maritbet girişmaritbet
E7 Grup Fikirtepe’de kentsel dönüşüme başlıyor!

E7 Grup Fikirtepe’de kentsel dönüşüme başlıyor!

İnşaat, yapı market, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, çeşitli ortaklıklarla hayata geçirdiği konut projelerinin ardından, kendi projelerini yapmaya hazırlanıyor

İnşaat, yapı market, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, çeşitli ortaklıklarla hayata geçirdiği konut projelerinin ardından, kendi projelerini yapmaya hazırlanıyor. 1980 yılından beri arsa geliştirdiklerini ve çeşitli fabrikalar inşa ettiklerini belirten E7 Yapı Grubu'nun CEO'su Ersin Aydeniz, 2008 yılında kurdukları E7 Grup'un, markalı konut projelerinin yüzde 8'ine malzeme verdiğini söyledi.

Bu markalar arasında Ağaoğlu, Varyap ve İhlas gibi önemli isimler olduğunu ifade eden Aydeniz, “Yılda 15 bin konuta inşaat malzemesi satıyoruz. Ama artık biz de lüks konuta giriyoruz. Hedef olarak B ve B+ gelir gurubunu seçtik. Şerifali, Göztepe ve Fikirtepe'de yeni projeler yapıyoruz. Kozyatağı ve Bakırköy için görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Ersin Aydeniz, kendilerinin de arsalarının bulunduğunu ve yeni projeler için farklı arsaların sahipleriyle de anlaştıklarını belirterek şunları söyledi:

Kentsel dönüşüme başladı

“Fikirtepe'de dönüşüm kapsamında proje yapacağız. 1.5 ayda 200 hak sahibiyle anlaştık. 1 adayı bitirdik, 3-4 adayla ilgileniyoruz. Göztepe'de 205 dairelik projenin 20 tanesi kaldı. Şerifalide'de 105 konutluk projede satışa çıktık. Burada Milimetrik İnşaat ile ortağız.

Başakşehir bölgesinde Celaloğlu İnşaat ile birlikte 245 konut ve bir mağazadan oluşan 45 bin metrekarelik alan üzerinde Kayacity projesine imza attık. İkitelli Ayazma'da ise Olimpiyat stadı  yanında yer alan 45 bin metrekarelik arazi üzerinde Huzzak Yapı ile bir proje hayata geçiriyoruz. 2014 yılında tamamlanması planlanan bu projemizde 245 konut ve 1500 metrekarelik mağaza alanı yer alıyor.

Diğer bir projemizde Ataşehir Örnek Mahallesinde yer alan ve lansman yapmadan hemen hemen tamamını sattığımız Suare Residence. Selimoğlu İnşaat ile birlikte geliştirdiğimiz Suare Residence projemizde 206 konut ve mağazalar yer alıyor. Bu projede kalan sayılı konutun satışlarına devam ediyoruz.”

‘Konut işin magazini'

Ersin Aydeniz, konut projelerinin yanı sıra sanayi tesisleri ve enerji tesislerinin de inşaatlarını yapacaklarını belirterek, “Konut yapımı işin magazin tarafı. Biz daha zor projeler de yapmak istiyoruz. Esas hedefimiz elinden her iş gelen büyük bir müteahhitlik firması olmak ve endüstriyel inşaatlar yapmak” diye konuştu.

Aydeniz, Türkiye'de nitelikli konut ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, 2017 yılına kadar 70'e yakın projenin altına imza atmak istediklerini söyledi.

Afrika kıtasına Nijerya'dan girdi

Yurtdışına açılımda ilk adımı Nijerya'dan atacak olan E7 Yapı, Nijeryalı Mannah Grup ile Nijerya'da lüks konut projesine imza atacak. E7 Grup ayrıca, bu ülkedeki potansiyeli görerek, banyo ve ıslak zemin seramiklerinin satılacağı E7 Yapı marketi açacak.

Ersin Aydeniz, Nijerya'da yerel ortakları Mannah Grup ile birlikte proje gerçekleştireceklerini belirterek “Burada Türk Büyükelçiliği'nin boşalttığı binayı aldık. 50 konutluk bir rezidans yapıyoruz” dedi.

Nijerya'nın başkenti Abuja'nın en lüks evlerinin yer alacağı projenin 1+1, 2+1, 3+1 rezidanslardan oluşacağını aktaran Aydeniz, “Projede, havuz, spor salonu başta olmak üzere geniş hizmetlerin sunulacağı sosyal tesisler bulunacak. Projenin temelini eylülde atacağız” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!
  • 07.02.2015 13:18

Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'i anlattı!

E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, Sky Tower Hotel'in detaylarını mikrofonumuza anlat ...

Akçakoca Sky Tower basın toplantısı yayında!
  • 07.02.2015 13:15

Akçakoca Sky Tower basın toplantısı yayında!

E7 Grup imzasıyla Akçakoca - Düzce'de hayata geçirilen Sky Tower Hotel'in basın ...

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!
  • 05.02.2015 14:35

Sky Tower Hotel tanıtım filmi yayında!

E7 Grup tarafından Düzce - Akçakoca'da hayata geçirilen Sky Tower Hotel'in ayrıc ...

Kentsel dönüşüm kamulaştırmada sıkıştı!
  • 13.01.2016 16:57

Kentsel dönüşüm kamulaştırmada sıkıştı!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, kentsel dönüşümde mast ...

Helal turizmine 145 milyon dolarlık dev yatırım!
  • 05.02.2015 14:34

Helal turizmine 145 milyon dolarlık dev yatırım!

E7 Grup, Akçakoca’da hizmete açtığı Sky Tower Hotel’le birlikte İstanbul ve Kara ...

E7 Grup, Sky Tower Otel'ini tanıtacak!
  • 03.02.2015 16:06

E7 Grup, Sky Tower Otel'ini tanıtacak!

Devri tatil sistemiyle dikkat çeken Sky Tower Otel'inin tanıtımı 5 Şubat'ta gerç ...