maritbet girişmaritbet
Dumankaya İnşaat 500 milyon TL’lik yatırım için ‘Körfez’le el sıkıştı

Dumankaya İnşaat 500 milyon TL’lik yatırım için ‘Körfez’le el sıkıştı

Dumankaya, Körfez’den bir grupla İstanbul’da yatırım yapacak. İlk proje için arsa arayışına giren Uğur Dumankaya, 500 milyon liraya kadar yatırım yapmayı planladıklarını söyledi

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Dumankaya, mütekabiliyet yasasıyla birlikte artan yabancı yatırımcıların ilgisi karşısında harekete geçti. Firma, yabancılarla İstanbul'a ortak yatırım kararı aldı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Körfez ülkelerinden bir grupla anlaştıklarını belirterek, İstanbul'da arsa arayışına bile girdiklerini söyledi. Dumankaya, İstanbul'un büyük bir potansiyelinin bulunduğunu ve bunun yabancılar tarafından fark edildiğini anlatarak, “Prosedürleri yerine getirdikten sonra detayları açıklayacağız. 1 milyar euro nakit parası olan şirketle yatırıma başlıyoruz. İstanbul'a 500 milyon liralık yatırım planlıyoruz” dedi. Körfez'in önde gelen yatırım gruplarından biriyle böylesine bir anlaşma yapmanın önemine işaret eden Dumankaya, şunları söyledi: “Türkiye'ye kısa vadeli bakmamak gerek. Uzun vadeli düşünen firmalar da hiç sakınmadan buraya geliyor. Biz de şirket olarak bu ilgiye karşı duyarsız kalmadık ve farklı bir işbirliği yaparak çalışmalarımıza devam etme kararı aldık.” Uğur Dumankaya, bir taraftan da hem mevcut projeleri devam ettirdiklerini hem de yeni projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, Sancaktepe'de yeni projeye start vereceklerini belirtti.  

Bahçeşehir'deki Ahtletic-o Towers'ın resmi satışlarına başlayacaklarını söyleyen Dumankaya, “Athletic-o Towers, stüdyo, 1+1 ve 2+1 toplam 610 daireden oluşuyor. 28 ve 32 katlı iki bloktan oluşan projenin 20. katında açık hava spor aletleri, 23. katında ise golf sahası ve 32. katta ise gökyüzü gözlem terası bulunuyor.

Yüzde 40 büyüme bekliyor
Uğur Dumankaya, 2013 yılında yaklaşık 500 milyon liralık ciro hedeflerinin yüzde 90'ını yakaladıklarını belirterek, “Avrupa yakasında 3 proje, Anadolu'da ise 2 projede satışları sürdürüyoruz. Cironun çoğunu ise Avrupa'dan elde ediyoruz” dedi. 2014 yılında ise yüksek oranda büyüme beklentileri olduğunu dile getiren Dumankaya, “Yatırımlarımızı ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

‘İnsanlar mağara gibi evlerde yaşayamaz'
Uğur Dumankaya, teknolojiye yatırım yaptıklarını belirterek, akıllı ev sistemlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Dumankaya, firmalarının teknolojiyle farklılık yaratmaya devem edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz ve bu konuda öncülük ediyoruz. İnsanlar bir taraftan teknolojinin gelişimine tanık olurken, diğer taraftan 'mağara' gibi evlerde yaşayamaz. Yeni planlamada ise ‘Dumankaya dünyası'nı hayata geçireceğiz. Dumankaya inşaat proje geliştirirken, Dumankaya Dünyası ise arka planındaki Dumankaya Pusula, Dumankaya IQ ve Athletic-o hizmetleriyle bir yaşam kurgusu sunacak.

‘İnşaat sektörü krizlere alıştı'
Uğur Dumankaya, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, tüm olumsuzluklara rağmen ekonominin eskiye göre çok daha sağlam olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün de krizlere hazırlıklı olduğunu vurgulayan Dumankaya, “İnşaat sektöründe kısa vadede bazı sıkıntılar yaşanabilir ama orta ve uzun vadede tablo iyi görünüyor” dedi.

Uğur Dumankaya, sektörün önemli artıları olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Sektörün büyük bir potansiyeli var. Kentsel dönüşüm ve yabancıya satışlar ciddi talep yaratıyor. Finans piyasası ve şirketlerin mali durumları oldukça iyi. Siyasi istikrar sağlandığı anda sektör eski ritmini hemen yakalar. Döviz kurunun yükselmesiyle yabancı paralar daha değerlendi. Bu durumda yabancılar Türkiye'den daha ucuza konut alabilir.
Sadece yükselen faizler nedeniyle kredilerin maliyetleri artarsa bu sektör için bir handikap oluşturabilir.”

‘2008'deki krizde 35 bine daire sattık'
Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün krizlerden güçlenerek çıkmayı başardığını vurgulayarak, “2008 krizinde ki, o küresel çapta ve ekonomik krizdi… Biz Adres projelerini 35 bin liradan satışa çıkardı. Yüzlerce konut sattık. Krizlerde tüketiciler güvendiği markaya yöneliyor” diye konuştu.

YAVUZ KARAMAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...