maritbet girişmaritbet
DKY İnşaat, 2 bin 750 konut yapmak için düğmeye bastı

DKY İnşaat, 2 bin 750 konut yapmak için düğmeye bastı

DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla 2 bin 750 konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Şirket bu kapsamda Tuzla ve Kartal projelerinde talep toplamaya başladı

İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren DKY İnşaat, İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştireceği projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeleri ‘Yeniden İstanbul' temasıyla hayata geçirmeyi planlayan DKY İnşaat, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde 2 bin 750 adet konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Şirket projelerden toplamda 2.4 milyarlık liralık satış cirosu yapmayı hedefliyor.

İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, İstanbul'a değer katacak kentsel dönüşüm projeleri yapmak istediklerini belirterek, mahalle ölçeğinde her türlü ihtiyacı gideren, yaşam odaklı projeler geliştireceklerini kaydetti.

‘Kira gibi aidat olmayacak'
Yapacakları dönüşümle birlikte insanlara sadece daire değil, bir yaşam alanı yaratmak istediklerini anlatan Ali Dumankaya, “Kente değer katma, bizim için kritik öneme sahip. Mahalle teması bizim olmazsa olmazımız. Özellikle Yenisahra projesinde bu temayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Proje geliştirirken aidat meselesini iyi düşünüyoruz. Kişilerin kira öder gibi aidat ödemeyeceği projeler geliştirmek üzerine çalışıyoruz” dedi.
İstanbul'da her iki yakada toplamda 20 civarında proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ali Dumankaya, “Avrupa Yakası'nda da farklı bölgelerde çalışmalara devam ediyoruz. İlerleme kaydettikçe o projelerimizi de açıklayacağız. Bu yıl tanıtımını yapacağımız projeler Anadolu yakasında” diye konuştu.

Yenisahra'ya 10 bin ev...
DKY İnşaat'ın İstanbul Yenisahra'da, kentsel dönüşüm kapsamında toplamda 238 bin metrekare arazi üzerinde çalıştığını anlatan Ali Dumankaya şu bilgileri verdi: “Yenisahra'da 30 bin metrekarelik alanda ilk etapta 1.500 konut yapacağız. Dönüşüm yasası kapsamında yapacağımız bu projeden 900 milyon lira gelir bekliyoruz. Burada toplamda 10 bin konuta ulaşabiliriz. Mahalle ölçeğinde planladığımız projede çok iyi mimarlarla çalışıyoruz.”

Maltepe'de Tekel Sitesi'nin dönüşümünü yapmayı planladıklarını vurgulayan Dumankaya, 160 milyon lira hasılat bekledikleri projede 300 konut yapacaklarını açıkladı. Ali Dumankaya, Göztepe'de E-5'in kenarında ofis projesi üzerinde çalıştıklarını ve burada 500 milyon liralık değer yaratacaklarını belirterek, ayrıca Sultanbeyli'nin en merkezi noktasında 550 milyon lira değerinde karma bir proje hazırladıklarını dile getirdi.

İnsanlar büyük mutfak talep ediyor
DKY İnşaat'ın, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bugüne kadar 12 binden fazla kişiyle görüştüğünü belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya, şunları söyledi:
“Bu gerçekten çok zor bir iş. Herkes eski evinin yerine aynı büyüklükte yeni bir ev istiyor. Büyük mutfak ve daire planı insanlar için çok önemli. Biz kentsel dönüşüme hiçbir zaman ‘karşımızdaki binayı yıkıp beton bir yapı' yapmak olarak bakmıyoruz. Kültürel bir yapı, bir sosyal doku var. Bunları göz önünde tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu iş tek taraflı bir iş değil.”

Kartal ve Tuzla'da talep topluyor
Ali Dumankaya, bu yıl 3 projenin lansmanını yapmayı planladıklarını belirterek, Tuzla Aydınlı'daki 750 konutluk projenin ön taleplerini toplamaya başladıklarını ve mayıs ayında resmi satışlara başlayacaklarını söyledi. Dumankaya, 53 dönüm arazi üzerinde Metropolis Yapı ile birlikte yapılacak projenin 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluştuğu kaydetti. Ali Dumankaya, Kartal'da 5 bin metrekarelik arsada 200 konut ve 4 bin metrekarelik ticari alan yaratacaklarını anlatarak, 50 milyon lira değeri bulunan projenin mayısta resmi satışa çıkacağını açıkladı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'
  • 25.04.2015 20:35

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 9. Gayrimenkul Fuarı'nda yabanc ...

DKY Kartal görücüye çıktı!
  • 26.03.2015 09:53

DKY Kartal görücüye çıktı!

DKY İnşaat'ın Kartal'da hayata geçirdiği DKY Kartal projesi basına tanıtıldı. ...

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!
  • 26.03.2015 09:51

Ali Dumankaya DKY Kartal'ı anlatıyor!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yeni görücüye çıkan DKY Kartal' ...

DKY Kartal projesi, MIPIM'de görücüye çıktı!
  • 11.03.2015 16:17

DKY Kartal projesi, MIPIM'de görücüye çıktı!

DKY İnşaat'ın Kartal projesi Fransa'daki MIPIM 2015 Fuarı'nda tanıtıldı. Şirket, ...