maritbet girişmaritbet
Dumankaya kentsel dönüşüme girecek, hedefi merkezdeki 15-20 dairelik binalar

Dumankaya kentsel dönüşüme girecek, hedefi merkezdeki 15-20 dairelik binalar

Kentsel dönüşüme girme kararı alan Dumankaya, kentin merkezindeki 15-20 dairelik binaları hedefine koydu. Aynı anda 40-50 projeyi dönüştürmeyi planlayan Dumankaya, kurduğu şirketi halka açacak

Gayrimenkul sektöründe bilinirliği en yüksek markalar arasında yer alan Dumankaya, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmek için Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi'ni kurarken çalışmalara da başladı.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yeni oluşumla birlikte kentsel dönüşüme de ağırlık vereceklerini belirterek, bu alanda farklı bir model geliştirdiklerini açıkladı. Uğur Dumankaya, kentsel dönüşümü butik olarak, 15-20 dairelik binalarda geliştirmek istediklerinin altını çizerek, “Bu modelle şehrin merkezi noktalarında aynı anda 40-50 projeye başlayabiliriz” dedi.

Yeni şirket kurdu

İstanbul'un en değerli noktalarının merkezde yer aldığını dile getiren Dumankaya, “Kentin merkezi noktalarının yenilenmesinin zamanı geldi. Bu kapsamda da Dumankaya Kentsel şirketimizi kurduk. Şirketi belli bir noktaya getirdikten sonra halka açacağız” diye konuştu. Dumankaya, kentsel dönüşümü çözüm ortaklarıyla birlikte gerçekleştireceklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Biz markamızı koyacağız ve inşaatı yapacağız. Dev projeler geliştirdik ama artık tek tek binaları da dönüştüreceğiz. Çıkan yasayla birlikte kentsel dönüşüme teşvik de verildi.İlk planda Anadolu yakasına odaklandık. Şu anda birkaç yerle el sıkıştık. Önümüzdeki dönemde inşaatlara başlayacağız. 2014 yılında bu alanda daha hızlı yol alacağız. Markalı konut üreticileri bu pazarı boş bırakmamalı.”

Araplar'ı Kartal'a çekti

Uğur Dumankaya, satışını sürdürdükleri projeler arasında Kartal'daki Horizon ile Maltepe'deki Ritim projelerinin ön plana çıktığını söyledi. İki projenin de farklı özellikleriyle birbirini tamamladığını dile getiren Dumankaya, 103 dairelik Horizon projesinin Kartal'da denize nazır konumuyla zengin yabancıların da ilgisini çektiğini söyledi.
Horizon'un bölgede başka bir benzerinin olmadığını dile getiren Dumankaya, “Horizon ayrıcalıklı bir proje. Projeye yerli yatırımcının yanı sıra Körfez'den çok zengin Araplar ilgi gösteriyor” dedi.

Anadolu yakasına yayılıyor

Uğur Dumankaya, mevcut projelerinin yanı sıra yeni bölgelerde projelere başlayacaklarını açıklayarak, ilk olarak Bahçeşehir'deki Modern Vadi projesinin yanındaki Atletico Towers'ı satışa çıkaracaklarını söyledi.  Bunun ardından Sancaktepe'deki 60 ve 20 dönümlük iki arsadaki projeleri gündeme alacaklarını vurgulayan Dumankaya, Beykoz'da da 45 dönümlük bir arsa satın aldıklarını ve projeye başlayacaklarını açıkladı.

Maltepe sınıf atlıyor

Maltepe'deki Ritim İstanbul projesinin de satışlarının iyi gittiğini açıklayan Uğur Dumankaya, projeden ekim ayında 9 milyon liralık satış yaptıklarını söyledi. Projede 2013 yılında 75 milyon liralık satış yaptıklarını açıklayan Dumankaya, “Projenin bulunduğu alanda yeni yatırımlar var. Önümüzdeki dönemde yepyeni bir Maltepe ile karşılaşacağız. Bölge sınıf atlıyor” diye konuştu.  

İkon'da çökme yok

Uğur Dumankaya, Göztepe'de inşaatı tamamlanan İkon projesiyle ilgili ‘çöktü' söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Marmaray için bile kaydı dediler. İkon kayıyor, çöküyor deniyor ama öyle bir şey mümkün değil. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ikinci raporu bile aldık. Projeye başlamadan rüzgâr testlerini bile yaptırmıştık. Projede herhangi bir sıkıntı yok. Bu söylentiyi kimin çıkardığını bilmiyoruz” dedi.

Projenin bulunduğu arsada eskiden taş ocağının bulunduğunu hatırlatan Dumankaya, şunları söyledi:

“Orada zemin emniyet gerilmesi 11-12. Normalde 2'dir. Biz orada kaya zeminden dolayı çok derine inemedik. Projenin 100 metre yakınından dere geçiyor. O da söylentilere neden olmuş olabilir. İkon'da birbirine bitişik 3 blok var. Bunlardan ikisi 42, biri 41 katlı. Yoldan geçenler bakınca yükseklik farkını görüyor. Bu da söylentilerin nedeni olabilir.”

En iyi 9. gökdelen seçildi

Uğur Dumankaya, İkon'un 2012 yılında dünyanın en iyi 9. gökdeleni seçildiğini belirterek, “Emporis Skyscraper Awards'ta bu dereceyi aldık. Bu ödüle biz başvurmadık. Onlar bizi bir değerlendirme sonucu layık gördü. Bu da projenin kalitesini gösteriyor. Zaten şu anda projede 800 dairede yaklaşık 1600 kişi yaşıyor” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'
  • 09.04.2015 14:08

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Flex Office Bahçeşehir p ...

Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı!
  • 09.12.2014 15:06

Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı ve 2 ...

2 yıldır ihtişamlı bir stantla Cityscape'e katılıyoruz
  • 22.09.2014 15:26

2 yıldır ihtişamlı bir stantla Cityscape'e katılıyoruz

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Cityscape 2014 Fuarı'nda ...

Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe'yi anlattı
  • 25.01.2014 10:33

Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe'yi anlattı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe projes ...

Dumankaya ile Türk Telekom'dan yeni akıllı ev sistemi!
  • 31.07.2013 13:04

Dumankaya ile Türk Telekom'dan yeni akıllı ev sistemi!

Dumankaya İnşaat ile Türk Telekom'un akıllı ev sistemleri lansmanı emlaktasondak ...

Best 12 videosu yayında! Uğur Dumankaya anlatıyor!
  • 10.11.2012 12:11

Best 12 videosu yayında! Uğur Dumankaya anlatıyor!

Best 12 Fuarı sponsorlarından Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumanka ...