üzerine çıktıklarını belirterek, “Satışlar çok iyi gidiyor. Projede bekleyen listesi var” dedi.
 
Balaban, projede en küçük daire fiyatının 240 bin dolardan başlamasına rağmen, ilk önce en pahalı dairelerin tükendiğini anlatarak, “Projenin yüzde 85'i düşük, yüzde 15'i büyük metrekareli dairelerden oluşuyor. Büyükler hemen tükendi. Artık şehrin dışında villalarda yaşayanlar merkeze geliyor” dedi. 
 
2+1 daireler de revaçta
 
Ozan Balaban, projedeki küçük dairelerin de büyük ilgi gördüğünün altını çizerek, “50 ile 90 metrekare arasında 1+1'ler var. Genelde 1+1'ler yatırım için alınıyor. Bizim 1+1 dairelerimizde otopark ve depo da var” diye konuştu. Şu dönemdeki en moda daire tiplerinden birinin de küçük 2+1'ler olduğunu dile getiren Balaban, “İnsanlar artık küçük metrekareli 2+1 istiyor. 2+1'ler hem yatırım hem de oturmak için alınıyor. Ben 2+1'leri uzun dönemde öneriyorum” dedi.
 
Projelerinde hem küçük hem de büyük dairelere yer vermelerinin Türkiye'deki piyasa ve uluslararası portföylerinden gelen talepten kaynaklandığını anlatan Ozan Balaban, şunları söyledi:
“İstanbul tarihi bir kent. Günü birlik turistler tarihi yarımadayı tercih ediyor. Bizim proje ise uzun dönemli kalan turistleri çekecek. Aynı zamanda ekonomi sürekli gelişiyor. Yurtdışı ve diğer illerden gelenler 3-4 gün burada kalıyor. Bizim böyle bir yatırımcı portföyümüz var.”
 
Otel gibi kiraya verilecek
 
Ozan Balaban, projenin rezidans bölümünü 2013 sonunda satışa çıkarmayı planladıklarının altını çizerek, otel bölümündeki 180 odayı ise satmayacaklarını, ama otelin üstündeki rezidansları ise satışa çıkaracaklarını söyledi. Bu dairelerin istenildiği zaman otel gibi kiraya verileceğini anlatan Balaban, “Oteli yaparken girişleri ve çıkışları ayıracağız. Otelin lobisi ile konferans salonunun bile girişi farklı. Konutlar için ayrı bir giriş tasarladık” dedi.
 
Ozan Balaban, projeden uzun dönemde gelir beklediklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Halka açık bir firmayız. Bu nedenle tüm üniteleri satmayacağız. Çoğunu elimizde tutup işleteceğiz. Şimdiye kadar dünya genelinde 40 bin ev teslim ettik. Birçok otel ve AVM işletiyoruz. Bunların arasında Dubai'deki dünyanın en büyük AVM'si de var.”
 
Demir ve betonu peşin aldı
 
Projenin İstanbul manzarasına hakim bir yerde bulunduğuna işaret eden Balaban, 40 katlı binaların bulunduğu Emaar Square'in 10. kattan sonra deniz gördüğünü söyledi. Projede inşaatın da hızla devam ettiğini dile getiren Balaban, 2014 sonu, 2015 ilk çeyreği gibi teslimleri yapacaklarını açıkladı. Balaban, Emaar Square'i tamamlamak için hiçbir finansman sıkıntısı çekmediklerinin altını çizerek, şunları söyledi:
 
 “Projede kullanacağımız tüm demir ve betonu şimdiden satın aldık. 80 bin ton demir ve 520 bin metreküp beton aldık. Bunların parasını da ödedik. İnşaata kullandığımız malzemelerin yüzde 80'i Türkiye'den.  Yabancı sermayeliyiz ama bu sermayeyi Türkiye'de kullanıyoruz. Şantiyede en kalabalık dönemde 3 bin 500 kişi çalışacak.”
 
Anadolu, Avrupa yakasını geçer
 
Ozan Balaban, projenin yapıldığı bölgeye de büyük değer kattığını belirterek, “Projemiz bölgedeki diğer projelerle bir sinerji yaratacak. Bölge kalkındıkça bizim proje değerlenecek” dedi. Balaban, Anadolu yakasının son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini anlatarak, “Anadolu yakası Avrupa'yı geçecek demiştik. Avrupa'da fiyatlar tavan yaptı. A plus projeler 8-10 bin dolardan satılıyor. Anadolu'da Ataşehir'de 2005'te 1000 dolar olan fiyatlar 4-5 bin dolar oldu. Burada rahatlıkla 8-110 bin doları görürüz” diye konuştu.
 
Yurtdışından müşteri çekecek
 
Balaban, projenin içindeki dev AVM'nin yurtdışından bile müşteri çekeceğini ifade ederek, kendi içinde bir değer yaratan projenin çok iyi bir karma ile hizmet vereceğini kaydetti.
 
Balaban, her gelire uygun mağazalarla 2 farklı çocuk oyun konseptinin bulunacağı AVM'nin yeni bir merkez olmasının planlandığını anlattı.
 
Dubai'de lansman
 
Ozan Balaban, projenin yurtdışında lansmanını yapmadıklarını belirterek, “Mart ayında Dubai'de lansman yapmayı planlıyoruz. Ama Türkiye'de satışlar çok iyi gidiyor. Yurtdışından gelip alanlar var ama yüzde 99'unu Türkler aldı” dedi.
 
4 farklı unsur birarada
 
66 dönüm arazi içinde toplam 300 bin metrekarelik inşaat alanından oluşan projede 4 farklı yapı bulunuyor. Konut, ofis, AVM ve otelin harmanlandığı projede toplamda 1000 konut, 40 bin metrekarelik ofis, 155 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan 400 mağaza ile 5 yıldızlı Theadress otel bulunuyor. Projede daire büyüklükleri 51 metrekareden başlıyor ve 400 metrekareye kadar çıkıyor. 1+0'dan 4+1'e farklı daireler olarak planlanan evlerde her türlü ihtiyacın da ön planda tutulduğu dikkat çekiyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

The Address Residence İstanbul maketini görüntüledik!
  • 07.03.2015 14:40

The Address Residence İstanbul maketini görüntüledik!

320 lüks rezidans biriminden meydana gelen The Address Residence İstanbul'un mak ...

The Address Residence basına tanıtıldı!
  • 07.03.2015 14:33

The Address Residence basına tanıtıldı!

Emaar Square içerisinde yer alan The Address Residence projesinin basın lansmanı ...

Emaar Square projesinin yüzde 66'sı satıldı
  • 28.05.2014 15:36

Emaar Square projesinin yüzde 66'sı satıldı

EMAAR Türkiye Genel Müdürü Ümit Türüdü Şen,Emaar Square projesinde yüzde 66'lık ...

Ümit Türüdü Şen ile Emaar Square'i konuştuk!
  • 11.09.2013 15:10

Ümit Türüdü Şen ile Emaar Square'i konuştuk!

Emaar Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen, Emaar Square projesi anlat ...

Emaar Square inşaat videosu için tıklayın!
  • 28.02.2013 17:25

Emaar Square inşaat videosu için tıklayın!

2.3 milyar dolarlık yatırım değerine sahip Emaar Square projesinin Şubat 2013 vi ...

Emaar Square reklam filmi yayında!
  • 03.01.2013 11:28

Emaar Square reklam filmi yayında!

2.3 milyar dolarlık yatırım değerine sahip Emaar Square projesinin reklam filmi ...