maritbet girişmaritbet
Döviz kuru konuttaki etkisini henüz göstermedi

Döviz kuru konuttaki etkisini henüz göstermedi

Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, piyasalarda iç ve dış etkenler nedeniyle sadece son bir ayda dövizin TL karşısında yüzde 7'ye yakın oranda değer kazanmasının, tüm sektörlerde olduğu gibi, konut sektöründe de olumsuz etkileri olduğunu söyledi

Gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Ankara'da Elit Royal projelesine imza atan Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, piyasalarda iç ve dış etkenler nedeniyle sadece son bir ayda dövizin TL karşısında yüzde 7'ye yakın oranda değer kazanmasının, tüm sektörlerde olduğu gibi, konut sektöründe de olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Yerel seçimler nedeniyle altın bir yıl yaşanacağı düşünülen sektörde müşterilerin şu an piyasaların durulmasını beklediğini ifade eden Yıldızhan, “Yerli ve yabancı çok sayıda ekonomist ise Türkiye ekonomisini değerlendirirken, dolar karşısında çok aşırı değer kaybeden TL'nin, kısa sürede toparlanarak kuru lehine çevireceğini ifade ediyor” dedi.

‘İdeal zaman...'
Yıldızhan, gayrimenkulün her zaman yatırımcısını güldüren bir yatırım aracı olduğunun altını çizerek, “Konut sektöründe büyük kazançlar için ideal zaman dilimindeyiz. Konutta gelecek zamlar doğru projelerde çok büyük kârlar edilmesine neden olabilir. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli” diye konuştu.

Fiyatlar artacak
Dövizdeki aşırı yükselişin özellikle birikimlerini döviz olarak yapanlara çok büyük fırsat kapısı açtığını ifade eden Yıldızhan, şunları söyledi: “Bizim gibi ağırlıklı olarak ithal malzeme kullanan projeler, yılsonunda kur artışı nedeniyle ek faturalar ödemek zorunda kalıyorlar. Son projemizde sadece mutfak için kur farkından ödediğimiz ek maliyet daire başına 3 bin lirayı buldu. Ancak şu an biz de dahil satışlarını TL üzerinden yapan sektörün Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerdeki en önemli firmalar, ürettikleri konutlarda henüz fiyat düzenlemesine gitmedi. İşte bu an özellikle birikimlerini döviz ile yapanlara çok ama çok ciddi kazançlar getirebilir.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörüne ve konut alacaklara güven çağrısı…
  • 30.04.2015 11:47

İnşaat sektörüne ve konut alacaklara güven çağrısı…

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan 7 milyon konutun muhtemel bir depr ...

Başkent, Elit Manzara için geri sayıma başladı!
  • 15.04.2015 11:44

Başkent, Elit Manzara için geri sayıma başladı!

Ankara’ya Beytepe’deki Elit Royal Residence’ı kazandıran Elit Yapı yeni projesi ...

Konutta balon iddiasına çözüm!
  • 21.03.2015 11:19

Konutta balon iddiasına çözüm!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konutta balon iddiasına 'doğru pr ...

Ankara, özgün yapılarla örnek başkent olacak!
  • 02.03.2015 13:32

Ankara, özgün yapılarla örnek başkent olacak!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kentin Londra, Paris, Moskova gib ...

'Elit' bir yaşama sayılı günler kaldı
  • 10.07.2014 10:49

'Elit' bir yaşama sayılı günler kaldı

Konfor, kalite ve lüks yaşam hizmetlerini 35 daireli projede sunan Elit Royal Re ...